In een Zuid-Hollandse snackbar bestel je een patatje flip als je patat met mayonaise en pindasaus zónder uitjes wilt.
Erg smakelijk klinkt het niet, maar in Hilversum bij Broodje Noord (een cafetaria gelegen aan het station Hilversum Noord), verkopen ze een patatje troep. Dat is een patatje met alles er op dus saté, mayo, ketchup, curry, knoflook en uitjes! U kunt het zien als een patatje oorlog +.
Een Friet Super (ook Supertje) is de combinatie van een grote portie friet, vaak speciaal, met één frikandel. Met twee frikandellen wordt het een Friet Waterfiets. Als de frikandellen op hun beurt ook weer speciaal zijn, dan heb je een friet dubbel speciaal.
Als je in de snackbar een 'Jos Brinkie' bestelde, wist iedereen wat dat was: een frikandel met pindasaus. Dan heb je het ver geschopt, hoor.
Wij op onze beurt, hebben dit met de naam. Maar dat het lekker is, geloven we meteen. Het broodje frikandel dat ook wel door het snackbarleven gaat als een 'open ruggetje'.
Snack Trio – Veggie balls Deze smaakbommetjes zitten boordevol groenten. Wat dacht je van een spinazieballetje met rooktofu, een pompoenballetje met olijven of een rode bietenbal? Mooie variaties in kleur, spannende combinaties in smaak.
Een friet waterfiets is een combinatie van een grote portie friet en twee frikandellen. De friet waterfiets wordt ook wel de friet catamaran genoemd. De friet waterfiets wordt vaak geserveerd met de welbekende speciaalsaus, een combinatie van mayonaise, curry en gesnipperde uitjes.
Een Julientje, lekkere verse frietjes met satékruiden. Mayonaise, stoofvleessaus en gedroogde uitjes. Daarbovenop een viandel in kleine stukjes!
Een Friet Waterfiets (ook Friet Catamaran) is de combinatie van een grote portie friet, vaak speciaal, met twee frikandellen. Met één frikandel is het een Friet Super. Zie ook: meer frietgerechten.
Langste friet: Stephan Tyvaert uit Gent bakte in 4 uur tijd een friet, gemaakt van aardappelpuree, van 9 m, 79 cm en 4 mm lengte en een dikte van 2 x 2 cm.
Een supertje of friet(je) super is de naam voor een frikandel met friet die in één bakje geserveerd worden. Deze variant van het frietje is bekend in sommige delen van Noord-Brabant en Gelderland; op sommige locaties wordt de frikandel vervangen door een gehaktbal of een andere snack.
Straattaal. Het klassieke patatje oorlog is friet met de helft pindasaus, de helft mayonaise en daaroverheen gesneden uitjes.
Het is eigenlijk niet meer dan patat met een dikke klodder mayo en pindasaus. Optioneel voegt u daar gesnipperde uitjes aan toe en klaar is kees. De simpliciteit van dit gerecht is ook direct haar kracht, want een patatje oorlog is rijk van smaak met iedere hap die u neemt.
Een friet rotzooi is een servering voor friet bestaande uit mayonaise of frietsaus, curry- of tomatenketchup, pindasaus en gesnipperde uitjes. Gewoonlijk worden alle sauzen over elkaar gegooid wat een vrij rommelige aanblik geeft, vandaar de naam.
Deze snack bestaat uit een pak frieten, stoofvleessaus, satékruiden, in stukjes versneden viandel, mayonaise en gefrituurde uitjes.
In frituur Merlin in de Overpoortstraat te Gent heb je voor slechts 5 euro 50 een 'Hugo Claus'. Dat is een bakje friet met stoofvleessaus, droge ajuin, stukjes viandel, saté-kruiden en mayonaise.
Supertje back in town. Supertje met 1 frikandel en 1 kroket standaard met mayonaise!
Waterfiets. Nadat je die besteld hebt, kun je een paar rondjes gaan waterfietsen om 'm er van af te sporten. Wat moet eraf gesport worden? Friet, twee frikadellen en saus.
Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. In plaats van shoarma, wordt de kapsalon ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal.
Noten eten in de avond
en magnesium. Daarnaast zijn veel nootsoorten rijk aan melatonine, wat je helpt om dat slaperige gevoel te krijgen. Met name amandelen, walnoten, cashewnoten en hazelnoten zijn heel goed gezond. Eet voor je gaat slapen een handje en je zult lekkerder slapen en sneller afvallen.
Het product werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht. De naam "Mexicano" werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK 1986 in Mexico (waar Nederland zich in 1984 niet voor plaatste) en is in 1986 als merk geregistreerd in de Benelux. Het ribvormige uiterlijk werd in 2006 vastgelegd.
De eerste snackbar/cafetaria verkocht destijds al diverse soorten warme en koude worst, zelfgemaakte frieten, gebakken aardappels, melkproducten, gehaktballen, kroketten, frikadilles (voorloper van de frika(n)del), berenklauwen, haché, aardappelgerechten, snoep, popcorn, Nederlandse gerechten, koffie, thee, cola, ...
Een frikandel speciaal wordt ook wel een "curryworst speciaal", "open been", "open ruggetje" of "leuning" genoemd. Een frikandel met mayonaise wordt ook wel "een lange met zalf" genoemd.