Als alternatief voor Roundup glyfosaat raden wij Greenfix Zero of Bromory aan. Greenfix Zero en Bromory zijn glyfosaatvrij en werkt op basis van zuur tegen onkruid en mos. In Nederland mogen we vanaf Juli 2022 geen bestrijdingsmiddelen met glyfosaat verkopen en gebruiken. Als alternatief is Greenfix Zero aan te raden.
Ja, veel Gemeenten, Tennisverenigingen en particulieren zijn afgelopen jaar overgestapt op anti onkruidzout, het alternatief voor Roundup. Dit onkruidzout is bruikbaar zodra het bedoeld is om onkruid te bestrijden wat groeit op de bestrating en terras.
Onkruidverdelgers met glyfosaat, zoals Roundup, mogen niet meer verkocht worden. Toch vind je de groene bussen nog steeds in de winkelrekken. Al is er wel een belangrijk detail veranderd: het glyfosaat is vervangen door een andere stof: pelargonzuur.
Biologische onkruidverdelgers hebben doorgaans een snelle én effectieve werking. Een voorbeeld van een biologisch bestrijdingsmiddel is Roundup Onkruidvrij 1KG. Dit middel bestrijdt zowel het blad als het wortelstelsel van veelvoorkomende onkruiden als boterbloemen, madeliefjes, klavers en paardenbloemen.
Tuincentra gaan stoppen met de verkoop van bestrijdingsmiddelen die de stof glyfosaat bevatten. Tuinbranche Nederland heeft daar afspraken over gemaakt met milieuorganisatie Natuur & Milieu. Vanaf 1 januari 2022 halen de centra onkruidverdelgers met glyfosaat, waarvan Roundup het bekendst is, uit de schappen.
Eind juli mag aan particulieren geen glyfosaat meer worden verkocht. En straks zijn er helemaal geen geel gekleurde boerenvelden meer in Duitsland door Roundup. Per 2024 stopt Duitsland namelijk helemaal met glyfosaat en mogen boeren het dus ook niet meer gebruiken.
Bestel jouw gewenste onkruidverdelger vandaag nog bij Tuinshop.nl. Je kan dan morgen al ten strijde trekken tegen die nare plantjes.
Een anti-worteldoek is ook een goede maatregel om onkruid tegen te gaan. Vaak wordt het onder grind gelegd of onder bestrating. Als je het onder grind legt, moet je er wel rekening mee houden dat er minstens vijf centimeter grind op het doek wordt gelegd, anders heb je kans dat het doek omhoog komt.
Je kan eventueel ook zelf een onkruidverdelger maken. Dit kan met een beetje water en een biologisch afbreekbare zeep. Kies hiervoor wel alleen biologisch afbreekbare zeep of een vaste zeep zonder fosfaten. Los wat van deze zeep op in water en klaar is kees.
Glyfosaat (Roundup®)
Er werd door vele tuinliefhebbers steevast naar de bidon glyfosaat gegrepen wanneer er onkruid de kop opstak. Volgens het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek zou deze stof echter kankerverwekkend zijn waardoor er eind 2018 een einde kwam aan de verkoop aan particulieren.
Gebruik geen huishoudmiddelen uit de keukenkast. Schoonmaakmiddelen die binnenshuis gebruikt worden, zoals schoonmaakazijn, chloor, groene zeep, zout en bleekwater, zijn niet toegelaten voor het bestrijden van onkruid.
Onkruid tussen tegels
Langs de tegels gaan met kokend water kan ook ervoor zorgen dat veel onkruid dood gaat. Ook kun je onkruid bestrijden tussen tegels door wegbranden of het bespuiten met een speciaal middel. Heb je een wat groter terras dan kun je beter een onkruidborstel huren.
Kies je aantal: 1 x € 31,95.
IMEX Glyfosaat onkruidverdelger bestrijdt onkruid tot in de wortel. IMEX Glyfosaat onkruidbestrijder wordt opgenomen door het blad en doet vervolgens in de plant zijn werk. Deze bekende tegenhanger van Roundup bevat dezelfde hoeveelheid werkzame stof als in Roundup: 360 gram glyfosaat per liter.
Azijn werkt snel, maar is na een dag uitgewerkt. Zout werkt langer door. Met branden verdwijnt het onkruid voor een korte tijd. Zaadjes komen na het branden weer snel uit.
Niemand zal ooit nog weten dat er een sticker heeft gezeten. Baking soda werkt als een razende tegen onkruid. Aangezien het een natuurlijk product is, kan het volledig veilig worden gebruikt en brengt het geen schade toe aan het milieu.
Veel mensen gebruiken azijn tegen onkruid of groene aanslag op hun terras of oprit, maar dit is niet toegestaan. Het gebruik van azijn tegen onkruid en groene aanslag kan een risico vormen voor mens en milieu.
Eén van de meest efficiënte middeltjes om niet alleen onkruid te bestrijden, maar ook tegen te gaan is zout. Strooi ze met de nodige regelmaat in de voegen van je tegels en je zal merken dat onkruid geen schijn van kans meer heeft. Het volstaat om zo'n 20 gram zout per vierkante meter te strooien.
Zout is een heel effectief middel om af te komen van mos en groene aanslag. Door het over uw tegels en paden heen te strooien zal de groene aanslag snel verdwijnen. Voor het bestrijden en verwijderen van mos en groene aanslag kunt u kiezen voor strooizout of gewoon keukenzout.
Onkruid plukken kan jaarrond zolang het maar niet vriest. Toch is er een moment wanneer het plukken van onkruid veel effectiever is. Dit is tijdens een droge periode. Het onkruid plukt dan wat makkelijker en droogt ook sneller uit in plaats van dat het weer vast groeit.
Particulieren mogen geen gewasbeschermingsmiddelen met glyfosaat gebruiken.
ROUNDUP® kan minstens 2 jaar na aankoop bewaard worden. Uiteraard is het wel essentieel dat het product in de originele verpakking bewaard wordt, op een droge en koele plek, die niet vorstgevoelig is. Maar idealiter koop je de hoeveelheid die je effectief nodig hebt voor het komende seizoen.
Prijs per verpakking : 270,00€ (excl.