Als je droog haar hebt, kies je het beste een shampoo die hydrateert en voedt. Vermijd te agressieve shampoo. Voor fijne en gekleurde haren gebruik je een milde (sulfaatvrije) shampoo die het haar niet teveel stript. Kinderhaartjes zijn doorgaans fijner en daarvoor kies je het beste een milde pH- of babyshampoo.
Vermijd in ieder geval shampoos die zeepingrediënten bevatten: zeep reinigt op zeer agressieve wijze, verstoort de pH-waarde van je haar en hoofdhuid én laat een witte aanslag achter. Een goede shampoo is pH-huidneutraal (heeft een pH-waarde van tussen de 5 en 6).
Hogere concentratie
Shampoo's van de kapper bevatten veel goede werkstoffen, daardoor heb je van een kappershampoo veel minder nodig voor een goede werking. Kappersshampoo's zijn ook vaak meer verzorgend dan die van de drogisterij. Ook gebruikt men vaak veel meer product dan nodig is.
De shampoo en de conditioner vind ik erg fijn, ze maken mijn haren heel zacht en glanzend. Ook ruiken ze heerlijk. Het 1-minuut masker is echt een aanrader, hij maakt mijn haar een stuk minder pluizig en ook deze ruikt heerlijk.
Duurdere shampoos hebben een hogere concentratie aan ingrediënten, waardoor je betere resultaten boekt. Dit betekent ook dat ze langer meegaan, omdat je minder hoeft te gebruiken. Het probleem met goedkopere producten is dat ze je haar vaak in een slechtere conditie achterlaten.
Nature Box Avocado Shampoo herstelt beschadigd haar en helpt gespleten haarpunten te voorkomen. De shampoo bevat 98% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is vrij van siliconen en kunstmatige kleurstoffen. Slap en futloos haar? Kies dan voor Garnier Loving Blends Gember Boost Shampoo.
Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!
De Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter shampoo kan een perfecte match voor jouw haar zijn. Een haarkuur of treatment zoals een voedend masker of leave-in cream is voor dit haartype ook zeker een aanrader voor extra verzorging. Een herstellende shampoo is ideaal om te gebruiken bij beschadigd of breekbaar haar.
Kappers kiezen alleen voor de beste haarproducten van professionele merken. Of het nu om haarverf, shampoo, stylingproducten of verzorgende producten gaat, voor kappers is alleen het beste goed genoeg. Hierbij wordt gekozen voor bekende merken zoals L'Oréal, Wella of Goldwell.
Professionele haarproducten daarentegen bevatten veel hogere concentraties van de werkzame stoffen. Dit maakt het product niet alleen een stuk beter, maar ook effectiever. 1 druppel van jouw professionele shampoo doet veel meer dan 1 druppel van een drogisterijshampoo.
De haarverzorgingsproducten van de professionele kapper zijn geconcentreerder en er zijn ingrediënten en technologieën toegepast om veel dieper in te gaan op specifieke haar en-hoofdhuidproblemen. Bij een beetje roos, kan je prima een shampoo van de drogist gebruiken al zal het probleem hier vaak niet door verbeteren.
Doe goede research
Vraag bij vrienden, buren en/of familie in de buurt of zij wel is gebruik maken van deze kapper en wat zij ervan vinden. Zoek op het internet naar reviews over deze kapper . Ga is langs bij de kapper en praat met hem/haar, een goede band tussen jou en de kapper is belangrijker dan je denkt.
Na bijna een jaar testen is hier dan eindelijk mijn review van de – denk ik – duurste shampoo ter wereld. Namelijk de Philip B Russian Amber Imperial Shampoo! De shampoo kost maar liefst €169,- voor 355 ml en zit in een pot in plaats van in een tube.
Kok: "Mits er met een sulfaatvrije shampoo wordt gewassen, is het niet ongezond om je haar iedere dag te wassen. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat haarschubben open gaan staan, waardoor de haarstructuur beschadigt. Dan wordt het haar droog, dof en breekbaar, omdat er vuil en andere dingen in de haren kunnen komen.
"Het vergt flink wat doorzettingsvermogen. Als je net stopt met shampoo, maakt je hoofdhuid eerst meer talg aan en wordt je haar eerst vetter. Daar moet je even doorheen. Na een tijdje neemt dit af en heb je daar geen last meer van."
Shampoos zonder sulfaten en parabenen
Het gevolg: je haar wordt droog en dof. Als je last hebt van een droge of gevoelige hoofdhuid kunnen sulfaten voor extra irritaties zorgen. Ook kunnen ze de kleur van je gekleurde coupe vervagen. Vandaar dat sommige mensen de voorkeur geven aan een sulfaatvrije shampoo.
Zogenaamde “babyshampoo” wast het haar van volwassenen niet op een efficiënte manier, het zal het zelfs vetter maken. De aanduiding "voor baby's" betekent iets anders dan "ultra-zacht". Omdat baby's geen talg hebben, is zogenaamde “babyshampoo” bedoeld om hun haar vetter te maken.
Ingrediënten in shampoo
Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo. De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.