Allereerst zou de kans op urineweginfecties en schimmelinfecties direct afnemen. Een onderbroek kan ervoor zorgen dat microben en overtollig vocht zich hier verzamelen. Hierdoor wordt er een perfecte omgeving voor candida gecreëerd. Dit is een schimmel die infecties kan veroorzaken.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Schotse mannen die 'commando' gaan, doen het op vlak van testiculaire gezondheid zeer goed. Maar mannen hebben anderzijds ook nood aan steun en rechtstreekse contact met een broek, zeker een jeans, kan pijnlijk zijn. De meesten kiezen daarom toch gewoon voor een onderbroek", aldus Eden.
Free the foef: dit zijn de voordelen van geen onderbroek dragen.
Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat dit onderschrijft, maar iedereen die ondergoed draagt weet dat dit zo is. Elastiek begint te lubberen, de vorm is niet meer wat het geweest is en misschien is er wel hier en daar een klein gaatje ontstaan.
Mannen dragen liever ondergoed (37 procent) en vrouwen liever een pyjama of nachtjapon (49 procent). Ook slapen mannen (22 procent) vaker naakt dan vrouwen (13 procent). Het onderzoek werd voor het eerst uitgevoerd. We weten dus niet of mensen minder graag naakt liggen te maffen dan vroeger.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
De traditie om de kilt zonder ondergoed te dragen is ontstaan door de krijgers van de Highlands. Het Schotse leger pikte het idee op en Schotse regimenten lopen tot op de dag van vandaag nog steeds zonder ondergoed.
Laten we maar direct met de deur in huis vallen: het kan zeker kwaad om een aantal dagen achtereen dezelfde onderbroek te dragen. Elke onderbroek zit vol met bacteriën, of je het nu wil of niet. Hoe langer je dezelfde onderbroek draagt, des te meer bacteriën zich in de stof kunnen nestelen.
Slapen zonder onderbroek of pyjama is hygiënisch
Door het dragen van een warme pyjama, creëer je de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels. Als je naakt slaapt, geef je schimmels en bacteriën geen kans, omdat de boel beter doorlucht.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.
Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
Eén op de drie mannen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan. 10 procent van de mannen doet dit drie, twee of één keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van Smartstudentdeals.nl in samenwerking met Noviodata.
Waarom een string dragen? Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Veel ondergoed is namelijk vaak door strakke kleding, zoals broeken, jurken of rokken, te zien. Een string kan in dat geval een goede oplossing zijn.
Een harde prop ontlasting in het laatste gedeelte van de darm blokkeert de uitgang. Pas als de darm erg vol zit, voelt het kind aandrang. Soms loopt er een klein beetje dunne ontlasting langs de harde ontlasting weg. Hierdoor ontstaan remsporen in de onderbroek.
De meerderheid van de mannen en vrouwen verschonen dit 1 of 2x per dag. We gaan hier uitleggen wat het meest hygiënische is, maar het blijft natuurlijk jouw persoonlijke keuze.
In de meeste ondergoedlades liggen 20 doordeweekse onderbroeken. Ruim 58 procent van de ondervraagde dames meent dat ze het liefst een zedig, wit slipje dragen.
Het liefst kruipen mannen in hun onderbroek in bed (37 procent). Vrouwen slapen graag in een pyjama of nachtjapon (49 procent).
„Ons ondergoed dient als een soort van barrière om onze kleren te beschermen”, gaat de dokter verder. „Het is nu eenmaal makkelijker om onze onderbroeken op regelmatige basis te wassen dan onze kleren.” „Maar als je niet op tijd van onderbroek verandert, dan stapelen de bacteriën zich er in op.
Je onderbroek mag niet knellen, moet je de ruimte geven om vrij te kunnen bewegen, maar mag niet afzakken. Het kan ook zijn dat je ondergoed bij je benen als gegoten zit maar bij je taille net iets te strak. Na een aantal keer wassen rekt het elastiek vanzelf wat uit.
Hoewel de onderbroek al rond het jaar 1400 werd geïntroduceerd, werd het pas vele jaren later, rond 1830, 'normaler' om een onderbroek te dragen. Het dragen van een onderbroek was voornamelijk weggelegd voor de rijken en voor mensen van hoge komaf. In 1850 kwamen er nieuwe onderbroeken voor vrouwen op de markt.
Tijdens het uitgaan draagt 36 procent een string en 27 procent van de vrouwen draagt ook overdag een string. In totaal gaf 38 procent aan dat haar partner haar het liefst ziet in een sexy lingeriesetje.
Boxers. De boxer is een strakke slip met langere pijpjes. Een boxer is in feite een kort, strak broekje wat deze slip erg comfortabel maakt.