Nederland heeft na Singapore en Zwitserland de beste wegen ter wereld. Dat staat in het Global Competitiveness Index 2018 van het World Economic Forum, een jaarlijkse graadmeter voor de internationale concurrentiepositie van 140 landen. Op het gebied van bereikbaarheid scoort ons land echter vrij laag.
Nederland heeft de beste wegen van heel Europa. Dat blijkt uit cijfers van het World Economic Forum, in kaart gebracht door Landgeist.com. Op een schaal van 1 tot 7 scoort Nederland een 6,4. Slechts één land komt daarbij in de buurt.
"Bij regen zakt het water snel weg en dat is goed voor de veiligheid en doorstroming op de wegen. Daarnaast wordt veel geluid door het beton opgenomen, waardoor er minder overlast ontstaat." Ook het budget voor het onderhoud van de wegen is een van de goede punten in Nederland, zegt hij.
De allerslechtste wegen in Europa zijn een stuk verder bij ons vandaan te vinden. Daarvoor moet je namelijk naar het voormalige Oostblok. In Moldavië tref je volgens het onderzoek de slechtste wegen, beoordeeld met een 2,6.
België staat qua goede wegen dan ook mijlenver van de top, te weten Zwitserland (3), Singapore (2) en de Verenigde Arabische Emiraten (1). Wat betreft de andere mobiliteitsinfrastructuur scoort België een stuk beter. Qua haveninfrastructuur zijn we zelfs een wereldspeler (zevende plaats).
Nederland heeft veel meer soldaten, een kleine tankunit en veel krachtigere artillerie. Daarnaast heeft Nederland ook een licht voordeel in de lucht; Nederland heeft wat meer gevechtsvliegtuigen, en veel beter afweergeschut – met dank aan de Patriots, dat een bereik heeft van 160 kilometer.
Een gemiddelde Belg wordt 81,5 jaar oud, net als een gemiddelde Nederlander. Beide landen scoren daarmee beter dan het wereldwijde gemiddelde van 70,5 jaar. Het gemiddelde aantal gezonde levensjaren ligt in België echter hoger dan in Nederland. Dus dit punt gaat nipt naar België.
België heeft de slechtste wegen van West-Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wereld Economisch Forum. Een van de oorzaken is dat er zeer veel vrachtwagens op onze wegen rijden, en ook de jarenlange verwaarlozing door hogere overheden speelt een rol.
De achtergrond is dan blauw of groen. België heeft met 57,8 km per 1000 km² het grootste aantal kilometers snelweg per landoppervlakte van de Europese Unie. Nederland komt op de tweede plaats met 56,8 km per 1000 km². In totaal heeft Nederland 2360 km snelweg op 41.543 km² en België 1763 km op 30.528 km² (cijfer 2011).
Het nieuwe seizoen van De gevaarlijkste wegen is vanaf zondag 4 december wekelijks rond 21.10 uur te zien op NPO 3.
De A7 vormt samen met de autoweg N7 de langste snelweg van Nederland met 235,1 km. De A7 kruist het Prinses Margrietkanaal bij de Prinses Margriettunnel, een aquaduct tussen Sneek en Joure.
De snelweg A38 loopt van knooppunt Ridderkerk (A16/ A15) naar Ridderkerk. Met een lengte van 1,5 km is het de kortste snelweg van Nederland.
In Europa maken de Grieken de meeste uren. In Griekenland worden gemiddeld 43,8 uren per week gewerkt. Lees hier wat het gemiddeld loon in Griekenland is. Daarna volgen Slowakije, Polen , Bulgarije en Tsjechië.
IJsland is en blijft voor het 12e jaar op rij (sinds 2008) het meest veilige land van Europa en zelfs ter wereld. Tegelijkertijd is IJsland sinds de economische crisis van 2008 één van de gezondste landen financieel gezien en ziet het land jaar op jaar een flinke stijging in het aantal toeristen wat het land bezoekt.
Nederland kent de volgende wegbeheerders: Rijkswaterstaat (RWS) voor de rijkswegen. De provincies voor de provinciale wegen. De gemeentes voor de lokale wegen.
Eyre Highway – Australië – 146,6 kilometer
De Eyre Highway is een stuk weg van 1.600 kilometer lang. De snelweg verbindt West-Australië met Zuid-Australië. Het langste rechte stuk op deze snelweg meet 146,6 kilometer.
Met 241 kilometer is de A7 de langste snelweg van Nederland. Deze weg begint bij knooppunt Zaandam in Noord-Holland, en loopt vervolgens via Hoorn en de Afsluitdijk naar Friesland.
LEIDEN - De N206 is opnieuw de drukste N-weg van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. Net als in 2019, het jaar voor corona, stonden op de weg weg tussen Katwijk en Zoetermeer de meeste files.
Belgen denken in de regel niet zo positief over Nederlanders: ze zijn lomp, arrogant, onbeschoft en te expliciet. Andersom denken Nederlanders vaak wel positief over Belgen: ze zijn in hun ogen creatief, levenslustig, grappig en bourgondisch. Of al deze wederzijdse cliché's kloppen is nog maar de vraag.
Verenigd Koninkrijk der Nederlanden
De Zuidelijke Nederlanden riepen op 4 oktober 1830 de onafhankelijkheid uit als eentalige Franse staat. Mede door de militaire dreiging van Frankrijk accepteerde Willem I in 1839 de onafhankelijkheid van België in het Verdrag van Londen.
In vergelijking met Nederland biedt het wonen in België verschillende voordelen. Over het algemeen is de sfeer in België zeer gemoedelijk en de meeste mensen houden er een Bourgondische stijl van leven op na. Ook de natuur in België is prachtig en er is vaak meer leefruimte dan wij in Nederland gewend zijn.
Over het algemeen is wonen in België iets goedkoper dan in Nederland. Vooral de huurprijzen liggen er een stuk lager, of je nou binnen of buiten het centrum woont.
De grondprijzen zijn in België een stuk lager en daardoor zijn de huizen en grond ook een stuk goedkoper. Wanneer je dit vergelijkt met ons eigen Nederland zie je eigenlijk wel dat de lage grondprijzen in België natuurlijk een stuk aantrekkelijker zijn voor mensen die een huis willen bouwen.
Het gebeurt vaak dat Nederlanders en Belgen een relatie aangaan en zich daarop in België vestigen. Om dezelfde reden bestaat er ook een groep Belgen in Nederland. België is ook aantrekkelijk voor Nederlanders omdat er (vooral in de grensstreek) een groter aanbod van goedkope woningen is.