De beste wifi-beveiligingsoptie voor uw router is WPA2-AES. U ziet misschien WPA2-TKIP als optie, maar deze optie is minder veilig. WPA2-TKIP is echter de op een na veiligste, gevolgd door WPA en dan WEP. WPA3 wordt binnenkort de veiligste optie (als het eenmaal wijdverbreid wordt gebruikt).
Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens. Deze gegevens kan hij gebruiken voor identiteitsfraude, om in te inloggen op je e-mail of Facebook-account, voor het onderscheppen van DigiD-accounts.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk.
De meeste routers (je modem is vaak tegelijk een router) kunnen je een lijst tonen met alle apparaten die op je wifi zitten. Je ziet dan het MAC-adres van elk aangesloten apparaat, en meestal staat ook de apparaatnaam erbij vermeld. In het modem van je provider zie je alle apparaten die met wifi verbonden zijn.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het 'ruwe verkeer' vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
Vrees niet! Je ouders kunnen je internetgeschiedenis niet zien op de internetrekening. Er zijn bepaalde dingen die uw Internet Service Provider (ISP) via andere wegen kan vertellen, maar ze kunnen uw surfgeschiedenis niet uit de internetrekening halen.
Als u geen sterk routerwachtwoord hebt ingesteld, kan een hacker uw router binnen een paar minuten binnendringen. Zodra de hacker de controle heeft overgenomen, kan deze uw routerinstellingen wijzigen, zich toegang verschaffen tot uw internetgegevens of zelfs malware op uw router installeren.
Via een onbeveiligde wifi-verbinding kunnen hackers ook malware verspreiden. Als in jouw instellingen het delen van bestanden via een netwerk is toegestaan, kan de hacker eenvoudig geïnfecteerde software op je computer installeren. Sommige slimme hackers zijn er zelfs in geslaagd om het verbindingspunt zelf te hacken.
Https : protocol voor een veilige verbinding
Https is een protocol, waarbij de 's' staat voor secure. Als een website een https-verbinding gebruikt dan wordt alle data versleuteld die met die website wordt uitgewisseld. Een website met https-verbinding is herkenbaar aan het slotje in de adresbalk van de browser.
De meest voorkomende wifi-verstoorders zijn: videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, babyfoons, weerstations en magnetrons. Deze apparaten maken gebruik van frequenties die het wifi-signaal behoorlijk verstoren.
Hoewel je IP-adres geen gevoelige informatie zoals je telefoonnummer of adres bevat, kunnen hackers je IP toch tegen je gebruiken. Als iemand met kwade bedoelingen je IP-adres in handen heeft, kunnen de gevolgen erg vervelend zijn: Je IP-adres kan gebruikt worden om je adres te achterhalen en je privacy schenden.
De makkelijkste manier om je wifi-wachtwoord te achterhalen is door naar je router of modem te kijken. Deze heeft standaard het wachtwoord op de achterkant staan. Met een sticker vind je die. Zoek naar termen als 'Wifi-wachtwoord', 'WPA-wachtwoordzin', 'Draadloze veiligheidssleutel' of 'Standaard wachtwoord'.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Antwoorden (3) nee! het zijn twee verschillende computers en de geschiedenis kan dus niet via de andere computer bekeken worden omdat die niet met elkaar in verbinding staan, en omdat je niet op de andere computer op die sites bent geweest.
Privé: alleen zichtbaar voor jou. Iedereen: zichtbaar voor iedereen. Mensen met wie je communiceert: zichtbaar voor mensen met wie je communiceert, bijvoorbeeld via Chat en gedeelde fotoalbums in Google Foto's. Je organisatie: zichtbaar voor iedereen in je organisatie, zoals werk of school.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
Fing is de #1 netwerkscanner: hij ontdekt alle apparaten die op uw wifi zijn aangesloten en identificeert ze met onze gepatenteerde technologie die ook wordt gebruikt door fabrikanten van routers en antivirusbedrijven over de hele wereld.
In je geschiedenis zie je de pagina's die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. De geschiedenis bevat geen Chrome-pagina's die je hebt bezocht, zoals chrome://settings, pagina's die je hebt bezocht tijdens privé browsen, of pagina's die je al hebt verwijderd uit je browsegeschiedenis.
Windows 10
Typ 'ipconfig/all' en druk op Enter. De IP-gegevens van je netwerk worden nu weergegeven in een lijst. Blader door de lijst naar de volgende instellingen: IPv4 Address of IP Address.
Hoeveel mensen kunnen op je wifi? Een standaard wifi-modem kan gemiddeld tien apparaten een goede wifi-verbinding bieden. Dus om antwoord te geven op je vraag: als er verder geen apparaten met wifi zijn verbonden, kunnen tien mensen met hun telefoon, tablet of laptop internetten via jouw wifi-modem.
De term internet werd voor het eerst gebruikt in 1974 in een document van Vinton Cerf en zijn manager Bob Kahn. De uitvinder van het world wide web is Tim Berners-Lee. Hij voegde twee technieken samen, namelijk internet en hypertext.