Teddyberen zijn vernoemd naar de Amerikaanse president
De cartoon verscheen op 17 november 1902 in de Washington Post. Rose Michtom zag deze prent en dit was de inspiratie voor een pluche beer. Zij en haar echtgenoot introduceerden deze 'Teddy Bear' vervolgens in hun snoepwinkel in Brooklyn.
Een knuffel is doorgaans een pluchen speelgoedbeest dat gebruikt kan worden door kinderen en volwassenen als troost, om mee te praten, als hulp bij het inslapen of om te ontspannen.
Op de voorjaarsbeurs te Leipzig in 1903 werd de pluche beer gepresenteerd en ontdekt door Amerikaanse zakenman. Hij plaatste direct een order van 3000 stuks, die in de Verenigde Staten onder de naam 'Teddy Bear' verkocht zouden worden. Sinds dat moment is de teddybeer ongekend populair gebleken.
Knuffels zijn aan het einde van de 19e eeuw uitgevonden, maar de voorlopers van het knuffelbare speelgoed dateren uit het verre verleden. De productie en het gebruik van soortgelijk speelgoed kent een lange geschiedenis, beginnend met de productie van houten speelgoedstukken in het oude Egypte.
Het Duitse bedrijf Steiff werd in 1880 opgericht door Margarete Steiff. Steiff wordt gezien als de uitvinder van de teddybeer. De teddyberen van Steiff zijn de 'Rolls Royce' onder de teddyberen. Inmiddels produceert Steiff een reeks van verschillende speelgoeddieren.
Therapeut Margaret van Ackeren vertelde tegen Well + Good dat sommige mensen nog met knuffels uit hun kindertijd slapen omdat het hen een gevoel van veiligheid geeft en het negatieve gevoelens zoals eenzaamheid en angst vermindert. Ideaal in tijden van corona waarin angst en stressgevoelens zijn toegenomen.
"Slapen met een knuffel kan ons een veilig gevoel geven", zegt professor Luyten. "Door in contact te komen met knuffels zoeken we een gevoel uit onze kindertijd op. Sommige mensen doen zottere dingen: ze verzamelen postzegels of oude speelgoedauto's om tot rust te komen.
Bij jonge kinderen wil je het bed zo leeg mogelijk houden. Dit betekent dat je geen kussens, dekens, knuffels en speelgoed in de ledikant legt. Je vergroot dan namelijk de kans op verstikking of andere gevaarlijke situaties voor je baby. Dit staat ook in de richtlijnen van het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid.
In Mexico ligt de grootste teddybeer van de wereld. Je kan er met meer dan honderd mensen tegelijk mee knuffelen. De beer heet Xonita en het duurde drie maanden haar te maken. Je kan Xonita niet optillen, ze weegt 4000 kilo.
Robért van Beckhoven schitterde vrijdagavond in vol ornaat als teddybeer in The Masked Singer. Het muzikale avontuur was van korte duur voor de Oisterwijkse meesterbakker.
Veel moderne knuffels zijn gevuld met fiberfill, een polyester dat zorgt voor een hele zachte teddybeer. Maar ook wol, katoen en het traditionele houtwol worden gebruikt voor de vulling. En om de teddybeer goed rechtop te laten zitten kun je ervoor kiezen om in de romp korrels (granulaat) ter verzwaring te doen.
Generaal Theodore Roosevelt jr., commandant op Utah Beach in Normandië, D-Day 6 juni 1944, was zijn zoon. De teddybeer is naar Roosevelt genoemd, omdat zijn bijnaam 'Teddy' was en omdat hij op een jachtpartij ooit weigerde een berenjong te doden.
Steiff is de merknaam van Margarete Steiff GmbH, een internationale producent van speelgoed. Het bedrijf richt zich vooral op teddyberen en knuffelbeesten. Het bedrijf is gevestigd in het Duitse Giengen an der Brenz.
Een knuffeldier is een vorm van speelgoed dat aan de buitenkant vaak gemaakt is van pluche of stof en aan de binnenkant gevuld is met synthetische of natuurlijke vezels, katoen, stro of houtwol. Sommige knuffels zijn echter gevuld met plastic pellets of bonen. Knuffels worden meestal in de vorm van dieren gemaakt.
' Ook volwassen mannen – ze zullen het vast ontkennen – slapen nog graag met een knuffel in bed. Wel iets minder dan vrouwen. Maar toch slaapt volgens Quest zeven procent van de mannen met een knuffelbeest in bed.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat tussen de 30 en 40 procent van de volwassenen nog slaapt met een knuffel. Heel verstandig, want het biedt diverse gezondheidsvoordelen!
Drie seconden volstaan! Wetenschappers hebben uitgezocht hoelang een gemiddelde knuffel wereldwijd duurt. Uit de studie blijkt dat knuffelen ongeveer net zo lang duurt als andere menselijke acties zoals iemand uitzwaaien: drie seconden.
Zeven knuffels, complimenten, blijken van waardering of aanmoedigingen, per dag. Dat is het minimum voor een gelukkig en gezond leven.
Je hebt 4 knuffels per dag nodig om te overleven. 8 knuffels per dag nodig voor “onderhoud”. 12 knuffels per dag voor persoonlijke groei. Dus waarom doen we dat niet gewoon meer op het werk?
Snak jij op z'n tijd ook naar een flinke knuffel? Helemaal niet raar. Onderzoek wijst namelijk uit dat een mens minimaal acht knuffels per dag nodig heeft om goed te kunnen functioneren.
Dit gebeurt met een stuffing machine: katoen plukken of polyesterplukken worden in het huidje geblazen zodat het diertje zijn juiste vorm krijgt. Exclusieve merken hebben speciale stuffing of vulmethodes waardoor de knuffel heerlijk zacht wordt of hard zoals knuffels die je op kermissen terugvindt.
Duitsland heeft een lange geschiedenis. Jarenlang bestond Duitsland uit allemaal kleine landjes, die door een bond met elkaar verbonden waren. Pas in 1871 ontstond het huidige Duitsland.
Dat is niets vergeleken met Jackie uit Amerika. Zij heeft maar liefst 8000 beren-knuffels! En dat is een nieuw wereldrecord.