Het gebed zonder Woedoe' wordt niet aanvaard, ongeacht of de rest van de daden en uitspraken van het gebed aanwezig zijn.
Tayammum vervangt de Wudu en de Ghusl bij afwezigheid van water daarom is alles wat is toegestaan na de Wudu en de Ghusl, ook toegestaan na de Tayammum. Voorbeelden zijn het gebed, aanraken van de Qor'aan etc. Het is geen voorwaarde voor het verrichten van de Tayammum, dat de tijd van het gebed aanbreekt.
Het is voor hem niet toegestaan om de Tayammoem te verrichten, behalve als hij een excuus heeft. Imam ash-Shieraazie (moge Allah hem begenadigen) zei: “Het is niet toegestaan om de Tayammoem te verrichten bij het ingaan van de gebedstijd, behalve voor degene die geen water kan vinden of bang is om water te gebruiken.
In het geval van een acceptabele Ghoesl is het voldoende om slechts de verplichte onderdelen van de Ghoesl te verrichten. Zonder hierbij de aanbevolen of Soennah daden te verrichten. Hierbij dient men de intentie te hebben zichzelf te reinigen en daarna het water met het gehele lichaam in aanraking te laten komen.
Bloed laten prikken of bloedzuiger op het lichaam bloed laten zuigen, verbreken ook de woedoe. Vocht buiten het bloed, pus en geelachtig water verbreken alleen de woedoe wanneer dit wegens de ziekte naar buiten komt. Wanneer iemand waterogen heeft wegens zijn ziekte, dan wordt zijn woedoe wel verbroken.
Een glimlach verbreekt het gebed niet, tenzij dit overdreven veel is. Het verbreken van de woedhoe of dat een persoon zich tijdens het gebed herinnert geen woedhoe te hebben.
De zaken die de Woedoe' verbreken
Alles wat uit de afscheidingskanalen van de mens komt. Ongeacht of het een kleine of grote hoeveelheid betreft. Voorbeelden hiervan zijn urine, ontlasting, voorvocht en het laten van een wind.
Wat is het religieus oordeel wanneer iemand zijn reinheid heeft verbroken en vervolgens gaat douchen. Vervalt (de plicht op) de Woedoe door het douchen? Antwoord: Het is aanbevolen voor degene die Djoenoeb[1] is om eerst de kleine wassing te verrichten en vervolgens de grote wassing.
Ja, het is toegestaan omdat de Profeet (vrede zij met hem) het gebed verrichtte, terwijl hij (vrede zij met hem) zijn schoenen aan had.
Het wordt als makruh beschouwd om op een dergelijk kleed te bidden. Een van de zaken om het gebed te perfectioneren is het vermijden van een plaats die veel aandacht trekt of kleur bevat.
moslims bij het verrichten van de rituele wassen. (Woedoe) over hun sokken mogen vegen, in plaats van. hun voeten te wassen.
Er zijn vijf verplichte gebeden; ad-Dhohr (het middaggebed), alAssr (het namiddaggebed), al-Maghrib (het avondgebed), al-Ishaa' (het nachtgebed) en al-Fadjr (het ochtendgebed). Anas bin Maalik overlevert: “Op de nachtreis werd de Profeet opgedragen om vijftig gebeden te verrichten.
Stap 10 Na afloop van de woedoe
Na afloop van de kleine wassing zeg je: “Ash-hadoe allaa ilaaha iella laah wah'dahoe laa sharieka lahoe wa ash- hadoe anna Moeh'ammadan 'abdoehoe wa rasoeloeh.” “Ik getuig dat er geen andere God is dan Allah.
Wanneer men de Ghoesl verricht om hiermee zijn staat van Djanaabah op te heffen, dan volstaat deze wassing als Woedoe'. Verkeert men dus in staat van Djanaabah en verricht hij vervolgens de grote wassing, dan volstaat dit voor het verrichten van de Woedoe'.
Manier van de grote wassing
Je wast je handen drie keer en wast je geslachtsdeel en alles daaromheen. Daarna verricht je de Woedoe' met uitzondering van de voeten. Vervolgens giet je water over je hoofd en wast dit goed. Dan was je je hoofd en je oren drie keer.
De geleerden zijn het er unaniem over eens dat een persoon die niet kan staan, zittend mag bidden.
Het doen van het gebed buiten de privésfeer ligt in Nederland echter gevoelig. De Advies Commissie Gelijke Behandeling zegt hierover dat een werkgever niet verplicht is een gebedsruimte in te richten, maar het gebed doen ook niet mag verbieden.
Waar bidden de moslims? Bidden mag een moslim overal doen; thuis, op het werk, op school, op straat, maar het liefst in een moskee. De moslims bidden op de grond, met het gezicht in de richting van Mekka. Je kunt naar de zon kijken om die richting te bepalen.
Als de menstruerende vrouw (of na postnatale bloedingen) voor zonsondergang (maghrib) is gereinigd, dan is het verplicht voor haar het ẓuhr en ʿaṣr gebed te bidden van deze dag.
Een menstruerende vrouw mag alle daden van aanbidding verrichten behalve het gebed, vasten, rondgaan om de Kaʿba en Iʿtikaaf [1]verrichten in de moskee. Er is overgeleverd dat de Profeet 's nachts opbleef (voor aanbidding) gedurende de laatste tien nachten van Ramadan.
Tijdens de menstruatie kan elke vorm van doea's gedaan worden. Hier zijn geen restricties op gelegd.
Opzettelijk één van de verplichte delen van het gebed nalaten, zoals de eerste tashahhoed. Maar als men iets vergeet, dan is het gebed geldig, maar men dient de neerknieling van vergeetachtigheid (soedjoed as-sahw) te verrichten.
Als zij de wassing verricht terwijl er henna of een soortgelijk product op haar hoofd is aangebracht (wat vrouwen op hun hoofden gebruiken), dan is er niets op tegen wanneer zij over haar haar veegt tijdens de Woedoe'.
Roken verbreekt het woedoe niet.