Kijken we puur naar de vraag of je van jezelf moet houden om een relatie te kunnen krijgen, dan is het antwoord simpel. Namelijk: nee. Ook als je jezelf niet volledig accepteert, niet veel zelfvertrouwen hebt of jezelf domweg “stom” vindt, kun je best een relatie met iemand aangaan.
Om jezelf te kunnen zijn moet je weten wie dat is. Je moet je bewust zijn van je sterke en zwakke kanten, je emoties, verlangens en gedachten. Dat gaat van weten welke kleren je mooi vindt tot je neiging tot terugtrekken bij ruzies kennen, tot weten hoe je je op bepaalde momenten voelt.
Als je dicht bij jezelf staat dan houd je van jezelf en kun je je hart openstellen voor anderen, zowel vreemden als bekenden. Geef je liefde niet weg, maar laat liefde door jou heen stromen. Open je hart voor alle mensen, durf liefde te ontvangen en durf het te delen.
Hoe stel je jezelf voor in een sollicitatiegesprek? Vertel hoe je heet en hoe oud je bent. Je kunt ook kort iets over je woonsituatie vertellen, maar dit is niet verplicht. Houd de introductie kort en wees enthousiast en oprecht en zeg kort iets over je passies in het leven.
Je kunt jezelf persoonlijk doorontwikkelen door je zelfbewustzijn te vergroten, talenten te ontwikkelen, sociale vaardigheden op te doen, je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, jouw financiële situatie versterken of je discipline vergroten.
Je voelt je onheus bejegend, gekwetst of geraakt. De ander is verbaal zo sterk dat je je machteloos voelt en je hebt het gevoel dat je er niet tegenop kunt. Je bent bang voor de ander: angst voor afwijzing, angst voor kritiek. Je bent boos en je weet niet zo goed wat je ermee moet.
Als de ander je grenzen niet kan of wil respecteren is het liefdevol voor jezelf, maar ook voor de ander, om elkaar los te laten, ondanks dat de liefde nog steeds onvoorwaardelijk voelbaar kan zijn. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf blijft altijd bestaan in liefde op ziels-niveau.
Wel zijn er een paar terugkerende signalen die je in de gaten kan houden. Volgens Kromwijk-Lub is een van de eerste tekenen van wegkwijnende liefde dat je je steeds meer aan elkaar gaat ergeren. Je gaat elkaar vermijden, in gesprekken wordt er kortaf gereageerd en er is minder interesse in elkaars leven.
Zelfliefde is onvoorwaardelijk, het is ervaren dat jij zelf je beste gezelschap bent en dat je doet voor jezelf wat er nodig is, dat je durft te groeien en pijn kunt ervaren omdat je weet dat je dat nodig hebt om verder te gaan. Volledige zelfliefde is iets groots en begint klein.
Luister naar jezelf, ontdek welke gedachtes jou tegenhouden en … laat los. Het zijn twee simpele woorden die zoveel impact op jezelf én je omgeving hebben. De manier waarop jij jezelf ziet, projecteer je onbewust op andere mensen en neem je mee in de keuzes die je maakt voor jezelf.
Zelfliefde betekent dat je liefdevol naar jezelf bent. Zelfliefde betekent dat je niet te streng en kritisch naar jezelf bent. Zelfliefde betekent dat je uitgaat van jouw eigen kracht en kwaliteiten en je niet met andere vergelijkt.
De oefening is doodsimpel en gaat als volgt:' Neem 5 minuten de tijd om iets op te schrijven over een situatie waarin jij je heel sterk hebt gevoeld. ' Doe dit voordat je een interview hebt voor een nieuwe opdracht of baan of jezelf moet presenteren bij een nieuwe klant en je hebt aanzienlijk meer impact.
Voorbeeld antwoord
Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik veel durf. Ik ben niet zo snel bang bijvoorbeeld. Dat merkte ik ook bij mijn vorige werkgever: ik voerde veranderingen vaak als eerste door en trok de rest dan mee. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in nieuwe inzichten en ideeën over hoe iets beter kan.
Uit de enquête blijkt dat mensen over de hele wereld hun gezondheid en welzijn (zowel lichamelijk als geestelijk), hun familie (partner/echtgenoot en kinderen) en een gevoel van doelgerichtheid het belangrijkste vinden om "geluk" te ervaren.
De doelgroep van de geluksdriehoek is de algemene bevolking vanaf 3 jaar. De driehoek geeft adviezen voor een grote groep mensen: het model is bedoeld om mensen te informeren en te ondersteunen bij het behouden of versterken van hun geluk.
Er kunnen allerlei fysieke redenen zijn waarom jij jezelf lelijk vindt, bijvoorbeeld omdat je lichaam er feitelijk anders uitziet ten opzichte van anderen of denkt dat je er afwijkend uitziet (terwijl dit in de realiteit niet zo is). Misschien vind je een lichaamsdeel te groot of klein.
Dichter bij je eigen binnenwereld zijn laat je op een natuurlijke manier ervaren wanneer genoeg, genoeg is. Je gaat dan mee in je eigen natuurlijke stroom. Het geeft rust, verbinding, vertrouwen en zelfvertrouwen.