Pas en telefoon: gaat dat wel samen? Sommige gebruikers zijn bang dat pasjes onbruikbaar worden wanneer ze dicht bij een smartphone worden bewaard. Die angst is ongegrond. Er kan niets gebeuren.
Mobiel Betalen werkt overal waar je contactloos kunt betalen. En het is net zo veilig als contactloos betalen met je Betaalpas. Een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning beschermt je mobiele pas bij bedragen boven €50.
Op alle plekken waar je contactloos kunt betalen kun je gebruik maken van Google Pay. Hiervoor moet je wel eerst Google Pay instellen op je telefoon via de Rabo app (Let op: je kunt Google Pay alleen instellen via de Rabo app). Tijdens het instellen kies je eenvoudig welke betaalpas(sen) je wilt gebruiken hiervoor.
De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus. Je kunt geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen op je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig met Google Pay en parkeren is beschikbaar in de Rabo App.
Zodra Google Pay is geactiveerd in de NFC-instellingen, open je de Google Pay-app en tik je op Betaalmethode toevoegen om je betaalkaart toe te voegen. Toevoegen kan door een foto te maken of door Details handmatig invoeren te tikken.
Je kunt ook pinnen met je creditcard. Dit kan bij betaalautomaten in bijvoorbeeld winkels of restaurants. Je kunt met je creditcard ook geld opnemen bij een betaalautomaat. Let op: dit kost € 4,50 per keer.
NFC op Samsung en andere Android telefoons
Ook de meeste Samsungs, zoals de Samsung Galaxy S21, en andere Android telefoons hebben Near Field Communication. Je kunt dit checken door in de instellingen van je telefoon te kijken. Zie je bij 'Verbonden apparaten' NFC staan? Dan heb je de optie op je smartphone.
Open de ABN AMRO app op uw Android-telefoon. Ga naar 'Zelf regelen' en tik op 'Google Pay'. Kies de betaalpas waaraan u Google Pay wilt koppelen en bevestig uw keuze. Ga akkoord met de voorwaarden van zowel Google als ABN AMRO.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode.
Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.
Google Wallet is een app voor mobiele betalingen die je creditcards, bankpassen, klantenkaarten, enz. kan opslaan. In wezen vervangt het de oude Android Pay- en Google Pay-apps en -services. De peer-to-peer app van Google Pay blijft naast Google Wallet bestaan, in ondersteunde regio's.
Aan Google Pay zitten geen extra kosten verbonden. Of je nu een Xiaomi, OPPO of Samsung telefoon hebt, iedere telefoon met Android 7 of hoger kan Google Pay gebruiken.
Met de digitale betaalpas betalen klanten met hun vertrouwde betaalpas maar dan digitaal. Zo kunnen zij snel, veilig en gemakkelijk hun boodschappen vooraf in de AH-app afrekenen en hoeven zij dat niet meer aan de deur te doen.
voor iPhone of iPad
Open je Rabo App en log in. Ga naar onder 'Service' naar 'Zelf regelen' en dan naar 'Apple Pay'. Kies je zakelijke betaalpas of creditcard. Zet deze in je Apple Wallet.
De Google Pay-app is gratis te downloaden in de Play Store. Om als Rabobank-gebruiker Google Pay te gebruiken, moet je de dienst eerst installeren en koppelen met je Google-account.
Nederlandse banken
Halverwege 2019 was ING de eerste Nederlandse bank die met ondersteuning kwam, enkele maanden later gevolgd door ABN Amro en Rabobank. Ook kleinere banken als bunq, Knab en Revolut ondersteunen Apple Pay al langer.
Apple pay en pinautomaten
Bij een pinautomaat kun je gebruik maken van de Apple Pay app op je smartphone. Voordat je kunt beginnen met pinnen, moet je eerst je bankpas toevoegen aan de app. Dit doe je door de camera van je smartphone te gebruiken om de gegevens van je bankpas te scannen.
In de Wallet-app kun je spaarkaarten, kortingsbonnen, instapkaarten, bioscoopkaartjes, toegangskaarten en andere soorten kaarten en pasjes op één handige plek bij elkaar houden.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.