Schorpioenen zijn vaak 's nachts actief en verstoppen zich voor de overige tijd op donkere plekken. Alleen als een schorpioen zich aangevallen voelt, zal deze een mens steken met de staart.
Ze klappen hun staart naar voren en scheiden bliksemsnel een druppel gif uit hun gifklier af. Andere schorpioenen zien er met hun grote scharen wel afschrikwekkend uit, maar zijn minder gevaarlijk. Ze pakken hun prooi beet met hun scharen en dienen meestal geen verlammende steek toe.
De gevoelige Kreeft valt als een blok voor de kracht die de Schorpioen uitstraalt. Dit geeft ze namelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid.
Een schorpioen kan heel lang zonder voedsel. Ze hebben ook vijanden, zoals spinnen, vogels, slangen, bavianen en hagedissen. Sommige soorten zijn immuun voor het gif van de schorpioen. Schorpioenen leven afzonderlijk van elkaar omdat ze iedere vijand, zelfs hun eigen soort proberen te doden.
Een schorpioen met lange, dunne scharen is meestal giftiger dan een schorpioen met grote, dikke scharen. Daarnaast is er een verband met gedrag. Schorpioenen met grote scharen gebruiken ze aantoonbaar meer in de verdediging, terwijl heel giftige schorpioenen bijna alleen steken.”
In Nederland leven namelijk geen schorpioenen. In Zuid- en Zuidoost-Europa komen ze wel veel voor. Denk bijvoorbeeld aan landen als Spanje en Italië. Ook daar zie je ze niet vaak, want schorpioenen zijn nachtdieren die zich overdag verbergen onder stenen en in spleten.
Schorpioenen zijn zonder uitzondering carnivoor en jagen op verschillende ongewervelden die door de mens als plaag worden beschouwd, zoals kakkerlakken en andere plaaginsecten. Schorpioenen zijn daarnaast zeer bestendige dieren, die soms in extreme omstandigheden leven.
Sommige schorpioenen worden maximaal twee jaar oud, er zijn echter ook soorten die wel zes jaar oud kunnen worden. Enkele soorten, zoals bijvoorbeeld Hadrurus arizonensis, kunnen zelfs dertig jaar oud worden.
Schorpioenvliegen (Panorpidae) behoren tot de orde Mecoptera. Wereldwijd zijn er meer dan 500 soorten beschreven. Deze groep behoort tot de oudste insectenordes die een volledige gedaantewisseling doormaken. Er komen maar vijf soorten schorpioenvliegen voor in Nederland, waarvan vier van het geslacht Panorpa.
Hoeveel kost een schorpioen? De aankoopprijs van een schorpioen bedraagt 17 tot 35 euro per dier, maar grotere en meer bijzondere exemplaren kosten natuurlijk veel meer. De aankoop van een terrarium en het meeste toebehoren is een eenmalige investering.
Als een Schorpioen boos op je wordt, zal hij die woede allereerst uiten door je op seksueel gebied te straffen. Ze zullen elke aanraking negeren of je helemaal de rug toekeren in plaats van dingen uit te praten.
Schorpioen-Ram
De Ram is te opdringerig en egocentrisch voor de Schorpioen en voelt de emoties van anderen niet snel aan. Dus laat snel lopen.
Als er weinig te eten is, doen ze het rustig aan. Zo kunnen ze wel een jaar zonder voedsel en water! Ademen doen ze ook maar weinig.
Met een marktprijs van ruim 9 miljoen euro per liter is schorpioenengif de duurste vloeistof die er is.
Schorpioenen kunnen langere tijd zonder voeding en hebben relatief weinig zorg nodig. Je voert jouw schorpioen met levende insecten zoals krekels, kakkerlakken of sprinkhanen. Een volwassen schorpioen voer je enkele insecten per week. Jonge schorpioenen beginnen pas na hun eerste vervelling te eten.
Schorpioenen steken alleen als ze worden aangevallen of in het nauw gebracht voelen. Een steek van een schorpioen kan erg veel pijn doen. Het gif kan een zwelling en koorts veroorzaken. Alleen in zeldzame gevallen is het gif van de gevaarlijkste soort dodelijk.
Schorpioenen. De schorpioen is familie van de spin, dus het is niet vreemd dat ook deze dieren meer dan twee ogen hebben. Aan de voorkant van hun kop vind je twee grotere ogen. Dan zijn er nog de vijf verschillende ogen aan beide zijkanten van hun lichaam.
De Kleine marmerschorpioen of gewoon marmerschorpioen (Lychas marmoreus) is een soort schorpioen binnen het geslacht Lychas. De soort komt voor in Australië en kan gevonden worden onder stenen of planten. Hun lengte is ongeveer 30mm.
Schorpioenen gloeien in ultraviolet licht om te controleren of het veilig genoeg is om naar buiten te gaan. De dieren produceren een fluorescerend pigment, dat naar verloop van tijd afneemt.
De schorpioenen die in Italië en Toscane gevonden worden, zijn niet giftig. Zij zijn zwart en klein, worden zelden meer dan 30 mm lang, en als zij al steken, dan is dit vergelijkbaar met een bijen- of wespensteek. Alleen mensen met allergieën voor insectenbeten moeten meer voorzorgsmaatregelen nemen.
Een nieuwe vondst van een reuzen-zeeschorpioen van 390 miljoen jaar oud met een geschatte lengte van 2,5 meter blijkt de grootste ooit gevonden te zijn. Je moet er niet aan denken er één tegen te komen tijdens je vakantie aan de Middellandse Zee: een schorpioen van 2,5 meter!
Een schorpioen heeft een kopstuk en een achterlijf met een staart. Op de staart zit een gifstekel en aan zijn kop heeft hij twee grijpscharen. Hij heeft acht poten. Alle soorten schorpioenen zijn giftig en eten vlees.
9. Schorpioen: Technisch gezien geen insect, maar ook deze diertjes vindt u vaak gebakken terug in Thailand en China. Schorpioenen smaken een beetje naar krab. Ze worden specifiek gekweekt voor menselijke consumptie.
Maar over het algemeen heb je aan een Schorpioen een intens loyale, liefdevolle en charmante partner – mét een flinke lading sexappeal.