De voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten minimaal 55% van het licht doorlaten. De achterzijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft.
Voorruit en zijruiten
De lichtdoorlatendheid van de voorruit en van de voorste zijruiten moeten minimaal 55% zijn. De achterruit mag wel zijn voorzien van een folie of coating. Het voertuig moet dan wel een rechter -buitenspiegel hebben.
U kunt ervoor kiezen om de autoruiten te laten blinderen bij een gespecialiseerd bedrijf. Maar u kunt ook zelf eenvoudig de autoruiten blinderen met auto raamfolie. Dit is een stuk voordeliger dan het laten doen. Bij Winparts bestelt u eenvoudig de juiste raamfolie voor uw auto.
Is chameleon folie op je voorruit legaal? In Nederland zijn er strenge regels voor je autoramen blinderen. Zo moet je voorruit een minimale lichtdoorlaatbaarheid van 55% hebben. De chameleon folie van Luna Glass Tinting heeft een lichtdoorlaatbaarheid van 65%, waardoor deze in Nederland legaal is.
Dat wordt gedaan met een coating of folie op de autoruiten. Als de ramen minder dan 50% licht doorlaten ben je strafbaar en krijg je een boete. De politie beschikt over een apparaat, de Tintman, die het percentage vaststelt dat door een getinte ruit wordt doorgelaten.
Lichtdoorlatendheid autoruiten
De voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten minimaal 55% van het licht doorlaten. De achterzijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft.
Het gebruik van raamfolie waardoor de voorruit en de zijruiten vrijwel helemaal worden geblindeerd is in Nederland verboden. De achterruit mag wel met een getinte folie of coating worden behandeld, onder voorwaarde dat de auto een rechterbuitenspiegel heeft.
WAT MAG ER VOLGENS DE WET? Proautotint tint de voorruit en voorportierruiten volgens de voorschriften van de KLPD (Politie) vastgelegd op 01-02-2008, RDW en APK. De voorruit en de ruiten van de voorportieren moeten een lichtdoorlaatbaarheid blijven houden van minimaal 55 procent.
In Nederland geldt dat de koplampen of achterlichten niet beplakt mogen zijn en daarmee is de koplamp folie dus wettelijk niet toegestaan op de openbare weg. Ook kan de auto tijdens de APK keuring worden afgekeurd.
Waarborg je privacy op eenvoudige en betaalbare wijze met behulp van raamfolie met spiegeleffect. Zo kunnen mensen niet meer naar binnen kijken.
Het tinten van ramen of lampen en het wrappen van kleine delen is doorgaans dezelfde dag klaar. Voor het aanbrengen van lakbeschermingsfolie of het wrappen van een hele auto hebben we meer tijd nodig.
20% Windowfilm / Tint folie
Hij blocked mede 99% van de UV straling, zo blijft u bekleding mooi in kleur. Door uw auto te tinten of blinderen met 20% tintfolie krijg je meer privacy, maar zie je natuurlijk net iets meer dan bij de 5% variant. De 20% is de meest gekozen tintfolie om uw autoramen te blinderen.
Voor de achterruiten bestaan geen wettelijke beperkingen op de kleur, ongeacht het type voertuig. U bent dus vrij om ze te behandelen zoals u dat zelf wil, zolang de reflectiegraad niet boven de 15% uitkomt, want dat is de geldende norm.
Aan het blinderen van autoramen zijn regels verbonden. In Nederland moet de voorruit van een auto minimaal 75% lichtdoorlatendheid hebben. Voor de zijruiten is dit percentage 70%. De achterruit mag minder lichtdoorlatend zijn, mits je auto een rechterbuitenspiegel heeft.
Bij het vooruit rijden mag je naar achteren geen wit licht hebben. Dit is de reden dat bijv. het glas van een achterlicht geen scheur mag hebben waar wit licht doorheen komt. De achterlichten moeten rood van kleur zijn, de remlichten en/of de knipperlichten mogen zowel rood als ambergeel (oranje) zijn.
Het beplakken of spuiten van verlichting is officieel voor de APK helaas niet toegestaan. Maar in veel gevallen mits niet te donker zal de APK keurmeester dit toch goedkeuren aangezien het bij onze folie bijna niet te zien is dat het om een folie gaat.
Er mogen alleen LED lampen in je auto worden geplaatst als de licht unit hiervoor is gemaakt. De LED lampen met een H-fitting, zoals H7, H4, H1, etc. zijn helaas niet bestemd voor de openbare weg. Dit heeft allemaal te maken met de Nederlandse wetgeving op dit gebied.
Getint glas, ook wel gerookt glas of gekleurd glas genoemd is glas dat in de massa gekleurd is. Gekleurd glas maakt men door toevoeging van grondstoffen voordat het smeltproces in de oven start. Elke grondstof geeft een bepaalde kleur aan het glas.
Hieronder enkele voordelen: Getinte ramen werken zonwerend, waardoor de automobilist en de passagiers minder last hebben van de naar binnen schijnende zon. De temperatuur in de auto is lager zodra de gehele zon op uw auto schijnt. Hierdoor blijft uw interieur mooier en zal het minder snel verkleuren.
Bij privacy glas wordt een donkere tint raamfolie op de ruiten aangebracht, waardoor buitenstaanders niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Deze toepassing zien we ook terug bij gebouwen, kantoren en zelfs woningen. Privacy glas bevorderd privacy en beveiligd tegen inbraak.
deelw.) 1) een blinddoek voordoen Voorbeeld: `geblindeerde gevangenen` 2) ondoorzichtig maken ...
Getinte autoruiten beschermen je huid
Want uv-licht … Vooral baby's en jonge kinderen zijn gevoelig voor de schadelijke uv-stralen. Bescherm daarom jezelf én je kroost met een donkere raamfolie. Een kwaliteitsvol exemplaar vermindert de uv A- en uv B-straling met 99 procent.
De folie is het beste te verwijderen met warmte door gebruik te maken van een föhn. Niet te warm en niet te lang op één plaats. De föhn eventueel wat heen en weer bewegen. Als de folie warm is en wat soepel is geworden kan er begonnen worden met de folie op een hoekje los te krijgen.