Omdat je haardikte genetisch bepaald is, is het natuurlijk niet echt mogelijk om je haren dikker te maken. Maar door goed voor ze te zorgen en je lokken gezond te houden verleng je wel de levensduur van je haren. Hierdoor heb je meer haar en dus een dikkere bos.
Dun haar dikker maken, kan dat wel? Allereerst moeten we helaas vertellen dat je dun haar niet écht dikker kunt maken. Het is namelijk genetisch bepaald of je haar dun, gemiddeld of dik is.
Het is belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Met name vitamine B en zink zorgen ervoor dat je haar sterk is en groeit. Vitamine B zit onder andere in groente en fruit. Zink zit bijvoorbeeld in noten, kaas en schelpdieren.
Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!
Hoofdhuid massage
Wanneer je jouw hoofdhuid masseert, stimuleer je de doorbloeding en daardoor de bloedtoevoer naar de haarzakjes toe. De haren krijgen op die manier meer zuurstof en voedingsstoffen en zo kan je haar sneller groeien. Probeer eens een haar massageborstel voor een goede hoofdhuid massage!
Meestal groeien de uitgevallen haren binnen de 6 maanden gewoon terug.
Haren wassen
Dun/fijn haar ligt dichter op de hoofdhuid dan andere haartypen. Hierdoor wordt het sneller vet en moet je het vaker wassen om schoon te houden. Probeer het niet iedere dag te wassen, maar om de dag. Anders wordt het haar te glad en oogt het futloos.
Dunner wordend haar kan veroorzaakt worden door je levensstijl, genetica of beide. Bepaalde medische aandoeningen kunnen ook leiden tot dunner wordend haar. Dagelijks verliezen we allemaal 50 tot 100 haren, dit is een normaal verschijnsel.
De bewezen haargroeimiddelen
De drie producten die werken zijn: Finasteride (Propecia) Minoxidil & Nanoxidil. de HairMax Laserkam.
De belangrijkste voedingsstoffen voor gezond haar en haargroei zijn: Vitamines A, C, D en E, zink, B-vitamines, ijzer, biotine, proteïne en essentiële vetzuren. Een tekort aan deze stoffen kan de haargroei vertragen of zelfs haaruitval veroorzaken.
Ja, het is geen fabeltje – haarverlies en dunner wordend haar kan erfelijk zijn. Maar als je opa van moederskant kaal is, wil dat niet automatisch zeggen dat jij ook last zult hebben van haarverlies; verder kan het haarverlies ook van vaderskant komen.
Het beste is om een XXL-kapsel te vermijden. Een lange bob op kinlengte of een pixie-stijl zijn ideale kapsels om volume te creëren. Lagen zijn ook een goed hulpmiddel om volume te geven aan je haar. Het geeft beweging waardoor het voller lijkt.
Na een week niet wassen is je hoofdhuid zelden hersteld en word je haar niet op slag terug niet-vettig. Het duurt langer en het is geen fijne fase. Ikzelf waste het de eerste keer 12 dagen niet, behalve 2 keer na het sporten met water.
In normale omstandigheden verliezen mensen zo'n 100 haren per dag. De uitgevallen haren worden vervangen door nieuwe. Dus krijg je normaal gezien 100 haren bij per dag.
Geïrriteerde hoofdhuid
Bij de meeste mensen zal een week zonder shampoo zorgen voor een paar vervelende bijwerkingen. “Het niet wassen van je haar kan een ophoping van olie, vuil en dode huidcellen op je hoofdhuid veroorzaken.
Is het echt mogelijk dat het haar stopt met groeien? Maak u geen zorgen, er zijn slechts enkele zeer specifieke gevallen waarin het haar echt kan stoppen met groeien: in geval van ziekte of significante tekorten (bijv. ijzertekort), hormonale afwijkingen of als gevolg van het gebruik van bepaalde geneesmiddelen.
Meestal herstellen de haarzakjes zich echter na enkele maanden, en al zijn de haartjes dan fijner dan de oorspronkelijke, er zijn meestal meer behandelingen nodig.
Het wordt als normaal beschouwd om ongeveer 100 - 200 haren per dag te verliezen, maar het exacte aantal varieert op basis van het individu of de haarverzorgingspraktijken. Stress kan een oorzaak zijn waardoor je haar ineens met bossen uitvalt. Tegelijkertijd is het zo dat haarverlies door stress meestal tijdelijk is.
Als je bijvoorbeeld je haar normaal los draagt, met een scheiding in het midden, en haren opmerkt die uitsteken tussen de andere hoofdharen en niet langs de scheidin, dan is dit nieuw groeiend haar.
Als je regelmatig je haar knipt dan blijft je haar gezond. Dit komt omdat je de dode gespleten puntjes weghaalt. Het haar bij de wortel krijgt zo de mogelijkheid om door te groeien en jij blijft de lengte houden, zonder dat je haar verder splijt.
Niet eten:
Makreel bevat namelijk kwik, wat ervoor kan zorgen dat je haar uitvalt. Suiker: vertraagt de opname van eiwitten door je lichaam, welke juist essentieel zijn voor gezond haar. Alcohol: vermindert de hoeveelheid zink in je lichaam. Hierdoor droogt je haar uit waardoor het kan breken.