Wat moet je doen als een gezichtsmasker brand? Als je een gezichtsmasker aanbrengt dat een exfoliërend bestanddeel bevat op chemische wijze, dan is een kleine prikkeling normaal. Maar als je bijvoorbeeld een gezichtsmasker hebt die gewoon hydraterend is, dan is dit niet normaal.
Je huid moet wennen aan een hoge concentratie ingrediënten waaruit een gezichtsmasker bestaat. In het masker zitten werkzame ingrediënten die je huid een lichte tinteling of prikkeling geven. Die reactie is normaal en heeft te maken met het feit dat je huid moet wennen aan de ingrediënten.
Don't: Het masker te lang of te kort laten zitten
Als het product te lang blijft zitten, kunnen poriën verstopt raken, natuurlijke oliën uit de huid worden gehaald en/of de huid sterk uitdrogen. Het is dus van belang om het masker op het juiste moment er weer terug af te halen.
'De maskers werken als lijm die de huidcellen en haartjes vastplakt', zo vertelt aan de Britse Metro. 'Wanneer je het eraf trekt, verwijder je cellen van de buitenste laag van je huid en haartjes. ' Dat is dus precies wat zo'n pijn doet.
Regelmatig gebruik van een masker kan de huid gezonder maken, en vooral in de winter- en zomermaanden kan je gezicht iets extra's gebruiken. De huid is dan kwetsbaarder, vooral waar de huid bloot is. Het is aangetoond dat een goed samengesteld gezichtsmasker een positieve invloed heeft op fijne lijntjes en stevigheid.
Hoewel je dat momentje voor jezelf misschien het liefste iedere dag in zou plannen, gebruik je een gezichtsmasker zo'n één a twee keer in de week. Heb je een droge of gevoelige huid, dan gebruik je het masker wat minder vaak dan wanneer je een gecombineerde huid hebt.
Na het masker is het tijd voor een serum en een dag- of nachtcrème. Maak je tijdens je verzorgingsritueel gebruik van een penseel of een sponsje, vergeet ze dan nadien niet grondig te reinigen en te laten drogen voor je ze opbergt. Zo voorkom je huidirritatie door bacteriën en schimmels bij een volgend gebruik.
Een gezichtsmasker moet gedurende 10-15 minuten op de huid zitten, zodat het kan inwerken. Verwijder je het te snel, dan werkt het niet. Laat het masker liever te lang dan te kort zitten.
De meeste maskers laat je minimaal 5 minuten intrekken.
Slapen met een gezichtsmasker zorgt er niet alleen voor dat je beter vocht vasthoudt in de huidlagen, maar ook actieve ingrediënten kunnen beter hun werk doen. Een masker sluit de belangrijkste ingrediënten namelijk effectief af van producten die vóór het masker zijn aangebracht, evenals die het masker zelf bevat.
Na de reiniging van de huid kan dit gezichtsmasker als een crème worden aangebracht. Veelal is de inwerktijd 10 tot 15 minuten, er zijn zelfs crème maskers die als nachtverzorging kunnen worden gebracht. Na de inwerktijd mag het masker worden verwijderd met lauw warm compressen of wattenschijfjes.
Door het unieke absorberende vermogen van klei kan het de huid en het lichaam reinigen. Klei is in de vorm van masker, pakking of in bad een goede natuurlijke ondersteuning bij alledaagse (huid)problemen. Klei is een effectief middel voor het zuiveren van de huid.
Last van een vette huid? Dan kan je het tot twee à drie keer per week doen. Normale tot droge, gevoelige huidtypes beperken het dan weer best tot één à twee keer per week.
Huid moet wennen aan hoge concentratie ingrediënten
Als je start met een product met hoge concentraties van deze werkzame ingrediënten, kan je huid een lichte tinteling of prikkeling geven. Die reactie is normaal en heeft te maken met het feit dat je huid moet wennen aan de ingrediënten.
Vier oorzaken gevoelige huid
een huidaandoening (denk aan rosacea, eczeem of psoriasis) een allergie voor cosmetica. irritatie door (verkeerd) gebruik van cosmetica. een overgevoelige huid.
Van vitamine A zuur is echt bewezen dat het wat kan doen tegen bestaande huidveroudering en bovendien stimuleert het een gezonde celvernieuwing en voorkomt het opstapeling van dode huidcellen. Je zult binnen enkele weken al gaan zien dat je huid weer een mooie glow krijgt.
Gebruik je haarmasker in plaats van je conditioner. Droog na het wassen het haar met een handdoek en verdeel het haarmasker over de lengten en punten van het haar. Je brengt het masker dus op handdoek droog haar aan. Laat het even inwerken en spoel het daarna grondig uit.
Heb je écht een haarmasker nodig? “Toch wel. Een haarmasker, of op z'n minst een conditioner, is onmisbaar na je wasbeurt: na het wassen staan de haarschubben open, waardoor je haar gevoeliger is en sneller kan afbreken.
Als je een zacht crème masker hebt gebruikt kan je het met lauwwarm water gewoon van je gezicht af spoelen. Gebruik nu nog even een toner met een watje over je gezicht en gebruik dan je gewone verzorging.
Gebruik een cleanser die past bij jouw huidtype. Was je gezicht, nek en hals met lauwwarm water en masseer de cleanser in. Laat deze een paar minuten inwerken en spoel daarna af. De cleanser zorgt voor het verwijderen van overige vuilresten, reinigt je poriën en conditioneert de huid.
Maskers helpen vuil van de huid te verwijderen en kunnen overtollig talg (dat puistjes veroorzakt) absorberen. Gebruik je regelmatig een huidmasker, dan ga je ook dode huidcellen te lijf: die blijven als het ware 'vastplakken' in het masker. Hierdoor blijft je huid langer schoon en voorkom je verstopte poriën.
Laat het masker wel minimaal 3 minuten inwerken. Wel is het belangrijk dat je het masker altijd grondig uitspoelt. Je zou er daarom zelfs voor kunnen kiezen om met het haarmasker in te gaan slapen. Na één nachtje slapen op een handdoek, zijn jouw haren zeker optimaal verzorgd.