Geen jeukende hoofdhuid meer
Ik gebruik deze shampoo van Head & Shoulders nu al een tijdje dus heb hem uitgebreid kunnen testen via Roamler. Ben tevreden over de shampoo. Schuimt goed en heb geen last meer van een jeukende hoofdhuid! Ja, ik raad dit product aan!
Twee à drie keer per week is voldoende. Ben je gewend om je haar elke dag te wassen omdat het zo'n lekker fris gevoel geeft, probeer dan eens een paar wasbeurten te vervangen met gewoon spoelen. Maak je haar nat maar 'martel' het niet elke dag met shampoo.
Zeg vaarwel tegen roos met Head & Shoulders Classic 2in1 anti-roos shampoo. De Microbiome Balance-formule pakt de oorzaak van roos aan, bestrijdt roos*, jeuk en droogheid, en geeft een onmiddellijk verfrissend en grondig schoon gevoel, voor tot 100% roosvrij* haar.
VERBETERDE BESCHERMING TEGEN ROOS
Head & Shoulders 7in1 Krachtige Formule is de meest geavanceerde anti-roos shampoo met 7 voordelen: Bestrijdt roos, Herstelt het evenwicht van de hoofdhuid, Voorkomt vet haar, Reinigt, Verlicht jeuk, Kalmeert de hoofdhuid, Geeft prachtig haar.
Soms 20 minuten en een andere keer weer 30. Het is heel raar om te zien dat de rode kleur bijna zo goed als uit mijn haar is.
Te vaak wassen kan ervoor zorgen dat je hoofdhuid uitdroogt, wat voor de talgklieren weer een signaal kan zijn om meer talg te gaan produceren. Meer talg kan zorgen voor meer roos. Het beste is om je haar twee tot drie keer per week te wassen, indien nodig met een anti-roos shampoo.
Haarroos, een versnelde celvernieuwing Haarroos is het gevolg van een overmatige afschilfering van de hoofdhuid. Van nature vernieuwen de cellen van de hoofdhuid zich om de 14 dagen. De dode cellen worden daarbij afgevoerd in de vorm van minuscule, onzichtbare schilfertjes.
Om de gist te doden kan gebruik gemaakt worden van head & shoulders classic. Deze en sommige andere anti-roos shampoo bevatten gistdodende ingrediënten zoals zinkpyrithion. Deze shampoo kan 3 keer per week op het gezicht of lichaam gebruikt worden wanneer men last heeft van gistpuistjes.
2-in-1 producten
Deze producten zijn allemaal gewoon zeep en dat werkt voor allebei, al zullen er minder verzorgende producten inzitten, omdat deze dus verschillen voor huid en haar. Daardoor wordt uw hoofdhuid misschien iets droger en uw haren wat minder glad dan wanneer u shampoo en conditioner zou gebruiken.
Kok: "Mits er met een sulfaatvrije shampoo wordt gewassen, is het niet ongezond om je haar iedere dag te wassen. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat haarschubben open gaan staan, waardoor de haarstructuur beschadigt. Dan wordt het haar droog, dof en breekbaar, omdat er vuil en andere dingen in de haren kunnen komen.
Wanneer je je haar gaat wassen gebruik je logischerwijs eerst je shampoo. Gevolgd door een masker en daarna je conditioner. De shampoo opent namelijk je haarschubben, het masker gaat hierdoor in je tweede laag van het haar zitten waardoor het extra goed gevoed wordt en de conditioner sluit vervolgens de haarschubben.
Als je droog haar hebt, kies je het beste een shampoo die hydrateert en voedt. Vermijd te agressieve shampoo. Voor fijne en gekleurde haren gebruik je een milde (sulfaatvrije) shampoo die het haar niet teveel stript. Kinderhaartjes zijn doorgaans fijner en daarvoor kies je het beste een milde pH- of babyshampoo.
Roos kan geen kwaad en is niet besmettelijk. Het zorgt er ook niet voor dat u kaal wordt. Meestal verdwijnt roos na een tijd vanzelf. Het kan wel weer terugkomen.
In tegenstelling wat velen denken is roos niet gevaarlijk voor het haar en de hoofdhuid. Wel kan het als zeer vervelend worden ervaren en is het een factor waar veel personen zich voor schamen. Een fabel is dat roos alleen voorkomt bij personen die het haar slecht verzorgen.
Normaal gesproken duurt het drie weken voor deze huid zich heeft vervangen. De dode laag valt hierbij in zulke kleine fragmentjes uiteen dat we er niets van merken. Bij roos gaat het allemaal twee keer zo snel. De huidcellen krijgen dan te weinig tijd om uit te rijpen.
1 keer wassen is reinigen, 2 keer wassen is verzorgen
Als jij je haar de eerste keer wast, zal je merken dat je shampoo minder schuimt. Tijdens deze wasbeurt reinig je het haar en zet je de haarschubben open zodat bij een tweede keer wassen, de verzorgende ingrediënten van je shampoo in het haar kunnen dringen.
Het is goed om te beseffen dat elke dag wassen dus slecht kan zijn. Dit omdat tijdens de wasbeurt niet alleen viezigheid wordt weggespoeld, maar ook de bescherming van je hoofdhuid: talg. Talg zorgt ervoor dat je hoofdhuid goed gehydrateerd blijft. Wanneer je het wegwast, produceert je lichaam vaak juist meer talg.
Niet gek dus, dat een droge hoofdhuid vaak verward wordt met roos. Maar het is niet hetzelfde! Bij een droge hoofdhuid heb je fijne, witte en droge schilfers. Bij roos zijn de schilfertjes groter, vettig en gelig van kleur.
Donker geverfd haar kun je inderdaad alleen lichter maken door het te ontkleuren of te blonderen. Hierbij ben je eigenlijk je haarverf aan het verwijderen uit je haar om ervoor te zorgen dat de nieuwe kleur goed pakt. Ontkleurende producten (als een soort voorbehandeling) werken hierbij het beste.
Zilvershampoo neutraliseert de gele gloed in je haar. De kleur van de shampoo is paars. Dit is de tegenovergestelde kleur van geel. Het paars neutraliseert dus de gele gloed in het haar waardoor de kleur verheldert.
Knip het eruit. Echt je originele eigen haarkleur weer terugkrijgen nadat je je haar geverfd hebt, is best een lastige klus. De meest natuurlijke manier, waarmee je je haar ook niet extra beschadigt, is door de schaar erin te zetten. Hoe korter je haar, hoe sneller je weer helemaal terug bent bij je eigen haarkleur.