Je hond kan prima bij je in bed slapen als je dat zelf prettig vindt. Aanhangers van de roedel theorie zullen zeggen dat je daar een te dominante hond door kunt krijgen, maar ondertussen is door de wetenschap aangetoond dat deze theorie niet klopt. Denk wel goed na of je hond het ook als hij volwassen is nog mag.
Over het algemeen is de lichamelijke nabijheid goed voor zowel de hond als de eigenaar. Met je hond in een bed slapen is rustgevend voor mensen en bevordert stressvermindering. Bovendien hebben studies bewezen dat het voor een gevoel van geborgenheid en veiligheid zorgt.
HOE LANG MOET JE EEN PUP BIJ JE LATEN SLAPEN? Hoe lang je een pup bij je laat slapen is afhankelijk van de pup en zijn gedrag, maar meestal is een paar nachten voldoende. Belangrijk is dat je pup rustiger is en doorslaapt. Dit zal per nacht steeds beter gaan.
Zorg er 's avonds voor dat de pup al redelijk moe is, maar stop met wilde spelletjes een half uur voor bedtijd. Leg de doek of knuffel uit het nest bij de pup. Een warme kruik in handdoeken kan ook helpen de nestsituatie te simuleren. Zorg dat de pup 's avonds laat nog de kans krijgt om zijn of haar behoefte te doen.
Een huisdier in bed kan bij mensen allerlei infecties veroorzaken. Honden en katten vegen hun voeten niet voordat ze in bed kruipen. En als ze je een lik geven, kan het zijn dat ze daarvoor net hun anus hebben schoongelikt. Huisdieren horen daarom niet in bed.
Een hond komt graag bij je liggen op bed of de bank, dit komt omdat ze veiligheid zoeken, niet omdat ze de leiding willen overnemen. Gaat een hond bovenop je liggen, dan hoef je je daar geen zorgen om te maken, dit is geen dominantie maar genegenheid.
Denk bijvoorbeeld aan een bench, een hondenmand, een kussen, een hondenbankje, een hondenbed, een kleedje, een slaapzak en alle andere toffe creaties die er tegenwoordig te krijgen zijn. Een bench kan prima fungeren als veilige plek en is erg geschikt om je hond zekerheid van een rustige plek te bieden.
Het allerbeste wat je kunt doen wanneer een puppy 's nachts jankt is zorgen voor een veilige hechting: wees aanwezig bij de pup. Zorg dat de pup niet in paniek raakt en zorg voor vertrouwen. Zorg dat hij vertrouwt raakt met zijn omgeving en met jou. Een puppy zal nooit gaan janken om jou te pesten of te manipuleren.
Zet s' avonds het water weg
De meeste pups kunnen ongeveer zeven uur slapen zonder te hoeven plassen. Als je puppy je 's nachts wakker maakt, dan hoef je niet meteen te reageren. Doe je dit wel, dan denkt je pup dat het tijd is om te spelen en zal hij misschien niet meer gaan slapen.
Puppy's hebben een volgroeide spijsverterings-/urinair stelsel nodig om volledig zindelijk te zijn. Een goede vuistregel = je hond1 kan het 1 uur ophouden voor iedere maand dat hij oud is. Gemidd.
Bij je puppy slapen
Zet de bench, een grote doos of mand in je slaapkamer, dit wordt zijn/haar slaapplekje. Zo ben je dicht bij je pup in de buurt en kun je hem geruststellen wanneer het nodig is. Wanneer je voor een bench kiest, is het belangrijk om erop te letten dat dit geen enge plek wordt voor je pup.
Een regel die ik vaak hanteer is dat een pup per etmaal ongeveer 5 minuten per levensweek aan actieve lichaamsbeweging mag hebben. Voor een pup van 7 weken is dat dus maar 35 minuten per 24 uur! Daarin zitten ook zijn “eigen” wilde spelletjes en bewegingen. Deze regel moet echter met de nodige souplesse worden bekeken.
Laat je pup niet te lang janken of piepen - dit is schadelijk en kan hem uiteindelijk zelfs hersenschade opleveren. Veel puppies stoppen in een bench uiteindelijk wel met janken, maar dat is meer dat ze dan de hoop opgeven dan dat ze zich echt beter voelen.
Dieren kunnen verschillende ziektes bij zich dragen en deze op mensen overbrengen. Oudere mensen, zwangere vrouwen, kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen de grootste gezondheidsrisico's en kunnen daarom beter niet met een huisdier in bed slapen. Dieren kunnen parasieten bij zich dragen, zoals wormen.
Honden kiezen als favoriet vaak iemand met hetzelfde energieniveau en dezelfde persoonlijkheid als zijzelf. Daarnaast zijn er hondenrassen die vooral een band opbouwen met één persoon, waarbij de favoriete persoon dus ook vaak de enige persoon is.
Honden die het liefst tussen je benen liggen, geven daarmee aan dat ze zich alleen veilig voelen als ze tegen hun baasje aanliggen. Ze nestelen zich graag in, omdat ze van de warmte die jij ze geeft sneller in slaap vallen.
Dit doet hij om een andere hond te imponeren en zijn geur achter te laten op belangrijke plaatsen zoals in de keuken of tegen de bank. In 99% van alle gevallen waar een hond in huis plast, gaat het om onzekerheid, stress of komt het door een medisch probleem.
Het beste moment om een hond eten te geven is na het uitlaten. Als je een hond voor het uitlaten eten geeft is er een kans dat hij last krijgt van steken tijdens de wandeling. Dit is voor je hond natuurlijk niet fijn. Daarom kun je het beste een half uur na het uitlaten je hond voeren.
Beloon uw pup met een kleine snack zodra hij weer stil en rustig is, maar ga vervolgens meteen weer bij hem uit de buurt. Wees ook niet té enthousiast omdat hij anders misschien zal denken dat u zijn gejank beloont. Herhaal deze stap elke keer dat uw pup stopt met janken.
Je hond geeft je kusjes
Dit doet je hond als een teken van vriendschap, affectie en liefde. Als je hond je kusjes geeft, denk dan maar dat hij zegt: “Je bent mijn beste vriend, ik hou van jou, ik wil aandacht en contact…” Honden likken hun soortgenoten ook vaak als teken van onderdanigheid.
Honden likken hun soortgenoten uit teken van onderdanigheid of vanwege (de vraag naar) verzorging. Als een hond een ander likt zegt hij eigenlijk: ik accepteer dat jij de baas bent. Het hoofd van de roedel – jij in dit geval – krijgt dan vaak een stevige lik over het gezicht, of op de hand.
Honden hebben het hele jaar door een comfortabele plek nodig om uit te rusten. Een deken biedt meer dan alleen warmte in de winter. Honden hebben namelijk instinctief de neiging om te 'nestelen' en hun eigen hol te creëren waar ze kunnen schuilen.