Netbroekjes geven veiligheid door incontinentiemateriaal, meestal grote inleggers, stevig tegen het lichaam te fixeren. Daarom worden ze ook wel fixatiebroekjes genoemd. Het zit prettig en geeft stevigheid, en het belangrijkste: incontinentiemateriaal heeft minder kans op doorlekken.
1 pak kraamverband. 1 pak kraamverband (groot) 2 pakken maandverband. 2 netbroekjes.
Een incontinentiebroekje is een absorberende broek die wordt gebruikt om urine en/of ontlasting op te vangen en op te slaan. Het is een broekje voor incontinentie dus. Deze broekjes worden in de wereld van incontinentiematerialen “pants” genoemd.
Incontinentie kan ontstaan doordat bepaalde lichaamsfuncties niet goed (meer) functioneren. Het kan ook het gevolg zijn van een lichamelijke of neurologische aandoening of van een operatie. Bespreek met uw huisarts of specialist wat de oorzaak van uw incontinentie is.
Er is geen vaste regel wanneer u uw incontinentiemateriaal dient te vervangen. Hoewel het advies is om dit eens per 4 tot 6 uur te doen, is het vooral belangrijk dat u doet wat voor u goed voelt. Incontinentie is al vervelend genoeg, dus maak de situatie voor uzelf zo comfortabel mogelijk.
Wacht in ieder geval 3 weken voordat je weer geslachtsgemeenschap hebt. Het duurt ongeveer 17 dagen voordat de baarmoedermond weer volledig gesloten is en zolang de baarmoedermond nog niet helemaal dicht is kunnen er met de penis bacteriën naar binnen gebracht worden die voor een ontsteking kunnen zorgen.
Boxer zijn altijd fijn om te dragen na je bevalling! Helemaal als je in het begin nog kraamverband moet gebruiken. Doordat een boxer als een broekje valt past het kraamverband er prima in.
Toiletzak en douchegerief. Uiteraard heb je ook je toiletzak nodig met belangrijke zaken zoals tandenborstel, tandpasta, kam, lippenbalsem, zeep, shamoo en eventueel je bril. Vergeet daarnaast ook geen douchegerief voor je baby zoals babyzeep en –shampoo, billendoekjes, zachte handdoeken en washandjes in te pakken.
Er zijn grenzen aan wat de kraamverzorgster voor u kan en mag doen. Van haar kan niet worden verwacht dat zij bijvoorbeeld achterstallig onderhoud zal wegwerken, alleen in uw huis achterblijft, boodschappen voor u gaat halen met uw pinpas of met de auto andere kinderen van en naar school brengt.
U bent kraamvrouw tot 6 weken na de bevalling. Lichamelijk, emotioneel en sociaal gezien verandert er veel. Wat kunt u verwachten? In de kraamperiode is hygiëne erg belangrijk.
Zolang je nog vloeit (bloedt na de bevalling) heb je nog kraamverband of maandverband nodig. Zodra het bloeden genoeg is afgenomen, kan je gerust maandverband gebruiken voor de kleinere beetjes, vaak donkerder bloed.
Wanneer je buik echter meer begint te groeien, kan standaard ondergoed gaan knellen onder aan je buik. Dit zorgt voor een oncomfortabel gevoel en kan in sommige gevallen zelfs voor buikpijn zorgen. Een zwangerschapsslip is hiervoor de ideale oplossing. Deze slips hebben namelijk geen elastieke band die in je buik duwt.
Wees creatief en ontdek andere manieren van liefde en seks. Elkaar masseren, zoenen of masturberen kan ook heel opwindend zijn. Leg er niet teveel druk op: Als je weer met elkaar gaat vrijen, probeer er dan niet teveel druk op te leggen. Veel stellen hebben na de bevalling al een tijd geen seks gehad.
De eerste keer opnieuw vrijen na de bevalling kan pijnlijk aanvoelen. Je hebt misschien last van vaginale droogheid of je baarmoeder is nog heel gevoelig. Ook een orgasme kan anders aanvoelen. Tijdens een orgasme trekt je baarmoeder namelijk samen en door de bevalling is die nog gevoeliger.
Knuffelen en zoenen jullie nog weleens? Zolang dat goed zit, hoeft het ontbreken van seks geen probleem te zijn. Al vrij je één keer in de zes maanden. Als die seks mind blowing is, dan zit jullie relatie prima en hoef je je geen geen zorgen te maken.
Buikbanden (ook wel zwangerschapsbanden genoemd) worden over of net onder de buik gedragen voor extra ondersteuning en comfort. Er kan uit vele modellen worden gekozen – waaronder robuuste ondersteunende buikbanden – maar de meeste aanstaande moeders vinden lichte ondersteuning het prettigst.
Als je duidelijk last hebt van het sacro-iliacale gewricht (SI-gewricht) zal een keuze voor een bekkenband (Ortel P) gegrond zijn. Als je last hebt van meerdere gewrichten, al dan niet in combinatie met de onderrug dan is een speciale zwangerschap rugbrace (Lombamum) aan te raden.
Het kopen van een goede zwangerschapsbh doe je het best in een winkel met zwangerschapslingerie. Wij meten altijd eerst je bh-maat op zodat we je de juiste bh kunnen adviseren. De prijzen van zwangerschapsbh's vallen heel goed mee. We hebben al comfortabele meegroeibh's vanaf €39,95.
Om infecties tegen te gaan en eventuele pijn bij het plassen te verminderen, adviseren we u de vagina tijdens het plassen met (warm) water te spoelen, u kunt ook onder de douche plassen. Binnen zes uur na de bevalling moet u hebben geplast.
Ga na de kraamweek eens zitten op een harde ondergrond, bijvoorbeeld op een harde stoel. Dat zorgt voor een betere doorbloeding in je vagina dan wanneer je op een zachte ondergrond zit Ga hierbij recht op de hechtingen zitten. Rust, rust en nog eens rust. Dat is wat je lichaam en je wond nodig heeft na een bevalling.
Pijn na de bevalling is voor iedereen anders, vaak heeft u last van bijvoorbeeld: Pijn aan de vagina. Een opgezwollen vagina. Een droge en nauwe vagina.
Na de bevalling mag u gewoon douchen. Zolang u nog bloedverlies heeft, mag u niet in bad. Ook mag u zolang u vloeit geen gebruik maken van tampons. Om infectie te voorkomen is het belangrijk om na het plassen even af te spoelen of te vegen met een nat washandje.
De zwangerschap en bevalling zijn een flinke aanslag op je lichaam. Het is daarom ook belangrijk om de eerste weken na de bevalling rustig aan te doen en veel rust te pakken waardoor je lichaam kan herstellen. Tijdens de eerste 6 weken wordt sporten nog niet aangeraden.