Het is misschien een klein beetje obvious, maar een gladde huid krijg je door te scrubben. Geef daarom je benen net iets vaker een scrubbeurt (twee keer per week) om zo alle dode huidcellen te verwijderen. Doe dit niet meteen na het scheren - dat kan nogal pijnlijk zijn.
Zorg dus voor voldoende lichaamsbeweging! Trainen met gewichten kan helpen om gespierde kuiten te krijgen. Maar ook veel heuvels oplopen en veel fietsen doet wonderen voor je kuiten! Eet voldoende eiwitten (kip, eieren, melk en vis) om sneller spieren op te bouwen en mooie benen te krijgen!
Om je benen mooi glad te krijgen, begin je met een scrub.
Zo verwijder je de dode cellen terwijl je tegelijkertijd de bloedsomloop in je benen stimuleert. Breng een keer per week, onder de douche, met kleine ronde bewegingen een scrub aan op je benen. Zo zullen je benen zachter en gladder aanvoelen.
Wil je zichtbare beenspieren dan is krachttraining natuurlijk heel belangrijk, maar onderschat ook niet de kracht van cardio. Goede cardio workouts voor je benen zijn hardlopen en spinning. Tijdens deze workouts train je je beenspieren en verbrand je tussen de 500-700 calorieën per uur.
Een warme douche nemen
Scheren tijdens het douchen betekent sowieso al minder geknoei, maar een warme douche zorgt er ook voor dat je poriën open gaan staan. Hierdoor worden je haartjes zachter en laten ze zich makkelijker verwijderen. Dit geeft een gladder resultaat dan wanneer je koud doucht.
"Dit hangt af van je huidconditie. Hoe minder vaak je scheert, hoe minder de huid geïrriteerd raakt. Doorgaans is om de twee à drie dagen scheren beter voor je huid. Maar wie geen last heeft van irritaties of geen gevoelige huid of huidaandoeningen heeft, kan het gerust dagelijks doen."
Je krijgt snel slankere benen door in vet af te vallen. Dit doe je door gezond te eten en regelmatig te bewegen. Het is bewezen dat een koolhydraatarm dieet in combinatie met dagelijks wandelen een laagdrempelige manier zijn om snel af te vallen en zo dus ook snel slankere benen te krijgen.
Het meest effectief is een scrub met een korrel én fruitzuren, zoals glycolzuur, salicylzuur en/of melkzuur. De fruitzuren helpen met de exfoliatie, waardoor je veel minder hard hoeft te scrubben.
Een scrub kan dode huidcellen verwijderen en je huid voelt meteen gladder aan. Het is niet aan te raden direct erna te scheren, laat je huid eerst (een kwartiertje) rusten. Het is verstandig je huid een paar keer per week te scrubben, zo voorkom je ingegroeide haartjes.
Glad scheren doe je zo
Druk niet te hard op de huid, maar laat het mes er soepel overheen glijden. Spoel het mesje tussen de scheerstreken door regelmatig af met warm water om het schoon, glad en scherp te houden. Voor het gladste scheerresultaat scheer je jezelf niet één, maar twee keer.
Scheren: de meest gebruikte ontharingsmethode, waarbij je met een vlijmscherp mesje of apparaat de haartjes aan het huidoppervlak wegscheert. Je benen blijven glad voor 1 tot 2 dagen, tot de stoppeltjes terug groeien.
Iemand die op de fiets naar het werk gaat, zal merken dat zijn benen slanker en strakker worden. Een regelmatige fietser zal zijn belangrijkste beenspieren meer ontwikkeld zien: bilspieren, kuiten en quadriceps vooral; adductoren, hamstrings en soleus iets minder.
Na een krachttraining is het belangrijk om het lichaam direct de benodigde eiwitten te geven, bij voorkeur minimaal 20 tot 25 gram. Dat kan uiteraard in de vorm van een eiwit shake, maar kan ook middels 'normale' voeding. Heb je vlak na je krachttraining een maaltijd gepland staan, dan is een eiwit shake niet nodig.
Dikke benen worden veroorzaakt door problemen met de doorbloeding. Steunkousen kunnen vaak een oplossing bieden. Bij dikke benen wordt er vocht vastgehouden. Dat komt omdat de aderen niet (meer) goed in staat zijn om al het bloed af te voeren naar uw hart.
Door cardio, zwemmen en wandelen kun je – in combinatie met de juiste voeding – je gehele lichaam doen afslanken; óók je bovenbenen dus. Maar je kunt ook een stap verder gaan en aan de hand van een helling sporten; heuvelop wandelen, flink traplopen of de loopband een aantal graden kantelen om omhoog te rennen.