Als je thuis bent, of ergens anders waar een gratis wifi-verbinding is, verstuur je de berichten gratis. Zit je op een plek zonder wifi, dan gebruik je de 4G-internetverbinding van je mobiel. Dan is een WhatsApp-bericht versturen niet helemaal gratis, maar kost het meestal toch nog minder dan het zenden van een sms.
Een simpele en betrouwbare chat- en belfunctie die overal ter wereld gratis* beschikbaar is. * Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met je provider voor meer informatie.
WhatsApp gebruikt het mobiele netwerk of het wifinetwerk van je telefoon om berichten en gesprekken te verzenden en te ontvangen. Als je nog onder je mobiele datalimiet zit, dan mag je mobiele provider je geen kosten in rekening brengen voor het gebruik van WhatsApp.
Je kunt met WhatsApp ook zonder extra kosten videobellen. Ook in het buitenland, als je je bundels kunt gebruiken of verbonden bent met wifi. Handig in Europa. Met videobellen zie je elkaar tijdens het bellen via de camera aan de voorkant van jullie telefoon.
Als je belt met WhatsApp kost dat geen belminuten. Let op: het kost wél data. Eén minuut bellen staat ongeveer gelijk aan 250KB. Per 4 minuten, verbruik je 1MB.
Betalen is niet verplicht. De belangrijkste extra functie is dat je WhatsApp als betalende gebruiker op meer apparaten mag gebruiken. Dit is handig voor bedrijven, waar meerdere mensen support aan klanten via WhatsApp moeten doen. Bij een normaal account kun je nu WhatsApp op vier apparaten gebruiken.
Met spraakoproepen bel je gratis naar je contacten via WhatsApp, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakoproepen wordt gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht.
Het kan zijn dat je in gesprek bent met anderen en dan heeft WhatsApp geen voorrang op het gesprek. Daarom is het ook onbeleefd tussendoor berichten te lezen in aanwezigheid van anderen. Soms kan je niet meteen reageren, omdat je tijd nodig hebt om niet te vluchtig op een bericht te reageren.
Verenigde Staten
Geen enkele berichtenapp heeft in dat land een echt sterke positie weten te verwerven; sms wordt nog steeds veel gebruikt. Er liggen dus kansen voor Whatsapp om met de steun van Facebook te groeien in de VS. Ook in andere landen liggen de gebruikers nog voor het oprapen, bijvoorbeeld in Afrika.
Youtube / Netflix / Videoland - 5 MB tot 23 MB per minuut - 1000 MB tot 2000 MB per maand. Spotify / Deezer / Muziek streamen - 1 MB per minuut - 500 MB per maand. Dataverbruik internetradio (lage kwaliteit) - 30 MB per uur - 100 MB per maand. Radio luisteren in hoge kwaliteit - 60 MB per uur - 200 MB per maand.
400 minuten = 100 MB
Een gesprek van één minuut over wifi, 4G of 3G kost in totaal 250KB. Dat betekent dat je tijdens vier minuten bellen ongeveer 1MB verbruikt. Hierdoor kun je 400 minuten bellen met 100MB uit je databundel, die meestal uit 2GB of meer bestaat.
Bellen met WhatsApp
Met een databundel van 100 MB kun je ongeveer 200 minuten bellen. Naast gewoon bellen kun je in WhatsApp ook videogesprekken voeren. De functie werkt, in tegenstelling tot FaceTime, ook samen met Android-gebruikers.
Wat kost bellen via wifi? Bellen via wifi kost hetzelfde als bellen via het mobiele netwerk van je mobiele provider. De gebelde minuten staan dan ook gewoon op de rekening van je provider. Voor bellen via wifi worden geen extra kosten berekend.
Kan je zien of iemand op je Whatsapp kijkt? Je kunt op geen enkele manier zien wie jouw WhatsApp in de gaten houdt. WhatsApp heeft die functie simpelweg niet ingebouwd.
Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger. Ook WhatsApp, of moederbedrijf Facebook, dus niet.
Naast de blauwe vinkjes kun je voortaan ook lang op een bericht drukken om precies te zien wanneer het bericht is afgeleverd en door de ontvanger is gelezen. In een groepsgesprek betekenen twee grijze vinkjes dat iedereen het bericht heeft gelezen.
Ten eerste maakt WhatsApp gebruik van end-to-end encryptie. Dit betekent dat zij je berichten niet kunnen lezen en niet kunnen delen met Facebook. Op dit niveau is WhatsApp veilig en nog steeds een van de meest veilige messaging apps om te gebruiken.
Conclusie: Signal de beste gratis app
Dat geldt ook voor WhatsApp. Zoek je een gratis alternatief dan is Signal de beste optie. De app is opensource, niet commercieel en gebruiksvriendelijk.
Signal: welke berichtenapp is het veiligst? Van de twee diensten WhatsApp en Signal wint Signal het ruimschoots als veiligste berichtendienst. Beide gebruiken end-to-end encryptie van berichten, maar Signal biedt meer privacy voor metadata en deelt geen gegevens met derden.
Een aankoop in een app is snel gedaan
Via uw account voor de appstore stelt u in hoe u wilt betalen. U kiest bijvoorbeeld voor afrekening via een creditcard of via uw telefoonrekening. De appstore onthoudt dan uw betaalgegevens. U hoeft vaak niet voor elke aankoop opnieuw toestemming te geven.
Er zijn geen kosten verbonden aan het sturen of ontvangen van geld in Messenger. Met deze functie kan iedereen gratis geld sturen naar vrienden en familie.