De meest eenvoudige techniek is een leuke kralen armband, geregen op elastiek. Kralen armbandjes zijn enorm populair en ook heel gemakkelijk zelf te maken. DIY: Om te voorkomen dat je kralen tijdens het rijgen van het elastiek afvallen, begin je met een stukje elastiek af te wikkelen van je rol.
Je knoopt steeds een streng touw om de rest van de touwtjes heen, waardoor er een gedraaid patroon – een spiraal – ontstaat. Je kunt het armbandje in één kleur maken of de strengen met elkaar afwisselen, waardoor je een armbandje krijgt met meerdere kleuren.
Om de knoop te maken, draai je het uiteinde van het koord 3 tot 5 keer om zichzelf en het andere koorddeel heen. Duw nu het einde van het koord door de lussen – ook door de eerste lus. Trek nu aan het einde van het koord om de lussen vlak en strak te trekken. Knip het einde van het koord dicht op de knoop af.
Waxkoord is een stevig en stug draad van katoen en hierdoor ideaal voor zowel eenvoudige als gecompliceerde knooptechnieken. Met deze knooptechnieken, ook wel macramé knopen genoemd, maak je leuke creaties voor je armbandjes, sleutelhangers of andere DIY handwerken.
Combineer armbanden in dezelfde kleur.
Dat wil zeggen: zilver met zilver, witgoud met witgoud, enz. Een mix van kleuren is veel moeilijker samen te brengen. Maar een mix van armbanden in meerdere kleuren kan wel indien ze dezelfde ontwerpstijl volgen. Zoals een zilveren en gouden armband met een bloemenmotief.
De gewone elastiek (rijgelastiek) kunt u het beste met een platte knoop of chirurgenknoop knopen. U kunt eventueel nog een druppeltje sieradenlijm op de knoop doen voor de stevigheid. Gebruik geen secondenlijm want deze is echt veel te agressief.
voor iedere centimeter heb je 12cm paracord nodig. Dus voor een armband van 20cm heb je 240cm nodig ongeveer.
Hasulith sieradenlijm. Deze lijm is te gebruiken voor het lijmen van o.a. metaal, glas, Swarovski, hout en leer. Kortom een perfecte lijm voor sieraden plakwerk!
Het dragen van een armband tijdens de slaap kan enkele gevaren met zich meebrengen. Een van de grootste gevaren is het verstrikt raken van de armband in beddengoed. Dit kan leiden tot verwondingen, zoals kneuzingen of zelfs gebroken botten. Andere gevaren zijn het veroorzaken van irritatie of schade aan de huid.
Wil je dat de armband strak zit? Neem dan de polsomtrek en tel er + 1,5 cm bij op. Voor een normaal zittende armband: dit is de polsomtrek + 2 cm. Voor een los zittende armband kan je de volgende vuistregel aanhouden: polsomtrek + 3 cm.
Een kalotje is een open bolletje met daaraan een haakje. Het dient als een nette en stevige afwerking van het sieraad naar de sluiting daarvan. Na de afhechting wordt het bolletje dichtgeknepen waardoor de afhechting niet meer zichtbaar is.
Met touw kun je van alles doen: je veters vaststrikken, een kadootje inpakken, iets punniken, touwtje springen. Maar je kunt er ook heel leuk mee experimenteren! Zo kun je water langs een draadje laten lopen, je kunt er een ijsklontje mee optillen en je kunt er een telefoon van maken, een slinger of een klokkenspel.
Met touw, wol, e.d. dingen wikkelen, rijgen, knopen, enz. Een mandje kun je ook zelf maken/breien.
SCHAKELARMBAND CADEAU GEVEN AAN EEN MAN
De gemiddelde Nederlandse man heeft een polsmaat tussen de 20 en 21 cm. Dat betekent een gemiddelde gouden heren armband maat van 22-23 cm. Net als bij vrouwen geldt dat u daarbij de lengte en bouw van de persoon mee kunt nemen in uw overweging.
Meet de omtrek van jouw pols (net boven de knokkel vanaf de vingers gezien) en tel daar 2½ cm bij op. Een voorbeeld: - Jouw polsomtrek (net boven de knokkel vanaf de vingers gezien) = 16,5 cm. - Tel daar 2½ cm bij op.
Een door zeelieden gebruikte knoop om een touw vast te maken.
Een wurgsteek is een knoop waarmee een lijn aan een paal of iets dergelijks bevestigd kan worden. De knoop lijkt enigszins op de mastworp, maar kenmerkend voor deze knoop is dat hij zichzelf steeds verder vast trekt.