Als hij heel rijp is zou ik het s ochtends snijden, en anders de avond van tevoren. Ik ben redelijk makkelijk met eten maar rijpe meloen eten we hier direct op. Hier dus afhankelijk van hoe rijp of hard hij is. Als hij heel rijp is zou ik het s ochtends snijden, en anders de avond van tevoren.
Bewaar stukken en partjes meloen wel in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar. Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen.
In de koelkast kun je een halve galia meloen 2 dagen bewaren, afgedekt met vershoudfolie. In de diepvries kun je stukjes galia meloen in een afgesloten bakje of zakje wel 8 tot 12 maanden bewaren.
Watermeloen bewaren
Bewaar gesneden watermeloen (stukken of schijven) ook in de koelkast. Verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Ze zijn dan maximaal 3 dagen houdbaar.
Bewaar een aangesneden meloen altijd in de koelkast en dek af met folie. Als je meloen invriest, verwijder dan eerst de schil en snijd in stukken. Vries in in een afgesloten bakje of plastic zakje.
Aangesneden meloen bewaren
In de koelkast kan een aangesneden meloen tot 2 dagen bewaard worden mits ingepakt in huishoudfolie.
Schoon gemaakte meloen, dus zonder schil en pitten, kun je 2 dagen in de koelkast bewaren. Een meloen die nog niet schoongemaakt of aangesneden is, kun je het beste op de fruitschaal bewaren.
Hoeveel watermeloen kun je eten? – Mijn advies wat betreft het eten van watermeloen is hetzelfde als voor : ongeveer 200-300g fruit per dag is het advies voor een gezonde leefstijl.
Afhankelijk van de rijpheid is de meloen meestal ca. 1 week te bewaren. Houd er wel rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten bijvoorbeeld kunnen dit makkelijk opnemen, dus bewaar ze niet te dicht bij elkaar (in de koelkast).
Waarom is de Galia meloen goed voor je gezondheid:
Het lichtgroene vruchtvlees van de Galia meloen is een bron van vitamine C. Deze vitamine helpt je lichaam bij het wegvangen van schadelijke vrije radicalen en draagt bij aan sterke botten en tanden en een gezonde huid. Ook helpt vitamine C je weerstand goed te houden.
Meloen verbeterd de immuniteit (stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen) Verbetert de spijsvertering. Verlaagt de bloeddruk. Het helpt bij het vormen van sterke botten en tanden.
Je zou het misschien niet verwachten, maar de galiameloen bevat minder suiker dan een watermeloen. De galiameloen is heerlijk met rauwe ham, daarnaast bevat het per 100 gram slechts 6 gram suiker en 23 calorieën.
Watermeloenen kunnen wel degelijk schuimen, maar enkel als ze bedorven zijn en als gevolg van fermentatie.
Wist je dat je de pitjes van een watermeloen kan roosteren om ze daarna als tussendoortje op te knabbelen? In Azië is dat heel gewoon. Knabbelen op watermeloenpitten is niet alleen lekker, bovendien is het ook nog gezond. Het is een goed alternatief voor chips.
Kijk naar de kleur. Een perfecte, sappige, rijpe, zoete meloen is donkergroen en wat dof van kleur. Als hij teveel glanst kan dat erop wijzen dat de meloen niet goed rijp is.
Dan is de meloen waarschijnlijk rijp en daardoor klaar om van te genieten. Een onrijpe meloen kan je altijd even laten narijpen, dit doe je door de meloen buiten de koelkast te bewaren.
De schil van een meloen is niet eetbaar. De pitten zijn eetbaar, je kan ze ook roosteren.
Zo check je dat: Hier kom je achter door op de onderkant van de meloen te drukken. Geeft deze mee, dan is de meloen rijp. Vaak kun je ook aan de geur bepalen of een meloen rijp is: bij een zoete geur zit het meestal goed.
Op nummer 1 van deze lijst staat dus de braam. Met 43 calorieën en slechts 4,9 gram suiker met daarbij 5 gram aan voedingsvezels is de braam erg gezond! Hij bevat vitamine A, D, B12 en calcium en ijzer. Ook magnesium is present.
Watermeloen is een beetje ondergewaardeerd. Sporters die willen of moeten afvallen willen of durfen vaak geen watermeloen te eten, omdat er veel suiker in zit. En sporters die willen of moeten aankomen vinden het dan weer een snack met te weinig voedingsstoffen. Juist met watermeloen kun je heel veel doen!
Ben je calorieën aan het tellen dan is de galiameloen een betere keuze. Die bevat per 100 gram minder calorieën dan de watermeloen. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat de galiameloen meer positieve punten heeft dan de watermeloen. Vergeet niet: afwisseling is belangrijk.
Wat is de houdbaarheid van de honing meloen:
Bewaar rijpe meloenen 1 tot 2 dagen in de koelkast. Bewaar onrijpe meloenen op een koele plaats buiten de koelkast. Afhankelijk van de rijpheid is de meloen zo een week te bewaren.
Halveer de watermeloen in de lengte. Leg beide helften met het vruchtvlees naar beneden op de snijplank en halveer de helften opnieuw in de lengte (je hebt nu 4 parten). Snijd elk part in schijven van ongeveer 1 centimer. Et voila!
Rijpe honingmeloenen kun je het beste zo snel mogelijk consumeren. Ze zijn nog 1-2 dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar ook stukken en partjes honingmeloen in de koelkast. Onrijpe meloenen kun je het beste buiten de koelkast bewaren, zodat ze kunnen narijpen.