Sms, de afkorting van 'Short Message Service', werd oorspronkelijk ontwikkeld om tekstberichten tussen mobiele telefoons te versturen. Sms-berichten worden via controlekanalen naar mobiele telefoons gestuurd. Ontvangers krijgen ze binnen een paar seconden. Gebruikers kunnen maar 160 tekens per sms-bericht invoeren.
In de standaard-berichtenapp van Android navigeer je via het menuknopje rechtsbovenaan naar INSTELLINGEN. Kies nu voor GEAVANCEERD en schakel de BEZORGINGSRAPPORTEN VOOR SMS in. Een vinkje toont nu aan dat een sms is aangekomen op de smartphone van de ontvanger.
Met WhatsApp stuurt u tekstberichtjes, spraakberichten, video's en foto's naar contactpersonen. Dat zijn mensen die als contactpersoon in uw telefoon staan en die ook WhatsApp gebruiken. Dat is een belangrijk verschil met sms'en: als de andere persoon geen WhatsApp heeft, kunt u geen berichten aan hem/haar sturen.
Wat kost het versturen van een SMS-bericht? De kosten voor het versturen van een SMS-bericht wisselen per mobiele aanbieder en per abonnement/prepaidkaart. De kosten variëren van gratis tot € 0,31.
Providers van mobiele abonnementen bieden verschillende functies en abonnementen aan om je een optimale mobiele ervaring te bieden. Sms is dus geen gratis dienst! Sommige gebruikers van mobiele telefoons onderschatten het belang van de populairste app in de geschiedenis: de app 'sms' of 'Short Message Service'.
Het ontvangen van gewone SMS-berichten is altijd gratis, zelfs als je je in het buitenland bevindt en/of het ontvangen van buitenlandse sms berichten. Er zijn (Premium) SMS-diensten waarbij je bepaalde informatie, bijvoorbeeld het weerbericht of een actuele beurskoers, kunt opvragen.
Met Berichten kun je sms'jes, foto's, spraakberichten en video's sturen en ontvangen. Als je Berichten nog niet hebt geïnstalleerd, kun je de app downloaden via Google Play.
Wat is het verschil tussen SMS en MMS? Hoewel MMS en SMS veel op elkaar lijken, is het niet hetzelfde. MMS is de opvolger van SMS en biedt daardoor nog meer dan SMS. Met een SMS kun je enkel tekst versturen, waar je bij een MMS ook foto's, geluidsfragmenten en korte video's kunt versturen.
Conclusie: Signal de beste gratis app
Dat geldt ook voor WhatsApp. Zoek je een gratis alternatief dan is Signal de beste optie. De app is opensource, niet commercieel en gebruiksvriendelijk.
Onthou ook dat het alleen gaat om een ontvangstbevestiging. Je kan dus niet zien of een sms-bericht daadwerkelijk gelezen is. De ontvangstmelding geldt per bericht, dus je zult altijd per SMS-bericht moeten instellen dat je de melding wilt krijgen.
Naast de blauwe vinkjes kun je voortaan ook lang op een bericht drukken om precies te zien wanneer het bericht is afgeleverd en door de ontvanger is gelezen. In een groepsgesprek betekenen twee grijze vinkjes dat iedereen het bericht heeft gelezen.
Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt. Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen. Zorg dat je ontvangst hebt. Check of de vliegtuigmodus aanstaat.
U kunt verzenden 160 tekens met GSM-ondersteunde tekens, maar als u een teken dat niet wordt ondersteund, de indeling van het bericht wordt gewijzigd in Unicode.
Als je een normaal sms bericht hebt verzonden dan zie je een groene kleur en dan moet je gewoon betalen voor elke sms die je hebt verzonden. Is het wolkje blauw dan is het een iMessage en dat gaat via internet en dan is het gratis.
iMessages zijn tekstberichten, foto's of video's die u via wifi of een mobieledatanetwerk naar een andere iPhone, iPad, iPod touch of Mac stuurt. Deze berichten zijn altijd versleuteld en worden weergegeven in blauwe tekstballonnen. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' om iMessage in of uit te schakelen.
MMS staat voor Multimedia Messaging Service en geeft u de mogelijkheid om foto's, audiobestand en tekst via uw mobiele telefoon te verzenden en te ontvangen. Dus, verzenden van foto's, films of audiobestanden, werkt allemaal via MMS.
Een SMSje versturen gaat via het mobiele netwerk en niet over internet via Wifi. Dus als je geen bereik hebt met je toestel en je zit wel op een Wifi netwerk dan krijg je GEEN SMSjes binnen. Dus je moet echt ontvangst hebben op de plek daar je dan op dat moment bent.
Zonder wifi kan je echt wel bellen en sms versturen. vroeger hadden we nog geen wifi. Je maakt gewoon gebruik van het netwerk en dan kost het geld. Nog vroegerder had je ook geen netwerk, alleen telefoonsignaal.
Wat vervelend dat je zonder wifi geen berichtjes kan sturen. Het ligt er echt aan wat voor berichtjes het zijn. Gaat om bijvoorbeeld om WhatsApp-berichtjes, sms'jes, FaceTime-berichtjes of iets anders? Als de dienst via het internet loopt, zoals WhatsApp en FaceTime, heb je echt internet nodig.
De kostprijs van een sms is ver onder 1 cent, maar op het toppunt kostte een 160 tekens tellend bericht ergens tussen 10 en 35 cent per bericht.
SMS werkt via een draadloos apparaat dat bijna iedereen bij zich heeft en het is ideaal voor het leveren van tijdige inhoud. Denk aan bijvoorbeeld reserveringsbevestigingen en pincodes voor two factor authentication.