Google Play Protect checkt je apps en apparaten op schadelijk gedrag. Het voert een veiligheidscheck uit op apps uit de Google Play Store voordat je ze downloadt. Je apparaat wordt gecontroleerd op potentieel schadelijke apps van andere bronnen. Deze schadelijke apps worden ook wel malware genoemd.
Iets kopen in de App Store is altijd veilig en makkelijk. Je kunt dus meteen aan de slag met je game, boek of app. Zodra je een account met je betaalgegevens hebt aangemaakt, kun je daar voortaan via elk device en elke browser bij. Je account heeft een dubbele beveiligingslaag, dus jij hebt als enige toegang.
Over het algemeen is het credo: als het in de Google Play Store staat, dan is de app door Google doorgelicht en dus in principe 'veilig' bevonden.
Als je apps buiten de officiële appstores downloadt, is de kans groter op ongewenste virussen of malware via advertenties. Download ook altijd de laatste versie van de apps als er een update beschikbaar is. Hier kan een belangrijke beveiligingsupdate bij zitten.
Wat is de Google Play Store? De Google Play Store - soms ook gewoon "Google Play" genoemd - is de digitale marktplaats van het bedrijf. De Play Store is vooraf geïnstalleerd op Android-telefoons en -tablets en op Android TV- en Google TV-apparaten. De Play Store kan ook online worden geraadpleegd via een webbrowser.
Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Profielen' of 'Beheer profielen en apparaten'. Vervolgens ziet u een profiel voor de ontwikkelaar onder het kopje 'Bedrijfsapp'. Tik op de naam van het ontwikkelaarsprofiel onder het kopje 'Bedrijfsapp' om deze ontwikkelaar te vertrouwen.
Je kunt de app gratis downloaden, maar als je er echt gebruik van wilt maken moet je een in-app aankoop doen. Dit kan een eenmalig bedrag of een langlopend maand- of jaarabonnement zijn. Met die inkomsten kunnen ontwikkelaars weer nieuwe functies ontwikkelen, zodat de app ook op de langere termijn interessant blijft.
Om te zien welke apps er actief zijn, druk je in de instellingen van Android op Applicatiebeheer. Veeg dan naar de lijst Actief. Dit zijn alle apps die momenteel draaien. Als in deze lijst een app staat die je denkt niet nodig te hebben, verspilt die de hele tijd werkgeheugen en processortijd van je smartphone.
Conclusie. WhatsApp is de meest gebruikte app om berichten te sturen en ontvangen. Een stuk populairder dan sms'jes (in ons land). De berichten zijn versleuteld, dus alleen u en de ontvanger kunnen ze lezen.
Zie Hoe Veiligheidscontrole op de iPhone je beschermt als je iOS 16 of een nieuwere versie hebt. Tik in Instellingen op '[je naam]' om te zien op welke apparaten je bij je account bent ingelogd. Als je een apparaat ziet dat je niet herkent, tik je op de naam van dat apparaat en selecteer je 'Verwijder uit account'.
Om te controleren of een app in-app aankopen aanbiedt alvorens u deze koopt of downloadt, zoekt u de app in de App Store. Zoek vervolgens naar 'In-app aankopen' bij de knop met de prijs van de app of bij de knop 'Download'.
Als het minder dan 48 uur geleden is dat je een app hebt gekocht of een in-app aankoop hebt gedaan, kun je een terugbetaling aanvragen via Google Play. Als je films, boeken of andere content hebt gekocht, kun je misschien ook na 48 uur na je aankoop nog een terugbetaling aanvragen (bekijk het onderstaande beleid).
Apps verbergen op een iPhone of iPad
Als u 'Delen met gezin' gebruikt, tikt u op 'Mijn aankopen'. Zoek de gewenste app, veeg op die app naar links en tik op 'Verberg'. Tik op 'Gereed'.
Als uw Apple apparaat een privacywaarschuwing of een waarschuwing over zwakke beveiliging weergeeft voor een wifinetwerk, is het mogelijk dat informatie over uw apparaat door het betreffende netwerk wordt blootgesteld.
Open de Instellingen-app. Tik op je naam. Tik op 'Betaling en verzending''. Tik op 'Bewerk', tik op de rode Verwijder-knop en tik vervolgens op 'Verwijder'.
Dat doe je als volgt: ga naar Instellingen - Algemeen beheer - Resetten - Fabrieksgegevens herstellen. Het probleem met Google Play Services zou hierdoor opgelost moeten zijn.
De meeste apps en games die je in Google Play aantreft, zijn kosteloos te downloaden.
De Google Play Pass kost € 4,99 per maand en € 29,99 per jaar in Nederland. Gezinsbeheerders kunnen de toegang delen met tot wel vijf andere gezinsleden. Welke apps en games zijn beschikbaar? Google Play Pass omvat honderden games en apps, en het aanbod wordt elke maand uitgebreid.