En de winnaar is: Pantone 448C. Een mix van olijfgroen, donkergrijs en bruin. Uit Australische onderzoek blijkt deze kleur met de naam 'opaque couche' de minst aantrekkelijke kleur van alle kleuren te zijn. Deelnemers aan het onderzoek omschreven de kleur als 'vuil' en de kleur deed hen denken 'aan de dood'.
Yup, onderzoekers onderzochten 's werelds lelijkste kleur, die lovend omschreven wordt als 'vies' en zelfs 'dood'. Pantone 448 C, ook wel bekend als opaque couché, heeft misschien een slechte reputatie, maar deze rioolwater-getinte kleur heeft eigenlijk een belangrijke missie.
De kleur heet ook wel opaque couché. De kleur is een mengeling van donkerbruin, olijfgroen en grijs en ziet er volgens deelnemers van het onderzoek 'vuil' uit. Maar er wordt iets nuttigs gedaan met de resultaten van het onderzoek. Namelijk: sigarettenpakjes krijgen deze kleur, in de hoop dat minder mensen willen roken.
Het beste antwoord
Fluorescerend groen/geel. Het oog is voor deze kleuren het gevoeligst (hoogste gevoeligheid bij 545 nm (wat groen is). Het valt echter nog meer op omdat blauw, paars en UV door deze kleur ook nog worden omgezet in groen-geel.
Chique kleuren
Okergeel, olijfgroen, bruin en blauw zijn de woontrend voor een luxe uitstraling in je huis. Deze chique kleuren, zoals olijfgroen zorgen voor een gevoel van warmte en rijkdom.
De kleur rood is hier een goed voorbeeld van. Deze kleur wordt vaak gebruikt om mensen tot handelen aan te zetten of om meer emotie en urgentie toe te voegen aan een boodschap. Waar rood dus vraagt om aandacht en mensen alert maakt is de kleur blauw met haar kalme en zakelijke uitstraling het tegenovergestelde.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
It is black in color and opaque. Het is zwart en ondoorzichtig in kleur.
De kleur van de huid wordt bepaald door de hoeveelheid en het type pigment (melanine) in de huid. Er zijn twee typen melanine: feomelanine (rood tot geel) en eumelanine (donkerbruin tot zwart).
Wij zien magenta als de L-kegeltjes en S-kegeltjes een signaal ontvangen van puur blauw en puur rood licht. Onze hersenen verzinnen dus de kleur magenta, terwijl die eigenlijk niet als individuele golflengte bestaat.
Julia Pastrana. Na 153 jaar heeft het lelijkste mens op aarde eindelijk haar laatste rustplek gevonden. De Mexicaanse Julia Pastrana (1834-1860) leed gedurende haar leven aan een genetische ziekte, waarbij haar hele lichaam bedekt was met lichaamshaar.
Hoe lichter de blauwtint, hoe groter het effect. Geen wonder dat het de meest populaire kleur ter wereld is.
Lichte huid en haarkleur met donkere ogen
Vooral warme tinten, zoals bruin, donkergroen en goudtinten staan je prachtig. Dit komt omdat dames of heren met een lichte huid en donkere ogen vaak een gele ondertoon hebben in hun huid. Vermijd pastelkleurtjes en kleuren met een koele ondertoon, zoals fel blauw of fel groen.
Warme ondertoon: dit moet je dragen
Heb je een warme ondertoon? Draag dan ook warmere kleuren zoals olijfgroen, okergeel en zachtroze. Die kleuren zorgen ervoor dat je huidje net wat bruiner oogt!
Petechiën, ook wel purpura genoemd, zijn kleine paarse verkleuringen van de huid. Ze worden veroorzaakt door een bloeding in de huid. Er is een verschil met een blauwe plek: bij petechiën zit de bloeding oppervlakkiger in de huid. Petechiën zijn kleiner dan 2 millimeter.
400 THz (rood) tot 750 THz (violet). De verschillende golflengten worden door het oog gezien als verschillende kleuren: rood voor de langste golflengte en violet voor de kortste. De grootste gevoeligheid van het menselijk oog ligt bij 555 nm (geelgroen) bij daglicht, en bij 507 nm (blauwgroen) bij nacht.
8. Paars: kwaliteit en luxe. Paars is een kleur die rijkdom, intelligentie, visie en kwaliteit uitstraalt.
Geel straalt vrolijkheid en positieve sferen uit. Verschillende geeltinten zijn verrassend goed met elkaar te combineren. Wit: Net zoals zwart is wit geen echte kleur. Wit staat voor onschuld, luxe en eenvoud.
Die zijn er zeker, dat zijn de universele kleuren. Tijdens een kleurenanalyse wordt door middel analysedoeken uitgezocht welke kleuren jou het beste staan. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat iedereen de basiskleuren kan dragen. Dit zijn de kleuren rood, geel, groen, blauw en violet.
De 'managementroman' Wat voor type ben jij? is het verhelderende verhaal van Nathalie, die leert te werken met MBTI. Door de vragen en twijfels van Nathalie én de vragen die je zelf moet beantwoorden, leer je je eigen voorkeuren en die van je collega's herkennen en kun je een inschatting maken van ieders type.
Het haarkleurnummeringssysteem bestaat uit 10 cijfers die helpen bij het bepalen van de natuurkleur van je haar. 1 is zwart, 5 is lichtbruin, 6 is donkerblond, 7 is blond en 10 is super licht blond, het lichtste blond.
Anderzijds is zwart ook de kleur van verdriet, rouw en begrafenis. En wit heeft die rol voor een deel overgenomen.
Geel: positief, zonnig, optimistisch, energiek, opvallend en vriendelijk. Omdat deze kleur zo opvallend is, wordt deze ook gebruikt om gevaarlijke stoffen te benadrukken. Groen: groei, wedergeboorte, stabiliteit, uithoudingsvermogen, duurzaam en loyaliteit. De kleur groen doet ook denken aan geld.
Globaal gezien, is blauw bijvoorbeeld het minst voorkomende pigment in de natuur. We hebben het dan natuurlijk niet over lucht en water, maar over planten, dieren en al wat leeft.
Bruintinten zullen minder snel verkleuren dan blondtinten, maar hebben wel de neiging om roodheid van bijvoorbeeld puistjes en vlekjes in het gezicht naar voren te halen. Met je nieuwe droomkleur de salon uitwandelen is easy, maar daarmee ben je er nog (lang) niet.