In Nederland heeft u 7 keer per contractjaar recht op sleutelhulp.
Je kunt de ANWB Wegenwacht net zo vaak bellen als je wilt voor advies. Pechhulp krijg je echter maximaal 7 keer per jaar, waarvan 3 keer zonder extra kosten. Vanaf de vierde keer zijn hier wel kosten aan verbonden.
Je mag onbeperkt bellen voor advies (tenzij het niet te zake doende gesprekken zijn).
Dagelijks helpt de Wegenwacht meer dan 3000 pechgevallen weer op weg. Dat zijn er jaarlijks ruim een miljoen!
Doe het niet! Statistisch gezien heeft een automobilist met een goed onderhouden auto één keer in de 12 jaar pechhulp nodig. Wanneer je met pech onderweg komt te staan en je hebt geen pechhulp lidmaatschap of pechhulp verzekering dan is het verstandiger om ter plaatse te betalen voor hulp bij autopech.
Kosten pechhulp
Met Wegenwacht® Service betaal je een vast bedrag, waarmee je voor een heel jaar verzekerd bent van pechhulp. Dus heb je nog een keer pech, dan kun je weer rekenen op de hulp van de Wegenwacht. Bij pechhulp zonder abonnement betaal je op het moment dat je pechhulp krijgt.
Als je geen lid bent en wilt toch pechhulp van de ANWB dan betaal je een abonnement van € 104,50 en directe pechhulpkosten van € 90,-.
De meest storingsgevoelige auto is volgens de Adac een tien jaar oude Kia Cee'd. De Duitse pechhulpverleners moesten vorig jaar bijna 3,4 miljoen keer uitrukken. Ten opzichte van 2019 is dat een daling van bijna 10 procent. Dit komt ongeveer overeen met de afname van het verkeersvolume door de coronapandemie.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.
Heb je pech in het buitenland en heb je een Wegenwacht Standaard of Compleet pakket met als dekking Europa of Europa Plus, dan heb je recht op vervangend vervoer als jouw auto of motor niet binnen 48 uur weer rijdend is te krijgen.
Indien je echter niet een service van de Wegenwacht wilt, bijvoorbeeld omdat je geen auto hebt, dan kun je ook lid worden van de ANWB zonder gebruik te maken van de Wegenwacht Services.
De Wegenwacht Service van de ANWB is persoonsgebonden. Dit betekent dat ú recht op pechhulp heeft, in elke auto waarin u rijdt.
Bijvoorbeeld langs de snelweg? Bel dan de ANWB Alarmcentrale: 088-269 2888. Heb je pech in het buitenland? Bel dan +31 70 314 14 14.
Wat te doen bij pech langs de snelweg
Ga, net als de overige inzittenden, zo snel mogelijk achter de vangrail staan, liefst met een veiligheidshesje aan. Bel vanaf die plek uw pechhulpverlener, zoals de Wegenwacht of een andere officiële hulpverlener. Bel 0800-8002 in geval van nood of een onveilige situatie.
U vraagt naar de kosten voor het verslepen van een auto. De Wegenwacht doet dit in geval van pech kosteloos, mits uiteraard daar ook het juiste lidmaatschap voor is afgesloten en de auto ter plaatse niet mobiel gemaakt kan worden. De sleepdienst kan niet tegen betaling ingeschakeld worden buiten het lidmaatschap.
Voor het melden van pech onderweg, beschikbaar voor Android en Apple. Met de ANWB Onderweg app kom je in geval van pech snel en gemakkelijk in contact met de Wegenwacht. Vul je gegevens in en geef in de app je pechmelding door. Jouw melding wordt direct doorgestuurd naar onze Alarmcentrale.
Kinderen onder de 18 kunnen echter NOOIT een auto op naam zetten. Dus als 17-jarige zul je zowel jouw auto als jouw autoverzekering op naam van je ouders moeten laten zetten. Als een autoverzekeraar dit accepteert, ontvang je een uitzonderlijk lage maandpremie.
Je kunt bij de meeste verzekeraars namelijk twee auto's verzekeren op één naam. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Je kunt bijvoorbeeld alleen twee auto's verzekeren wanneer deze op jouw eigen naam of die van je partner staan en jullie op hetzelfde adres wonen.
Bij een autoverzekering kun je altijd maar één hoofdbestuurder opgeven. Dit is de persoon die het meeste in de auto rijdt. Dit is vaak de verzekeringsnemer, maar kan ook jouw partner zijn. Het is dus niet mogelijk om de autoverzekering op twee namen te zetten.
Betrouwbaarste en minst betrouwbare automerk
Dat zijn de Suzuki Celerio, Ignis, Swift, SX4 en Vitara. Met uitzondering van BMW op plaats 5 bestaat de gehele top-10 uit Japanse en Koreaanse automerken. Citroën komt dit jaar met een 6,0 als minst betrouwbare automerk uit de test, gevolgd door Renault, Ford en Fiat (6,1).
Onder pechhulp vallen alle soorten hulp die je kunt krijgen als je met pech langs de weg staat. Denk hierbij aan reparaties ter plekke, het wegslepen van de auto naar de garage en vervangend vervoer.
De Wegenwacht van de ANWB is veruit de grootste pechhulpdienst. Andere aanbieders van een los pechhulppakket (dus niet als aanvullende dekking op een verzekering) zijn Allianz Global Assistance, Bosch Car Service, Bovag, Route Mobiel en SOS Pechhulp. We zetten de verschillen en aandachtspunten op een rij.
De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS.