Voedsel: Dierlijk plankton en kleine kreeftachtigen. Grote (zee)spiering eet ook wel vis: meestal zijn dat kleinere soortgenoten.
Gastronomie. Spiering is een smakelijk visje en is zeer betaalbaar. Kleinere exemplaren kun je in z'n geheel eten. De grote exemplaren kun je niet in zijn geheel eten.
Je kan ze soms in hengelsportzaken aan de kust levend kopen maar meestal zijn ze diepgevroren te koop. Zelf vangen kan met een fijnmazig sleepnet in het ondiep kustwater. Opgepast dit is niet overal toegestaan !
Spiering ruikt naar komkommer. Spieringen die uitsluitend in zoet water leven worden doorgaans circa 15 centimeter groot, de op zee levende spiering kan tot wel 45 centimeter groot worden.
Spiering wordt en werd hier weinig gegeten, maar in Frankrijk en Spanje wordt het als een lekkernij beschouwd. En ze hebben gelijk, want het smaakt net als verse ansjovis en sprot erg lekker.
Gefrituurde spiering
Niet bang zijn, deze minivisjes eet je in z'n geheel op, met kop ja. Ze zijn zo klein dat je het toch niet doorhebt en het is zo verschrikkelijk lekker. Ach ja, wat is er eigenlijk niet lekker als je het knapperig frituurt en er citroensap overheen knijpt.
Het zwarte Spaanse varkensras levert niet alleen delicieus vlees, het is bovendien erg voedzaam en gezond.
De spieringkotelet komt uit het nekstuk van het varken en bevat laagjes vet tussen de spierbundels. Door het vet wordt het vlees lekker sappig. Spiering koop je doorgaans als bak-, braad- of stoofvlees.
Spiering diepvriesvisvoer van AquaMania koop je bij Special Pet!
Voorkom of verhelp dit door regelmatig je wasmachine van binnen te reinigen. Je kunt dit doen door eens in de twee maanden een lege machine (zonder wasgoed) op 90 graden te laten draaien, met een schep soda en twee kopjes azijn in plaats van wasmiddel of wasverzachter.
Zandspiering is vette vis. Dat maakt de soort aantrekkelijk voor allerlei dieren die op vis jagen. Ze vallen bijvoorbeeld ten prooi aan kwallen, haring, makreel, kabeljauwachtigen, roggen, haaien, zeehonden, bruinvissen, dolfijnen, dwergvinvissen, sterns, jan-van-genten en alkachtigen.
Dit werkt het beste als we de aasvis of het stukje vis een centimeter of 10 a 20 boven de bodem laten zweven. Als je de dobber om de paar minuten zo nu en dan een rukje geeft, dan beweegt de aasvis mee en dat kan de snoekbaars aantrekken.
Voor het kopen van dood aas bent u bij aasvis.nl aan het juiste adres. Aasvis.nl heeft namelijk een speciaal assortiment aan dood aas. Ons dood aas is door liefhebbers van het vissen of roofvissen geselecteerd. Daarnaast bieden wij nog veel meer voor vissers op roofvissen.
Voor de visjes worden de kleinste vissoorten gebruikt, zoals kleine ansjovis, sprot maar nog veel vaker spiering. Spiering wordt ook wel komkommervisje genoemd omdat hij de geur heeft van komkommer.
Hoewel mensen vaak denken dat sprot en spiering hetzelfde is, is dat niet het geval. In tegenstelling tot de spiering die in zoet- en zoutwater voorkomt, is de sprot een zoutwatervis. De sprot is familie van de haring en is iets platter dan de spiering en minder vettig.
Spiering(kotelet) of procureur
De spiering is een stuk uit de nek van het varken. Het vlees bevat veel vet waardoor het ook zeer sappig is, en dat komt de smaak alleen maar ten goede. Spiering kan je in hutsepot en stoofschotels gebruiken maar ook als kotelet klaarmaken.
Varken: Spiering/karbonade - gem. gewicht tussen 180 - 210g | Wolkenhoeve.
Is het nu spiering of procureur? “Procureur, spiering of varkensnek: het is een andere benaming voor hetzelfde stukje vlees.
Kippen hebben minder ruimte nodig dan runderen en varkens, maar vooral veel minder voer: voor een kilo kippenvlees is ruim een kilo voer nodig, voor een kilo rundvlees ligt dat rond de 19 kilo. Dus als je vlees wilt eten, is kip de beste keuze.
Het eten van te veel vlees brengt risico's voor de gezondheid met zich mee. Rood vlees zoals varkensvlees en met name bewerkt vlees zoals vleeswaren worden in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en kanker. Eet vlees daarom met mate.
Vis is een bron van eiwitten en het is een gezonde vleesvervanger. Als we de vergelijking maken tussen vis en vlees, dan bevat vis minder ijzer dan vlees. Dat komt omdat er minder bloed zit in vis. Maar vis scoort hoger als het gaat om onverzadigde vetzuren en de visvetzuren EPA en DHA.
Maïs is een gezonde bron van koolhydraten, welke je lichaam van de nodige energie kunnen voorzien. Daarnaast bevat maïs een ruime hoeveelheid aan folaat (vitamine B11). Je lichaam heeft folaat nodig voor de aanmaak van cellen en weefsels, waaronder je rode en witte bloedcellen.
Onbewerkt mager varkensvlees past ideaal in een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en gezonde mineralen. Een varken bevat procentueel gezien veel vet. De vette vleesresten die van varkenskarkassen worden geschraapt, worden ook verwerkt in allerlei ongezonde vleesproducten.
De visjes zijn in z'n geheel gerookt, maar het schoonmaken is heel simpel. Sneetje in de buik, ingewanden eruit. Kop eraf en dan voorzichtig het velletje afstropen. Het visvlees is dan heel gemakkelijk van de graat te halen.