feeling {znw.} feeling {bn.} feel {ww.} feel {znw.}
Wiktionary: feeling → voorgevoel, gevoelens, gevoel, emotie.
"something" - vertaling Nederlands
something {vnw.} something {znw.} something else {bw.}
“You're” is een samentrekking van de woorden “you are”. Het heeft absoluut geen andere betekenis. Daarom kun je “you're” altijd vervangen door “you are”.
Een abonnement van 1 jaar kost je 49 euro. Voor een abonnement van 2 jaar betaal je 99 euro. Mensen die de papieren versie liever achterwege laten en hun favoriete maandblad dus digitaal willen lezen, kiezen best voor het abonnement 'Feeling Digital' met een looptijd van 1 jaar.
Feeling Wonen verschijnt 8x per jaar.
Bijna 70 procent van de Nederlandse bevolking, ouder dan 13, leest dagelijks een krant. De Telegraaf is met een bereik van 15 procent de meest gelezen krant, gevolgd door het Algemeen Dagblad met 11 procent. De Gelderlander is de meest gelezen regionale krant (4 procent).
De groep 65-plussers leest gemiddeld bijna 1,5 uur per op een dag. Deze tijd gaat voor het grootste deel naar de krant, maar boeken en tijdschriften worden ook veel gelezen. De groep 20-34-jarigen leest gemiddeld 13 minuten op een dag.
Verdere kenmerken van de NRC doelgroep zijn dat 75% een koophuis heeft (t.o.v. 66% gemiddeld Nederland), 72% is HBO+ opgeleid (t.o.v. 32% gemiddeld Nederland) en 20% is decision maker dus is zelfstandig ondernemer of geeft leiding aan 5 of meer personen (t.o.v. 12% gemiddeld Nederland).
Het NRC heeft een neutrale houding en heeft dus geen politieke voorkeur. Wil je wel graag een krant met politieke voorkeur, dan kun je beter het NRC opzeggen. De focus bij het NRC Handelsblad ligt op de politiek, economie en op cultuur.
Dag Allemaal kost in de krantenwinkel € 3,30.
Ezelsbruggetje: jouw of jou
Als je het kunt vervangen door het persoonlijk voornaamwoord “hem”, is het “jou”. Als je het kunt vervangen door het bezittelijk naamwoord “zijn”, is het “jouw”.
Als niet-onderwerpsvorm kunnen we zowel me als mij gebruiken. Het is aan te bevelen om zo veel mogelijk de gereduceerde vorm me te gebruiken. Overmatig gebruik van de volle vorm mij maakt zowel gesproken als geschreven taal onnatuurlijk.
Wanneer gebruik je je en wanneer jij? Jij is goed als er nadruk op ligt: 'Niet ik, maar jij zou het doen! ' Je is het minder nadrukkelijke alternatief: 'Het lukt wel, maar je mag altijd helpen. ' Je kan ook 'men', 'jou' of 'jouw' betekenen.
De vorm kun(t) is de neutrale vorm in het hele taalgebied: je kunt, jij kunt, kun je, kun jij. In België is ook de vorm kan neutraal; in Nederland wordt die als informeler beschouwd: je kan, jij kan, kan je, kan jij. Als je de betekenis van men heeft, zijn beide vormen gelijkwaardig.
Beide zijn goed, maar er is wel een zeker verschil in stijl. Het verschil zit 'm in de stijl: je kan is informeler en meer spreektaal. Bij het schrijven kun je beter kiezen voor je kunt. Tegenwoordig kom je in teksten steeds vaker de informele vorm je kan tegen.
het voorbeeld
zelfst. naamw. Verbuigingen: voorbeelden (meerv.)
Is het 'de wort' of 'het wort'?
Het is 'het wort', want wort is onzijdig. Als je het aanwijst is het 'dat wort'.
Het woord yes staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
yes {tussenwerpsel}
ja {tw.}
De uitroepen o en oh bestaan allebei; ze kunnen onder meer vreugde, verdriet, verwondering en schrik uitdrukken. Welke spelling de voorkeur heeft, hangt van de uitspraak af. In de meeste gevallen heeft o de voorkeur: o ja.