Om die te gebruiken is er een toetscombinatie nodig. De zichtbare tekens, zoals de @ bij de 2 en de ! bij de 1 activeer je door de shift toets in combinatie met het cijfer met het teken in te drukken.
Selecteer het teken dat u wilt opmaken. Voor superscript drukt u tegelijkertijd op Ctrl, Shift en het plusteken (+).
De ï op PC
Druk op de SHIFT + (“)-toets en daarna op de i. De letter ï verschijnt. Een (“) met een a, e, i, o, u, of y, geeft respectievelijk een ä, ë, ï, ö, ü, of ÿ.
Om dit in Windows te doen, moet je in de zoekbalk speciale tekens typen. In het venster dat verschijnt als je op het zoekresultaat klikt, kun je tekens opzoeken, selecteren en dergelijke. In Word ga je naar Invoegen, Symbool en Meer symbolen om een soortgelijke lijst tevoorschijn te halen.
Hoe maak je een Alt code? Om een symbool weer te geven via een Alt code, moet je eerst de ALT toets ingeduwd houden en intussen het nummer intypen dat het symbool voorstelt met jouw numeriek toetsenbord en vervolgens kan je de ALT toets loslaten. Zorg ervoor dat de Num lock van je toetsenbord aanstaat.
Selecteer de • uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.
Een tittel is een klein diakritisch teken of puntje op de i, j en soms ė. De tittel komt voor het eerst voor in oude Latijnse manuscripten uit de 11e eeuw, teneinde de i te kunnen onderscheiden van naburige letters.
Het kan ook met de toets "Alt Gr" (op veel toetsenborden is deze rechts naast de spatiebalk) op je toetsenbord. Houd deze toets ingedrukt en druk daarna op de "2".
Druk op Ctrl = (dus Ctrl plus =) om die "1" subscript te maken.
Als u een sneltoets wilt gebruiken om te schakelen tussen kleine letters, HOOFDLETTERS en Hoofdlettergebruik van elk Woord, selecteert u de tekst en drukt u op Shift + F3 totdat het juiste hoofdlettergebruik is toegepast.
Alt Gr, een afkorting van "alternate graphic", is een toets op het toetsenbord van een computer waarmee tekens met accenten of andere speciale tekens kunnen worden ingevoerd.
Bedankt voor je antwoord. Het probleem was al verholpen. Het blijkt zo te werken dat als je de ''Fn'' toets ingedrukt houdt en daarna de ''Alt Gr'' toets indrukt de functie van de ''Alt Gr'' toets wisselt van ''Alt Gr'' functie naar rechtermuisknop functie en andersom (als het nog te volgen is).
De Alt-Gr-toets is de toets rechts van de spatiebalk.
Als één aan het begin van een zin voorkomt, vervalt het eerste accent op de hoofdletter e. Het is dus Eén, met alleen een accentteken op de tweede e. Daarnaast is het bijvoorbeeld Óúd en Úít: Eén zwaluw maakt nog geen zomer.
Á: wanneer je iets wil benadrukken
Wanneer er een streepje naar rechts (ook wel accent aigue genoemd) wordt gebruikt, zoals de á, dan wil je vaak iets benadrukken: Je moet eerst dát nog doen, voordat je weggaat.
Teken komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Ze zitten vooral in hoog gras of tussen dode bladeren, het liefst bij bomen of struiken. Van daaruit stappen ze over op passerende dieren, maar ook op mensen. Teken vallen niet uit bomen.
Deze en een heleboel andere tekens kun je ook maken door de alt-toets (links naast de spatiebalk) en een nummer in te toetsen. ë maak je bijvoorbeeld door alt+137. Hier vind je het overzicht van alle alt-codes. Op de touchscreen van je telefoon of tablet is het nog makkelijker om een ë te maken.
De Alt-toets bevindt zich op de meeste toetsenborden aan weerszijden van de spatiebalk; veel toetsenborden hebben maar één Alt-toets, links van de spatiebalk, en een Alt Gr toets aan de rechterkant van de spatiebalk.
Afkorting van 'American Standard Code for Information Interchange'. Dit is Engels voor 'Amerikaanse standaardcode voor informatie-uitwisseling'. Het is een standaard voor tekens. ASCII-tekens kunnen op alle typen computers worden weergegeven.
Tekencodering is de koppeling van tekens uit een bepaalde tekenset aan een code. Deze koppeling en de weergave daarvan worden ook wel een codetabel genoemd.
Toetsen weer herstellen: de oplossing.
Druk dan ALT+SHIFT in om de tekens terug te zetten naar de oorspronkelijke staat. Als het goed is, is jouw toetsenbord nu weer hersteld naar de oorspronkelijke instellingen en zijn de tekens weer normaal.