Aseksuelen hebben geen interesse in seks. Je bent aseksueel als je geen verlangens of lusten herkent wanneer je wordt blootgesteld aan seksuele prikkels. Zowel mannen als vrouwen kunnen aseksueel zijn. Een aseksueel zijn is niet hetzelfde als een celibatair, die er voor kiest om geen seks te hebben.
Platonische relatie wil zeggen dat de personen binnen een relatie geen seks hebben met elkaar. Maar dit hoeft niet te betekenen dat er helemaal geen fysiek contact is of seksuele spanning is binnen een platonische relatie.
Die passie komt niet vanzelf terug, je moet bewust het initiatief nemen. In de eerste fase van verliefd zijn gaat dat nog vanzelf, maar daarna niet meer. Blijf moeite doen voor elkaar. Je hoeft je eigenlijk pas zorgen te maken als weinig of geen seks een symptoom is van het ontbreken van intimiteit.
Het komt vaak door drukte, stress en weinig aandacht voor elkaar of voor uzelf. Meer aandacht geven aan uw relatie en aan seks kan dan helpen. U kunt er ook over praten met uw huisarts.
Ik raad jullie aan om naar de huisarts te gaan of direct een afspraak te maken met een gynaecoloog of seksuoloog om het medische aspect ervan te laten onderzoeken. Als jouw vriendin dat wil uiteraard. Want met aseksualiteit valt natuurlijk voor haar zelf goed te leven.
Aseksualiteit is een term voor mensen die geen seksueel verlangen voelen.
'Aseksuele personen kunnen niet verliefd worden'
Aseksuele personen die niet verliefd kunnen worden, noemen zichzelf doorgaans a-romantische aseksuele personen. Andere aseksuele mensen kunnen wel degelijk verliefd worden.
'Weinig seks in een relatie kan je zelfvertrouwen drastisch verlagen, en vermindert daarnaast de aanmaak van verbindingshormonen, zoals oxytocine,' zegt psycholoog Les Parrott. Het vergroot ook de kans dat één van jullie bang wordt dat de ander het ergens anders gaat zoeken.
Een echte norm bestaat niet
Je behoefte aan seks wordt door heel veel interne en externe factoren bepaalt. Iedereen z'n seks drive is anders. Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks.
In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.
Met één keer in de week hoef je je echt niet te schamen; met een gemiddelde van 51 en 54 keer per jaar doe je niet onder voor respectievelijk getrouwde stellen en 'gewone' koppels. Slechts een derde van de stellen heeft twee of drie keer per week sex.
Dit kan een teken zijn dat de verliefdheid over is. Minder interesse in seks, je niet meer even een kus geven of aanraken zijn geen goede tekenen. Toch wijst dit niet onmiddellijk op een serieus probleem. Het is normaal dat aan het begin van een relatie niet van elkaar af kunt blijven en dat dit later wat minder wordt.
Harvard: seks is belangrijk voor je gezondheid
Het brengt namelijk je metabolisme op gang en het geeft je immuunsysteem een boost. Als je op frequente basis seks hebt, blijkt het zelfs voor een verminderde kans op hart aanvallen te zorgen.
Seks versterkt het immuunsysteem. En dat systeem komt goed van pas in deze tijden. Tijdens seks maak je namelijk antilichaampjes aan die bacteriën en infecties buiten de deur houden. Als je langere tijd geen seks hebt dan staakt dit proces helaas en gaat je immuunsysteem omlaag.
Nymfomanie is hier misschien wel het bekendste woord voor, Een nymfomaan is een vrouw die super seksueel is, De mannelijke variant heet satyriasis. Nu hebben we het eerder over hyperseksualiteit.
Men spreekt van hyperseksualiteit als de seksuele drift (libido) van een persoon sterker ontwikkeld is of op de voorgrond treedt dan men in de samenleving als normaal of wenselijk beschouwt. Dit kan verbonden zijn met culturele en sociale aspecten, los van geneeskundige motieven.
Je zou misschien denken dat je seksleven het best is op het moment dat je conditie het best is, rond je twintigste dus zoiets. Maar er zijn andere factoren: je orgasmes, hoe goed de seks is en hoe zelfverzekerd je je voelt. Volgens nieuw onderzoek ben je vanaf je 36e gezegend met een goed seksleven.
Bij de 70-80-jarigen gaat het om 51 procent. In Europees onderzoek geeft 54 procent van de mannen en 21 procent van de vrouwen tussen de 70 en 80 jaar aan in het afgelopen jaar geslachtsgemeenschap te hebben gehad. Ongeveer een kwart van de 70-plussers zegt dat dit minstens één keer per week gebeurt.
Conclusie. Er zijn aanwijzingen dat er een verband is tussen vaker vrijen en een goede geestelijke en fysieke gezondheid, maar het is niet aangetoond dat het ene het gevolg is van het andere. De studies zijn gebeurd bij paren die gemiddeld 7 keer per maand vrijen.
Ons wetboek van Strafrecht verbiedt in beginsel geen seksuele handelingen in het openbaar. Echter, bestaat er natuurlijk wel artikel 239 Sr dat in het algemeen de schennis van de eerbaarheid verbiedt en art 430a Sr dat naaktrecreatie verbiedt buiten de daartoe bestemde plekken.
En ja, een goede relatie zonder seks is mogelijk, maar dan moet er nog wel lichamelijke intimiteit zijn. Daarnaast moet je elkaar ook geestelijk iets bieden. Het ontbreken van geestelijke- en/of lichamelijke intimiteit blijkt de belangrijkste reden voor het stuk lopen van relaties.
Jongvolwassenen, dertigers en veertigers hebben het vaakst seks. De frequentie ligt lager vanaf 50 jaar: gemiddeld minder dan één keer per week.
Mensen die graysexual zijn vallen in een soort grijze zone in de manier waarop ze seks ervaren. Met andere woorden: ze ervaren wel seksuele aantrekking, maar dit gebeurt zelden en met een lage intensiteit. Als gevolg prioriteren deze mensen andere dingen dan seks in de relaties met anderen.
Panseksueel betekent dat je verliefd wordt op mensen. Het maakt je niet uit wat voor sekse of genderidentiteit iemand heeft. Meer over lesbisch, homo, bi.
onbewuste beïnvloeding door hormonen. een grote gevoeligheid voor geur (mensen schijnen onbewust te kunnen ruiken of hun afweersysteem past bij dat van de partner) en als het een beetje meezit sterke gevoelens van welbevinden bij verliefdheid, opwinding en orgasme.