U mag maximaal 30 dagen achter elkaar op Curaçao verblijven. Wilt u langer dan 30 dagen, maar korter dan 90 dagen blijven? Bekijk de website van de Toelatingsorganisatie van Curaçao voor meer informatie over verlenging na aankomst.
Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 180 dagen. Reizigers moeten: In het bezit zijn van een paspoort dat geldig is bij aankomst.
Paspoort en visum
Als u naar Curaçao reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Het paspoort moet gedurende het hele verblijf op Curaçao geldig zijn. U kunt niet met uw Nederlandse identiteitskaart reizen naar Curaçao.
KLM en TUIfly vliegen vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Curaçao binnen 9,5 tot 10,5 uur. Een vlucht met tussenlanding op Aruba of Bonaire duurt ongeveer 13 uur. Je hebt een ruime keuze aan vertrekdagen: zowel in de zomer als in de winter kun je zeven dagen per week naar Curaçao vliegen.
6 maanden per 12 “rollende” maanden op Curaçao verblijven. Hierbij hoef je je dus niet lokaal op Curaçao in te schrijven. Je mag alles doen: een huis kopen, een auto kopen, kinderen mogen naar school, etc.
Je hoeft je niet perse uit te schrijven in Nederland, om op Curaçao te wonen. Je hebt alleen een Verklaring van Rechtswege nodig. Wil jij echt emigreren? Dan moet je je uitschrijven in Nederland, een Verklaring van Rechtswege aanvragen en vervolgens je inschrijven op Curaçao.
Europese Nederlanders en Nederlanders uit Curaçao, Sint Maarten en Aruba hebben vrije toegang tot Bonaire, Sint Eustatius en Saba tot maximaal 180 dagen per 365 dagen. Als deze Nederlanders willen werken of stage lopen, dan mogen zij maximaal 90 dagen werken en wonen zonder een schriftelijke Verklaring van Rechtswege.
De goedkoopste maand om naar Curaçao te vliegen is meestal juni.
Is Curaçao een duur eiland? De gemiddelde prijzen in Curaçao zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Curaçao moet je er 1.11 keer meer voor betalen dan in Nederland.
U mag maximaal 30 dagen achter elkaar op Curaçao verblijven. Wilt u langer dan 30 dagen, maar korter dan 90 dagen blijven? Bekijk de website van de Toelatingsorganisatie van Curaçao voor meer informatie over verlenging na aankomst.
Op Curaçao geldt het Burgerlijk Wetboek van Curaçao (BWC), op Sint Maarten geldt het Burgerlijk Wetboek van Sint Maarten (BWSM) en op Bonaire, Sint Eustatius en Saba geldt het Burgerlijk Wetboek van Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BW BES).
Ties: “Reken op minimaal €100 p.p. per dag”. Hoe groot je budget voor Curacao moet zijn is afhankelijk van je eigen wensen, maar hou er rekening mee dat het geen typische backpacker of low-budget reiziger bestemming is.
U kunt uw aanvraag voor Curaçao eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Curaçao is beschikbaar vanaf € 19,95 per persoon.
De ritprijs bedraagt meestal tussen de NAF 3,00 en NAF 5,00.
Uiteten en uitgaan op Curacao
Bij het wilheminaplein is het mogelijk om voor 50 gulden per persoon uitgebreid te eten en drinken. natuurlijk zijn er ook duurdere gelegenheden en kan het zo duur gemaakt worden als u zelf wilt. Maar gemiddeld gezien ligt het uiteten wel rond de zelfde prijs als in Nederland.
Centrum Mahaai volgens consumentenbond goedkoopste supermarkt. Willemstad – De Curaçaose consumentenbond heeft weer onderzoek gedaan naar waar je het goedkoopst je boodschappen kan doen. Dit keer is het Centrum Mahaai.
Curaçao heeft een semi-droog, tropisch klimaat. De koudste maand is januari met een gemiddelde maandtemperatuur van 26,5 °C en de warmste maand is september met een gemiddelde maandtemperatuur van 28,9 °C.
Op de route Amsterdam - Curacao zit veel concurrentie, omdat dit voor zowel TUI als KLM een belangrijke vliegroute is. Daardoor schommelen de ticketprijzen regelmatig en stunten beide maatschappijen om beurten met aanbiedingen.
Henny Huisman, Camiel Eurlings, Paul Haarhuis, Piet Boon, Rik Felderhof, Joke Bruijs, Gert Berg, Erik Staal, Lex Harding en Leo Dijkgraaf hebben allemaal een fraaie residentie op het duikeiland gekocht of laten bouwen. Henny Huisman is verreweg de beroemdste tweede huisjebezitter van Bonaire.
Komt u voor langer dan 90 dagen naar Aruba, Curaçao of de andere Caribische Koninkrijksdelen? Dan heeft u meestal een verblijfsvergunning nodig. Om die op te halen heeft u soms nog een visum lang verblijf nodig.
De kosten van levensonderhoud liggen op Bonaire gemiddeld 30% tot 40% hoger dan in Nederland, terwijl de lonen een stuk lager liggen dan in Nederland. Vaak worden de vervoerskosten van de producten aangevoerd als reden voor de hoge prijzen.