De darren sterven na de paring, maar de koningin kan 4 à 5 jaar oud worden. Zij hoeft niet meer te paren om eitjes te produceren. Elke dag legt ze tot 2000 eitjes, ze heeft namelijk wel 120 tot 150 eileiders, terwijl een gewone bij er 15 heeft.
Een koningin kan maximaal zo'n 2000 eitjes per dag leggen. Voor de productie van die eieren heeft ze in haar achterlijf dan ook in verhouding bijzonder grote eierstokken. Eerst zoekt de koningin daartoe een schone cel, en stelt ze daarvan ook de grootte vast. Pas dan stopt ze haar achterlijf in de cel.
Als de koningin voor haar overlijden of uitvliegen (wat gebeurt als ze met een deel van het volk gaat zwermen) nog wat eitjes of larfjes heeft achtergelaten, voeren de werksterbijen hen met koninginnegelei. Hierin zitten andere vitamines dan het voedsel dat de gewone bijen krijgen.
De bevruchting van de nieuwe koningin
Ze verlaat hiervoor het bijenvolk, en gaat op zoek naar darren in de lucht. Met meerdere darren zal de koningin paren tijdens de vlucht om een breed scala aan DNA materiaal te krijgen. Voor de dar betekend dit ook het einde van zijn leven.
De levensduur van een dar is erg afhankelijk van de omstandigheden waarin een dar opgroeit en kan variëren van 12 tot 90 dagen.
Een wespenkoningin heeft een veel hogere levensverwachting dan haar werksters. Ze kan gemiddeld 1 jaar oud worden, terwijl een werkster slechts 12 tot 22 dagen in leven blijft.
Daarom is het belangrijk om bijen te helpen om te overleven. Deze dieren zijn namelijk verantwoordelijk voor de bestuiving van 80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten. Anders gezegd: zonder bijen is er geen leven mogelijk op aarde.
Dit wordt gedaan om te voorkomen dat er ongemerkt een zwerm vertrekt. Omdat de koningin met een geknipte vleugel niet kan vliegen valt zij bij het verlaten van de kast op de grond. De zwermende bijen missen haar en keren dan massaal terug naar de kast.
Koninginnentelers gebruiken genummerde merkplaatjes zodat ze haar herkomst kunnen achterhalen. Je kan je koningin ook merken met een speciale verfstift om koninginnen te merken. Er zijn ook imkers die Tipp ex of nagellak gebruiken. Er is zelfs een internationale kleurcode voor het jaar waarin een koningin geboren is.
De enige wespen die de winter overleven, zijn jonge bevruchte koninginnen. Ze komen in het voorjaar uit hun winterslaap om een nieuw nest te bouwen. De koningin legt tot 12 eitjes in het nieuwe, door haar gebouwde nest. Wanneer de eitjes uitkomen en larven worden, voedt ze deze totdat ze zijn uitgegroeid tot werksters.
Zonder koningin kan een bijenvolk niet voortbestaan. Er moet dus een opvolgster komen. Als de koningin met een zwerm vertrokken is, dan komt de nieuwe koningin uit een zwermcel.
Ook reisden verschillende familieleden van de koningin af naar het verblijf. Diezelfde dag overleed zij om 15.10 uur (Britse tijd) aan ouderdom in het bijzijn van van haar kinderen prins Charles en prinses Anne. De overlijdensakte werd ondertekend door Anne die de laatste 24 uur bij haar was.
Een koningin kost 80 euro per jaar, een klein volk 400 en voor 1600 euro kan een groot bijenvolk dat uitgroeit naar zo'n 50.000 insecten worden gesponsord.
De koningin schijnt een ware chocoholic te zijn.Na het diner probeert ze niet meer te snoepen, maar tijdens het thee-uurtje 's middags neemt ze graag een stukje chocola. Iets anders waar ze dol op is, is een typisch Engelse 'jam penny'.
Een koninginnebij wordt haar gehele leven met koninginnegelei gevoed. Hierdoor is zij in staat om gedurende het hoogseizoen zo'n 1500 tot 2000 eitjes per dag te leggen, wat neerkomt op een dagelijkse eierleg productie van haar eigen gewicht.
U moet bij een bijenvolk kopen aan ongeveer 160 euro denken. Ook grote aantallen volken zijn voor ons bedrijf geen probleem om te leveren.
De Koninklijke aanspreektitel en de aanhef van een brief luiden: Majesteit. Koningin Máxima wordt ook aangesproken met Majesteit en aangeschreven als Hare Majesteit Koningin Máxima. De Koninklijke aanspreektitel luidt, evenals de aanhef van een brief: Majesteit.
De souverein vorst werd koning van het Koninkrijk der Nederlanden. Vervolgens werden zijn zoon Willem (II) en kleinzoon Willem (III) koning en daarna, bij het ontbreken van mannelijke nakomelingen, Wilhelmina, Juliana en Beatrix koningin. Sinds 30 april 2013 is Willem-Alexander koning.
De dame. De dame (ook wel koningin) mag meerdere velden in alle richtingen (wel via een rechte lijn, dus horizontaal, verticaal, of diagonaal) lopen en slaan. Dit maakt de dame dus een erg sterk stuk. Je hebt er echter maar 1, dus wees er altijd zuinig op.
"Volgens de royal etiquette is het bij de begroeting van een royal een teken van respect om even een kleine buiging te maken," zegt Margaret Rhodes, nichtje en goede vriendin van de Queen, in 'The Final Curtsy'.
De titel voor de echtgenoot is prins-gemaal. De echtgenoot wordt niet koning genoemd, omdat de titel koning traditioneel als hoger wordt gezien dan de titel koningin. Volgens deze redenatie kan de echtgenote van de vorst dus wel koningin worden genoemd, gezien dit geen hogere titel is dan de wettelijke koning.
In een grotere cel (een darrencel) legt een onbevrucht eitje, en in een kleinere cel (een werkstercel) - of juist een grotere verticale cel - legt ze een bevrucht eitje. De grotere verticale cellen waar de jonge koninginnen uitkomen worden koninginnencellen of moerdoppen genoemd.
“Bijen lijken zich in zekere mate bewust van de wereld om hen heen, kunnen denken over het verleden en op zijn minst de nabije toekomst, zoals onder meer blijkt uit de ballenproef. Tel alles bij elkaar op en het bewijs voor op zijn een minst een eenvoudige vorm van bewustzijn bij bijen neemt toe.”
'Bijen kunnen horen, maar ze hebben geen oren,' zegt Biesmeijer. 'Ze horen met hun voelsprieten en hun pootjes. In hun voeten zitten haartjes waarmee ze de trillingen van geluid kunnen voelen. ' Bijen kunnen ook ruiken, daarmee vinden ze de bloemen die lekker zijn.
Bijen zorgen voor ons voedsel
Zonder hun bestuivingsdiensten zijn er geen zaden en vruchten om de wereld te voeden. Zonder bijen, een lege winkelkar. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango's.