U kunt grofvuil laten ophalen door uw gemeente. Of het afval zelf wegbrengen naar de milieustraat of het milieustation van uw gemeente.
Gemiddelde kosten ophalen en afvoeren oude bank
Dan kost het gemiddeld € 150,- om op te halen. Is de oude bank niet meer bruikbaar? Denk daarbij aan dat de stoffering is versleten of dat de stoffering teveel vuil heeft of dat de bank in z'n geheel teveel schade heeft om nog weg te geven aan een goed doel of stichting.
Ophaalservice 2Switch
Je kunt voor een ophaalafspraak ook bellen naar 0900-0205. Lees wel eerst onze innamevoorwaarden. Even later staan deze spullen te schitteren in één van onze winkels om er iemand anders blij mee te maken.
Kring- of tweedehandswinkel
Veel spullen zoals kleding, huisraad, meubelstukken, oud speelgoed en heel wat andere zaken kan je gewoon naar de kringwinkel brengen. Grote meubelstukken komen ze zelfs ophalen.
Kringloopwinkels nemen gebruikt meubilair (gratis) in en verkopen dit tegen een redelijke prijs. Veel van deze winkels worden bemand door vrijwilligers. De opbrengst van de verkochte goederen gaat in veel gevallen naar de gemeente of naar een goed doel.
We halen ze op als ze onbeschadigd en schoon zijn. Als er een vlekje of een beschadiging op zit worden ze niet meegenomen door onze chauffeurs of aangenomen bij de goederenafgifte. Als ze er niet fris uitzien of fris ruiken worden ze ook niet meegenomen of aangenomen.
Als inkoper zijn wij geïnteresseerd in goede tweedehands meubels van diverse pluimage. Laat het ons weten als u iets te koop heeft. Dan maken we uiteraard geheel vrijblijvend met u een afspraak voor de inkoop. Als we tot een akkoord komen worden de spullen opgehaald wanneer het u uitkomt en wordt er contant afgerekend.
Spullen inleveren kan bij de meeste kringloopwinkels. Elke kringloop heeft zijn eigen methode om gebruikte spullen in te zamelen. Kringloopwinkels kunnen voor de inname van spullen andere tijden hanteren dan de openingstijden van de winkel zelf. Sommige winkels hebben voor de inname een speciale dag in de week.
Jaarlijks haalt Nederland zo'n 500.000.000 kilo grof huishoudelijk afval op. Een groot deel daarvan betreft afgedankte meubels. In Europa is dit zelfs 11 miljard kilo aan meubelafval (1). Negentig procent hiervan wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt.
Je hebt een oude zetel, tapijt, matras of andere grote stukken staan in je huis en je wilt ze kwijt? Met deze app kom je te weten wat je ermee kan doen om ze te laten hergebruiken of om ze te recycleren. De app vind je onder de naam URBANREC via Google Play (Android) en in de App Store (iOS).
Spullen schenken aan De Kringwinkel. Je kleerkast of je zolder opgeruimd? Geef je spullen nog een tweede leven en breng ze naar De Kringwinkel. met veel plezier gratis op bij je thuis!
Een ideale manier om je bank te verkopen is dan Designstock. Hier kun je veilig en anoniem al je tweedehands meubels te koop aanbieden.
Bij Troc.com vindt u een ruime keuze in tweedehands meubels, voor allerlei soorten ruimtes. Je kantoor bijvoorbeeld! Wat voor ruimte je ook wilt inrichten, je vindt altijd ideeën en mogelijkheiden bij Troc.com. Troc is aanwezig in 6 Europese landen, dus waar je ook bent, je vindt altijd een Troc.
Verschillende duurzame alternatieven voor oude banken zijn doneren, upcyclen en recyclen. Elke optie kan je oude bank een nieuw leven geven en helpen afval en vervuiling te verminderen. Door duurzame oplossingen voor oude banken te kiezen, kun je het milieu en je gemeenschap positief beïnvloeden.
In de meeste gemeenten kun je via de website of telefoon een afspraak maken om grof vuil op te laten halen. Check hiervoor de website van je gemeente. Je kunt grof vuil ook zelf naar de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente brengen.
Afval dat u zelf moet wegbrengen naar een afvalbrengstation. Voorbeelden zijn klein chemisch afval (kca) zoals spaarlampen, batterijen, verfresten en gootsteenontstopper, accu's, bielzen, gasflessen, brandblussers, graszoden of steen. Deze soorten afval mag u niet als grofvuil aanbieden.
Kringwinkels zijn blij met alles wat nog herbruikbaar is.
Kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. Het is welkom. Met beschadigde, gescheurde, vuile, versleten of onvolledige dingen ga je beter naar het recyclage- of containerpark.
Het kan dus zijn dat ze de productie bijvoorbeeld pas na vier weken start. Daarnaast is ook het transport een grote factor die meespeelt in de lange levertijd van meubels. Lang niet alle meubelstukken worden in Nederlandse fabrieken gemaakt; veel meubels moeten vanuit fabrieken in het buitenland komen.
Allereerst is alles stukproductie. Voor onze fauteuil zijn alle onderdelen apart gemaakt, zoals het frame en het onderstel. De mooie blauwe stof is apart voor onze fauteuil besteld. De mallen die gebruikt worden voor de meubels worden inhouse ontwikkeld en gemaakt.
Met herbruikbare kledij en textiel (zoals lakens en gordijnen) kan je iemand vast een plezier doen. Ook schoenen en lederwaren zijn welkom. Natte, beschimmelde, vuile kledij of textiel en versleten schoenen breng je naar het recyclagepark. Ook kapstokken moet je niet aan De Kringloopwinkel geven.
Niet afdingen op die dingen
De kringloop is een winkel en geen markt. Helemaal als je bedenkt dat de meeste kringloopwinkels gerund worden door vrijwilligers en de opbrengsten naar goede doelen gaan. Dus kom op, niet afdingen op die dingen.
Met andere woorden, de opbrengst gaat dan naar arbeidsplaatsen, lonen, onderhoud gebouwen, energie, transportkosten,…. Eventuele winst gaat naar investeringen (verbetering werkomstandigheden) en nieuwe initiatieven.
Een opkoper koopt de woning op van een eigenaar die snel geld nodig heeft. Door ongeveer driekwart van de marktwaarde te bieden laat de opkoper 25% van de waarde liggen om winst te maken. De prijs hangt dus voornamelijk van de marktwaarde af. De situatie van de verkopende partij kan hierbij ook een rol spelen.
Hoeveel stuks je mag verkopen en hoeveel je daaraan mag verdienen, is nergens gespecificeerd.