Einde. Tijdens de back-up is het gewoon mogelijk om je laptop of computer te gebruiken. De back-up kan wel 2 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid data die je over gaat zetten. Vergeet je externe media achteraf niet los te koppelen en te bewaren op een veilige plaats.
Het is aan te raden om regelmatig een back-up te maken van je persoonlijke bestanden. Mocht je computer namelijk kwijt, beschadigd of besmet raken met een virus, zoals cryptoware of ransomware , kun je je bestanden altijd weer terugzetten op je opgeschoonde of nieuwe apparaat.
Een back-up is een reservekopie van de bestanden op uw computer(s). Die kopie komt van pas wanneer er onverhoopt iets mis gaat. Het is niet ondenkbaar dat bestanden per ongeluk worden gewist, beschadigd raken of dat de computer crasht of besmet raakt met een virus.
Een back-up is een reservekopie van bestanden, instellingen en programma's op een server of computer. Wanneer er iets mis gaat kan deze reservekopie geraadpleegd worden om bestanden, instellingen en programma's te herstellen naar de oude, danwel een nieuwe locatie.
Het hele proces zal een paar minuten duren. Het hangt af van de grootte van het back-upbestand. Tot slot wordt er een back-up van je WhatsApp-back-up gemaakt op je computer. U kunt de gegevens ook bekijken of exporteren.
Daarin wordt gesteld dat organisaties gegevens niet langer mogen bewaren dan noodzakelijk is. Hoe lang dat is, verschilt per situatie. Zo mag een huisarts de persoonsgegevens van een patiënt niet langer dan 15 jaar na de laatste behandeling bewaren. Voor een werkgever is dat twee jaar na de datum van uitdiensttreding.
Op Android vind je de map terug in het hamburgermenu. Bovenaan de map staat de back-up van je huidige toestel, met daaronder app-backups en opgeslagen data van eerdere smartphones. Tik je op een back-up, dan zie je wat er precies opgeslagen is en hoeveel ruimte de data in beslag neemt.
Back-up van WhatsApp-gegevens maken
Je kunt in WhatsApp instellen dat er een back-up van je gegevens wordt gemaakt in Google Drive.
Cloud back-up is een automatisch proces
Een groot nadeel is dat het een tijdsintensief proces is. Bij cloud back-up wordt een back-up automatisch gemaakt, waardoor u zich wellicht minder bewust bent van het belang van een back-up en te makkelijk vertrouwt op technische middelen.
Bewaar je back-up altijd op 2 plaatsen. Op een externe harde schijf voor de automatische back-up en op een externe schijf die je buitenshuis bewaart, bijvoorbeeld bij familie, of in de cloud.
Drie kopieën van je data
We raden je aan om naast je originele gegevens steeds minimaal twee bijkomende back-ups van je data te bewaren. Afhankelijk van het aantal wijzigingen die er op je bestanden worden uitgevoerd en de belangrijkheid van je data, kan je het aantal back-ups opdrijven.
Een systeemkopie bevat alle besturingssysteembestanden, voorkeuren, apparaatstuurprogramma's en meer informatie over wat u moet back-uppen. Wanneer u een back-up van een systeemkopie kiest, maakt u een back-up van alle bestanden die op uw systeem aanwezig zijn.
In het algemeen is het advies om de computer helemaal uit te schakelen als u er langere tijd geen gebruik van maakt. Gebruikt u hem gedurende de dag een aantal keer, zet hem dan tussendoor in de slaapstand of de sluimerstand. Gebruikt u de computer langer dan een dag niet, zet hem dan uit.
Afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de netwerksnelheid kan het een paar minuten tot een uur duren voordat de voortgangsbalk is volgelopen.
Op zowel Windows als macOS worden iOS-back-ups opgeslagen in een MobileSync map. Op macOS slaat iTunes back-ups op in /Users/[USERNAME]/Library/Application Support/MobileSync/Backup .
Tik op 'Back-up maken naar Google Drive' en selecteer hoe vaak je wilt dat je telefoon back-ups maakt. Selecteer het Google-account waar je de back-up wilt maken. Tik op 'Back-up maken' om een direct een back-up te maken. Dit kan eventjes duren.
Google Foto's startpagina
U vindt Google Foto's op Photos.google.com Log, indien nodig, in met uw Google-account. Daarna ziet u alle foto's die in Google Foto's zijn opgeslagen. Hebt u nog geen foto's dan is de verzameling natuurlijk leeg. Links staan onder andere mappen met foto's.
Hoe lang bewaart u uw administratie? U bent verplicht uw administratie 7 jaar te bewaren. Gegevens over onroerende zaken en rechten op onroerende zaken moet u 10 jaar bewaren.
De bewaartermijn van onderzoeksgegevens is minimaal 10 jaar na datum laatste publicatie. Voor medische gegevens geldt in sommige gevallen een uitzondering. Neem hiervoor contact op met de Data Representative.