Je moet je pup twee of drie keer laten blaffen, hem hiervoor belonen en daarna "stil" zeggen en een koekje voor zijn neus houden. Je puppy zal onmiddellijk stoppen met blaffen omdat hij niet aan het koekje kan ruiken terwijl hij blaft. Geef hem zijn koekje na een paar seconden.
Puppy's blaffen vaak uit enthousiasme omdat ze iemand willen begroeten of een situatie erg graag willen onderzoeken. Je wilt dit gedrag niet belonen. Om je puppy blaffen af te leren moet je ervoor zorgen dat je je pup pas geeft wat hij wil wanneer hij niet meer blaft!
Wanneer jouw hond blaft kan je hem afleiden door hem te laten zitten, liggen, een pootje te geven etc. Hierbij leidt je de focus weg van de prikkel en zal jouw hond zich meer op jou richten, waardoor je meer controle krijgt over de situatie.
Onzekerheid, angst, frustratie of verveling behoren tot de meest voorkomende oorzaken voor overmatig blaffen. Alles wat je hond kan opwinden, kan ook het blaffen versterken. Een paar voorbeelden: Stemmingsoverdracht: als jij nerveus wordt, wordt jouw hond ook nerveus.
Wanneer je pup hapt en bijt
Het happen en bijten van pups in alles wat ze zien is heel normaal. Een pup heeft geen handen zoals wij en zal dus alles met zijn bek onderzoeken. Ook 'vechtend' spelen is voor pups normaal gedrag, dit begint al in het nest met hun moeder en met broertjes en zusjes.
Corrigeer duidelijk en scherp en bied hem direct een ander 'speeltje' aan. Het kan helpen dat je leert wanneer bepaald speels bijtgedrag optreedt. Door dan de pup aan bijvoorbeeld een tuigje te hebben, is het mogelijk op voorhand (dus voor het bijten) al in te grijpen.
Niet afwachten
Leid hem bijvoorbeeld af met een snoepje vlak voor zijn neus of met een speeltje zodat hij met vier poten op de grond blijft. Vraag het bezoek om door de knieën te gaan, de pup even aan hun hand te laten ruiken en hem rustig over zijn borst te aaien terwijl u ervoor zorgt dat hij niet opspringt.
Voor jonge pups van 8 tot 12 weken is het volledig normaal dat ze midden in de nacht hun behoefte moeten doen. Als hij in een bench slaapt, zal hij jou (hopelijk) wakker maken door te blaffen of piepen. Laat hem dan snel uit met zo weinig mogelijk poespas, dat wil zeggen, geen geknuffel, spelletjes of snoepjes.
Het blaffen is grofweg in zes groepen in te delen: attentie, opwinding, angst, frustratie, verdediging en aandacht. Attentieblaf: dit is letterlijk één blaf die vaak wordt gemist, omdat de hond hem maar eenmaal laat horen. De hond wil zeggen: iets heeft aandacht nodig.
Aaien is veiliger dan echt knuffelen in stressvolle situaties; Werk in huis met kalmerende geluiden zoals klassieke muziek, honden kalmeren hiervan; Overweeg een thundershirt als je hond bang is voor onweer, autorijden of vuurwerk; Praat over angst en stress met een gedragsdeskundige.
De eerste angstfase duurt het langst en je kunt tot hij ongeveer 6 maanden is merken dat hij sneller schrikt en angstig reageert. Daarna volgen nog drie angstfases, ongeveer rond de leeftijd van 9 maanden, 14 maanden, en 18 maanden. Deze fases zijn korter en duren meestal maximaal twee weken.
De basenji is het enige hondenras ter wereld dat niet blaft.
De Basenji is een rustig hondenras dat niet kan blaffen.
Dan is dit anti- blafapparaat de perfecte oplossing. Onze anti-blafapparaat is als beste uit de test gekomen en is ontworpen in 2023, dus is daarnaast ook het nieuwste model. Het apparaat heeft een anti-blaf functie, een trainings-functie, en een zaklamp ( Led ) functie.
Wanneer een puppy overprikkeld is, zeg dan geen 'nee', 'uh! ' of 'foei', maar zeg niets. Zorg voor meer rust. Geef de pup iets om zich op uit te leven zoals een kluif waar hij op kan kluiven (kluiven en kauwen maakt endorfine aan en zorgt ervoor dat prikkels beter verwerkt worden) en zorg dat de pup kan gaan slapen.
Als hij elke dag op hetzelfde tijdstip eten krijgt, uitgelaten wordt, er met hem gespeeld wordt, helpt dat je pup op gezette tijden te rusten. Maak afspraken met alle gezinsleden over het tijdstip van eten en spreek ook af dat als de pup in zijn bench of mand ligt, hij met rust gelaten wordt.
De puppy heeft snel door dat hij naar jou toe moet komen al is het maar uit nieuwsgierigheid wanneer de puppy bij je geef je hem een snoepje. Als je dit geregeld herhaald zal de pup in een paar dagen zijn naam goed herkennen en dan associeert hij namelijk de klanken van met een hele leuke gebeurtenis.
Met name het gapen, het wegkijken en het uitschudden zijn manieren om sorry te zeggen en aan te geven dat ze niets kwaads in de zin hebben. Het vervelende is alleen dat mensen op dat moment zo gefrustreerd zijn dat ze eigenlijk de excuses van de hond niet meer zien of niet willen aanvaarden.
Eerste keer commando NEE zeggen
Trek niet je hand omhoog, maar houd deze bij de neus van de hond. Je zegt maar één keer de NEE. Deze mag ook duidelijk zijn, vanuit je onderbuik. Dit houdt niet in dat je moet gaan gillen of schreeuwen tegen de hond, je kunt ook duidelijk zijn zonder je stem te verheffen.
Dat is een teken van agressie. De hond kan zich in het nauw gedreven voelen. Sommige honden vinden het fijn om bovenop hun hoofd geaaid te worden, maar start hier nooit mee. Ook knuffelen of omhelzen is uit den boze.
Wanneer je pup overprikkeld is, herken je dit vaak al heel snel. Je kan dit vergelijken met een peuter die oververmoeid is, een driftbui krijgt en begint te krijsen. De pup begint te bijten, blaft voortdurend en luistert niet jou. Je zult vaak merken dat jouw pup dit overprikkelde gedrag vooral 's avonds zal vertonen.
Wanneer dit moment is verschilt enorm per hond. Zo kan het zijn dat je hond al iets rustiger wordt bij een leeftijd tussen de 6 en 9 maanden. Wanneer je hond volwassen is, dit is tussen de 1 en 2 jaar, zie je vaak dat de grote hoeveelheid puppy energie is verdwenen.
Duwen of over andere honden of mensen heen gaan staan of hangen, zijn andere voorbeelden van dominant gedrag. Puppy's die wat onzeker zijn, proberen zich klein te maken door de oren plat tegen de kop te leggen, de kop te laten hangen en de staart tussen de poten te knijpen.