Een VPN-verbinding is nuttig wanneer je met jouw iPhone gebruik maakt van een openbaar WiFi-netwerk, maar ook onderweg op het mobiele netwerk of thuis is een VPN nuttig. Jouw identiteit wordt verborgen en je houdt jouw internetverbinding beveiligd.
Een VPN op een iPhone is een virtuele particuliere netwerkmogelijkheid die je op je iPhone gebruikt. Het doet wat een VPN doet: het creëert een gecodeerde tunnel tussen een iPhone en een VPN-server en gebruikt deze om informatie veilig te routeren als je iets online doet.
Veiligheid VPN is beperkt
Ook al claimen sommige VPN-diensten anders, soms zelfs tegen het misleidende aan. Met VPN ben je nog altijd kwetsbaar voor malware, fraude en de meeste hackpogingen. Kortom, een VPN gebruiken is niet altijd nodig of nuttig.
Dat kost geld, maar is wel veel veiliger dan een openbaar wifi-netwerk zonder een VPN. Als je toch een openbaar wifi-netwerk wilt gebruiken zonder een VPN, gebruik het dan in ieder geval niet om om te internetbankieren of andere online activiteiten doet waar persoonsgegevens of inloggegevens aan te pas komen.
Een VPN beschermt je tegen roofdieren in de digitale jungle die we het internet noemen. Je VPN uitzetten is riskant, omdat je internetdata dan makkelijk toegankelijk is voor hackers, overheden en online marketingbedrijven.
Een VPN zorgt ervoor dat je anoniem kunt surfen zonder dat anderen zien waar je online mee bezig bent. Zelfs jouw telecomprovider kan dan niet meekijken. De webpagina's die je bezoekt, de apps die je gebruikt, al je downloads en berichten blijven allemaal geheim. Je privacy wordt zo gegarandeerd, ook op je telefoon.
Een VPN-verbinding werkt op de achtergrond en verandert dus niks in het gebruik van de computer of smartphone. Een VPN versleutelt al je internetverkeer waardoor andere partijen (zoals hackers, overheden, internetproviders, websites en je werkgever) niet meer kunnen zien waar jij mee bezig bent op het internet.
In Nederland is het gebruik van een VPN volkomen legaal. Een VPN is zelfs aan te raden omdat je hierdoor anoniemer en veiliger bent online. Je kunt een VPN ook gebruiken voor illegale doeleinden zoals illegaal downloaden en hacken.
NordVPN is op basis van onze kwaliteitstests de best geteste VPN-provider die je in 2023 kunt kiezen. Deze aanbieder is snel, stabiel en heeft veel servers in Nederland. Daarnaast is NordVPN fijn in gebruik scoort hij zeer goed op het gebied van privacy en veiligheid. Onmisbaar voor een goede VPN.
De gemiddelde prijs van een VPN is ongeveer € 3 per maand. Als je liever een abonnement per maand wilt afsluiten, kost Surfshark € 11.59 per maand.
Een VPN-verbinding biedt een veiligere verbinding met en toegang tot uw bedrijfsnetwerk en internet, bijvoorbeeld wanneer u werkt vanuit een restaurant of een vergelijkbare openbare locatie.
Controleer je IP-adres
Een goeie basistest om te zien of je VPN werkt, is om te controleren of je IP-adres is veranderd nadat je de VPN hebt ingeschakeld. Als de VPN werkt, is het IP-adres dat je van je internetprovider hebt gekregen niet meer zichtbaar. Check je IP-adres via VPN.nl.
In plaats van rechtstreeks verbinding te maken met het internet, verloopt uw webverkeer via een VPN-server. Zo wordt uw IP-adres verborgen en lijkt het alsof uw internetverkeer afkomstig is van het netwerk van uw VPN-serviceprovider, niet van uw echte locatie.
NordVPN – De beste VPN-dienst voor allroundgebruik. ExpressVPN – De beste VPN voor snelheidsfanaten. CyberGhost – Top VPN-provider voor gebruik bij Netflix. Private Internet Access (PIA) – Een prima VPN-dienst voor een customervaring.
Ja, VPN Nederland is de eerste freemium VPN met volledige download- en P2P-ondersteuning. Met behulp van de gratis VPN Nederland-app heb je niet alleen toegang tot websites met beperkte toegang, maar kun je ook beveiligd downloaden, anoniem en zonder enige beperking.
Atlas VPN: snelle en veilige gratis VPN voor Chrome. Windscribe VPN: de beste gratis VPN voor Netflix. Hotspot Shield VPN: snelle gratis VPN voor Chrome. Hide.me VPN: gratis VPN voor Chrome met veel functies.
Alles over VPN verbinding is anoniem
Wanneer je een VPN verbinding gebruikt, wordt al jouw internetverkeer versleuteld en dus via een server van de VPN service verstuurd en ontvangen. Dit betekent dat het niet uitmaakt of je met Google Chrome, Safari, Firefox, Edge of een andere browser surft.
In principe zijn de adresgegevens die bij het IP-nummer horen alleen bekend bij de internetprovider. Zij zullen deze gegevens nooit zomaar aan iemand geven. Zelfs niet aan de politie. Alleen wanneer er iets strafbaars is gedaan en een officier van justitie opdracht geeft aan de internetprovider, zullen ze dit doen.
Maar hoe werkt zo'n VPN-verbinding precies? Met een VPN verbind je met een server in een land naar keuze en ga je via deze server online. Hierbij krijgt je apparaat een IP-adres vanuit dat land. Om Europese televisie te kijken in het buitenland maak je verbinding met een VPN-server in Europa.