Purfoam hecht niet op polyethyleenfolie, siliconen of P.T.F.E. Purschuim vulling zorgt voor een langere levensduur van uw woning. Eenmaal aangebracht en uitgehard zal het materiaal niet meer verzakken in de wand, kier of spleet. Het gehele oppervlakte blijft dus goed geïsoleerd!
Uitgehard PU-schuim is moeilijker te verwijderen, maar het kan met een hittepistool of chemische afbijtmiddelen. Scoor eerst het schuim met een scherp mes om kleine gaatjes te maken. Breng vervolgens warmte aan op het schuim met een warmtepistool of chemische strippers.
Beide soorten schuim worden zowel binnen als buiten gebouwen veel gebruikt. Allereerst worden ze gebruikt voor het afdichten van deuren en ramen van hout, PVC en aluminium , maar ook voor het isoleren van wanden en plafonds.
Waarom stucen over purschuim? Om de naden op de muur mooi af te kunnen werken dient de stukadoor deze stukken ook mee te nemen. Dit kan probleemloos wanneer deze zijn opgevuld met purschuim. Wij adviseren je wel om een stukadoor in te schakelen voor deze klus.
Sikkens Redox PUR Finish Gloss is een supersterke hoogglanzende 2 componenten verf voor afwerking in epoxy-/polyurethaan-systemen. Geschikt voor stalen onderdelen zoals garagedeuren, trappen en constructies. Verkrijgbaar in RAL en Sikkens kleuren.
Over het geheel genomen is polyurethaanschuim een goede keuze voor veel toepassingen vanwege zijn waterbestendige eigenschappen. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat het schuim niet volledig ondoordringbaar is voor water en niet in direct zonlicht gebruikt moet worden zonder een UV-bestendige coating.
Na het goed uitharden van pur, komen deze stoffen niet meer vrij. Goed uitharden duurt meestal minder dan twee uur, en maximaal twee dagen.
Gespoten PUR is sterk, stabiel en vormvast, punt. Het zal niet krimpen noch verzakken, zelfs niet bij isolatiediktes tot 50 cm. Wat wel heel erg belangrijk is bij de plaatsing, is dat die gebeurt in verschillende lagen.
Overtollig materiaal haalt u weg met een mes of zaag. Eventueel kunt u een tweede laag schuim aanbrengen of met plamuur of verf afwerken. De meeste PUR-spuitbussen moeten tijdens het werken ondersteboven worden gehouden. Dat is wat lastig bij het werken op moeilijk bereikbare plekjes.
Antwoord. 1) Volgens Reno Naert van Pluimers Isolatie kan er niet op PUR gepleister worden. "Een oplossing bestaat eruit een kader in hout te maken, waartussen PUR wordt gespoten. Nadien kan dit worden afgewerkt met bijvoorbeeld gipskarton.
Lege bussen purschuim vallen in de regel onder 'gevaarlijk chemisch afval'. Je moet deze dus apart inzamelen en naar een milieustraat brengen.
PUR is een thermohardend plastic. Dat wil zeggen dat het na het uitharden niet meer kan smelten en opnieuw kan worden gevormd.
Pur schuim is te gebruiken voor het dichten van naden, kieren, gaten tussen vloeren, scheidingswanden en plafonds en het bevestigen/afdichten van deurkaders en raamkozijnen.
In het algemeen geldt dat als het PU schuim is uitgehard, dit enkel nog 'mechanisch' verwijderd kan worden. Dat wil zeggen door weg te snijden, afschrapen, afschuren, etc. Poreuze oppervlakken zijn moeilijk tot haast onmogelijk om schoon te maken.
PUR heeft namelijk een zeer hoge isolatiewaarde en is bovendien relatief eenvoudig aan te brengen. Dit hangt echter wel af van de vorm van PUR die gebruikt wordt. Pur isolatie wordt voornamelijk ingezet bij dakisolatie en vloerisolatie. Het is tegenwoordig een van de beste isolatiematerialen.
Hecht op een ondergrond zoals beton, baksteen, cement, hout, PVC, metaal, enz.
Pur schuim zal NIET hechten op een mogelijke vochtige ondergrond ! Daarbij tijdens het uitzetten zal het wel hechten op de droge buitenkant en dan schoon maken is niet eenvoudig !
Het is algemeen bekend dat polyurethaan (PU) schuim er lang over doet om te drogen. Het kan wel 72 uur duren voordat het schuim volledig is uitgehard. Dat komt omdat het uithardingsproces van PU-schuim exotherm is, wat betekent dat het warmte produceert tijdens het uitharden.
Kan PUR zware belasting dragen? Jazeker, in de praktijk ligt de belasting voor gespoten PUR ligt tussen 150 en 250 kPa. Omgerekend ligt deze waarde tussen 15.000 en 25.000 kg/m².
Wist u trouwens dat vloerisolatie in gespoten PUR een draagvermogen heeft van ±150 000 kg/m² (wat gas gedragen gelijk aan of hoger dan 150kpa betreft), terwijl gefabriceerde isolatieplaten, een maximaal draagvermogen hebben van 1500 kg/m². PUR vloerisolatie is dus veel sterker.
Laat je geen fabeltjes wijsmaken, door PUR isolatie kan geen vloer verzakken.
Hoe reinig je het pistool? Plaats een bus purreiniger op het pistool en spuit het pistool door tot het schuim eruit is. Reinig het pistool daarna verder met purreiniger, vooral de schroefdraad en randen van het aansluitstuk. Purreiniger vervliegt snel, maar maak alles voor de zekerheid toch even droog.
Licht in gewicht maar toch drukvast: PUR bestaat voor 90% uit gesloten cellen die gevuld zijn met stilstaande, droge lucht. Dat geeft het materiaal een zeer laag gewicht, maar is het toch drukvast. Met ongeveer 40kg/m³ worden constructies of bouwdelen nauwelijks extra belast.
PU schuim (Polyurethaanschuim) is een 2-componenten (hard)schuim met een gesloten celstructuur waardoor het waterdicht is. Polyurethaanschuim wordt gebruikt om holle ruimtes te vullen, te isoleren, drijfvermogen te creëren, mallenbouw of voor artistieke toepassing.