Bij Private Lease mag dat zeker, zolang die persoon een geldig rijbewijs heeft. Die persoon is verzekerd, maar uiteindelijk ben jij altijd degene die verantwoordelijk blijft voor je auto.
Een leaseauto KAN namelijk worden verzekerd door de leasemaatschappij. Dat je een auto leaset, betekent echter niet per definitie dat de betreffende auto reeds is verzekerd door de leasemaatschappij. Afhankelijk van de leasevorm en het leasecontract KAN het zijn dat je de leaseauto zélf moet verzekeren.
De verzekeringnemer is degene op wiens naam de autoverzekering staat, in uw geval is dit Directlease. Het is heel belangrijk dat u controleert of de tegenpartij het juiste kenteken invult bij vraag 7.
Wie mag er in mijn leaseauto rijden? Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Je blijft wel zelf verantwoordelijk voor de auto.
Het onderhoud en de verzekering wordt volledig geregeld door de leasemaatschappij. In principe kun je het juridisch gezien vergelijken met huren. Ook in die gevallen blijft de leasemaatschappij economisch en juridisch eigenaar van de auto, waardoor ook alle verantwoordelijkheid daar komt te liggen.
Je betaalt maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de auto. Hierin zitten de kosten voor afschrijvingen, een allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden.
Is private lease inclusief verzekering? De eigenaar van een auto moet deze verplicht WA verzekeren. Dat is bij private lease de leasemaatschappij. Private lease is daarom altijd inclusief verzekering.
Het antwoord is eenvoudig. Als iemand anders in jouw auto rijdt en schade veroorzaakt, kan jij die schade gewoon claimen op jouw autoverzekering. Jouw verzekeraar moet dan de schade afhandelen. De eigenaar van de auto is verantwoordelijk voor de auto en de daarbij behorende verzekering.
Rijdt u per kalenderjaar 500 kilometer of minder privé? Als u dit kunt aantonen, hebt u geen bijtelling. Alle kilometers die u niet voor uw werk rijdt, zijn privékilometers.
Ja, het privé leasen van een auto wordt gezien als een schuld. Het is een betalingsverplichting die je aangaat voor een langere periode. Dit betekent overigens ook dat je deze schuld moet opgeven bij de Belastingdienst bij je aangifte inkomstenbelasting. Bekijk voor meer informatie de website van de Belastingdienst.
Bij private lease vallen de kosten voor de standaard verzekeringen zoals de all risk verzekering binnen het maandelijkse leasetarief. Schade waarvoor u niet gedekt bent bij private lease is persoonlijke schade of letselschade.
Wij noemen u, degene die de verzekering afsluit, de verzekeringnemer. De persoon van wiens leven uw verzekering afhankelijk is, noemen wij de verzekerde. Het bedrag dat wij uitkeren, noemen wij het verzekerde bedrag.
De verzekeringnemer is degene die de polis afsluit bij de verzekeraar. In een mooi woord: de 'contractspartij'. Meestal is de verzekeringnemer ook degene die de premie betaalt. De verzekerde is vaak een andere persoon.
Wat je zelf nog betaalt bij private lease
Als je een private leaseauto hebt, zul je bijvoorbeeld zelf de brandstof moeten betalen, evenals parkeerkosten, tol en natuurlijk ook eventuele boetes die je ontvangt. Dit worden ook wel variabele kosten genoemd.
Geen wegenbelasting bij privé lease auto
U betaalt geen motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) als u een auto privé leaset. Dit doet de leasemaatschappij. De motorrijtuigenbelasting is verwerkt in het maandbedrag van het leasecontract.
Iedereen die in het bezit is van een in Nederland geldig rijbewijs, mag rijden in uw leaseauto. U moet hier echter wel toestemming voor hebben gegeven en u blijft zelf verantwoordelijk voor het voertuig.
Dus, ben je werknemer en gebruik je de auto ook privé? Dan is het voordeliger om te kiezen voor een auto van de werkgever in plaats van de auto in privé aanschaffen. Dit geldt voor een DGA. Na een jaar of 3 kan het fiscaal voordeliger zijn om de auto privé over te nemen, deze mogelijkheid is er voor de DGA.
Nadelen van Private Lease
Hoe die betaling geschiedt verschilt ook per leasemaatschappij. De auto wordt nooit jouw eigendom, de restwaarde is dus niet voor jou.
De auto staat volledig op balans van de zaak en alle kosten, behalve brandstofkosten worden door de BV betaald. De brandstofkosten gaat als volgt: Alle brandstofkosten worden betaald door de werknemer.
Leasen is duurder dan kopen
Integendeel. Leasemaatschappijen kopen op grote schaal auto's in waardoor ze meer korting krijgen op aanschaf en onderhoud. Verder zijn de verzekeringskosten lager dan voor een particulier, omdat leasemaatschappijen bijvoorbeeld het casco risico (het allrisk deel) zelf afdekken.
Kortom, als je kind (of buurman, suikeroom of achterneef) vanavond vraagt om de sleutel van je auto, kun je gewoon ja zeggen. Bij het uitlenen van de auto is hij gewoon verzekerd. Let wel op: volgens de wet betaalt de kentekenhouder de boetes.
Autoverzekering andere bestuurder
Er zijn hierop wel een paar uitzonderingen: Een inwonende partner mag altijd in jouw auto rijden. De verzekeraar gaat ervan uit dat partners in elkaars auto rijden. Als er schade wordt veroorzaakt is je partner meeverzekerd als hij of zij in jouw auto rijdt.
Als je bij ons wilt private leasen, dan kun je je opgebouwde jaren gewoon meenemen. Je begint je leaseperiode dus met het aantal schadevrije jaren dat je over had bij het einde van je vorige verzekering of leasecontract. Behalve als deze schadevrije jaren niet meer geldig zijn.
De voordelen
Een vast maandbedrag waar alles in zit, dus geen hogere kosten als er reparaties of onderhoudswerkzaamheden moeten plaatsvinden. Alleen de brandstof en eventuele verkeersboetes moeten betaald worden. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent. Zonder spaargeld in een nieuwe auto rijden.
Bij financial lease is de auto van jou en betaal je een vast maandbedrag om de auto af te lossen. Omdat jij de eigenaar bent, moet je ook zelf alle bijkomende kosten dragen. Voor consumenten is het daarom veel voordeliger om te kiezen voor private lease.