De leeuw is een roofdier uit de familie der katachtigen. De grote manen van het mannetje geven het dier een imposant uiterlijk. Hierdoor staat de leeuw bekend als 'de koning der dieren'.
Omdat de leeuw geen vijanden heeft onder de dieren, noemen we hem wel de koning van het dierenrijk.
De koning der dieren, zo wordt de leeuw ook wel genoemd. Hij leeft in familiegroepen, meestal bestaande uit een paar mannen, zes tot twaalf vrouwen en hun jongen.
Welk dier is de koning van de jungle? Koning van de jungle – De grootste katachtige ter wereld is de tijger. Met zijn grote klauwen en tanden jaagt hij op grote prooien.
De tijger is namelijk de grootste katachtige die op dit moment onze aarde bewoont. Met een lichaamslengte van tot wel 2,8 meter en een gewicht dat op kan lopen tot 300 kilogram is de tijger zelfs groter dan de leeuw. Dit brengt een grote kracht met zich mee.
Een leeuw heeft niet voor niets manen. Ten eerste lijkt hij veel groter door zijn manen en kan hij zo indringers afschrikken. Ten tweede beschermen de manen de leeuw tegen klauwen en kaken tijdens het vechten met andere dieren. Want vechten doet de leeuw wel!.
Zijn streepjespatroon is net een vingerafdruk: deze is bij elke tijger uniek. Dit is de tijger. De koning van de jungle. De tijger is de grootste katachtige ter wereld.
Wat is de sterkste dier in de jungle? Als het om brute kracht gaat dan is de Afrikaanse olifant de sterkste dier ter wereld. Afrikaanse olifanten zijn de sterkste zoogdieren én ook de sterkste landdieren. Een volwassen olifant kan ongeveer 9,000 kg dragen.
De tijger. Tijgers zijn de grootste en zwaarste katachtigen van de planeet. Vanwege zijn gespierde lichaam, scherpe tanden en levensgevaarlijke klauwen wordt hij vaak gezien als de koning van de jungle. Chinezen zien in de strepen op het hoofd van de tijger het Chinese teken 'Wang', dat 'Koning' betekent.
Het domste dier ter wereld staat bekend als de kakkerlak. Hoewel deze insecten zeer veerkrachtig zijn en in bijna elke omgeving kunnen overleven, hebben ze niet bepaald indrukwekkende cognitieve vaardigheden.
Vogel Grijp heeft een adelaarskop, adelaarsvleugels en het lichaam van een leeuw. Koning der dieren in de lucht en op aarde. Grijp kan een verbastering zijn van cherub, engel en is een Nederlandse benaming voor griffioen.
Naast Mambo heeft het koninklijk paar nog drie zwarte labradors: Luna, Nala en Skipper.
's Werelds meest angstaanjagende marine-roofdier, de witte haai, heeft dan toch een natuurlijke vijand. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Niet de haai, maar wel de orka staat bovenaan de voedselpiramide van de zee.
Koning Willem I is de eerste Koning van het Koninkrijk der Nederlanden. Willem Frederik Prins van Oranje en Nassau wordt op 24 augustus 1772 geboren in Den Haag als oudste zoon van Prins Willem V en Prinses Wilhelmina van Pruisen.
Het lievelingseten van onze Willem
* Willem-Alexander deelt de liefde voor ijs met Máxima. Zijn voorkeur is heel specifiek: zijn lievelingsijs zou een hoorntje met 2 bolletjes hazelnootijs zijn.
Hij krijgt het predicaat 'vrolijkste dier ter wereld' toegedicht: de quokka.
"Er zijn op de wereld maar twee diersoorten die de mens als prooi zien: een tijger en een ijsbeer. Een bruine beer zal je misschien aanvallen als ze denkt dat je haar jong bedreigt, maar een ijsbeer ziet een mens als prooi en schat in of hij je kan hebben. Als je een ijsbeer tegenkomt, word je bejaagd."
Tijger. Het zijn de sterkste katachtigen ter wereld, en kunnen dus ook leeuwen verslaan.
Als we kijken naar kracht in absolute zin, komt de Afrikaanse bosolifant als sterkste landdier uit de bus. Maar de machtigste van alle dieren is toch de blauwe vinvis.
De tijger (Panthera tigris) is een solitair grote katachtigensoort en staat bekend als de grootste katachtige in het wild, hoewel het gewicht varieert van 140 kg tot 261 kg.
Een mannetjestijger heet gewoon “tijger”. Een vrouwtje heet heel eenvoudig een “tijgerin”. Maar zo worden de jongen niet geboren. Een baby tijger wordt vanaf het moment van de geboorte namelijk een “welp” genoemd.
Dieren die mensen eten, vallen uiteen in twee categorieën. Enerzijds zijn er grote roofdieren zoals leeuwen en beren: die zien mensen als voedsel en jagen er zelfs op.
Tegenwoordig bestaan er nog twee ondersoorten van de leeuw: de Afrikaanse leeuw (Panthera leo leo) en de Perzische of Aziatische leeuw (Panthera leo persica). De leeuw staat aan de top van de voedselpiramide. Dit betekent dat hij zo goed als geen vijanden heeft. De grootste vijand van de leeuw zijn wij, de mens!
Wat te doen als je een tijger tegenkomt? 'Loop langzaam achteruit en blaas hard op de noodhoorn,' fluistert Febri Widodo, onze expeditieleider. 'Tijgers vallen van achteren aan, dus draai je nooit om. '