Wie A zegt moet ook B zeggen. We have to follow things through. Wie A zegt moet ook B zeggen. In for a penny, in for a pound.
- Wie A zegt, moet ook B zeggen. = Als je eenmaal ergens aan begonnen bent, moet je het ook afmaken.
Maar wie zegt dat ze jou nog kent? But who says she'll remember you? Nou, wie zegt dat ik iets wil? Now, who said I wanted anything?
boe {tussenwerpsel}
boo {tw.}
met andere woorden (bw) : anders geformuleerd, anders gezegd, dat wil zeggen, kortom, oftewel.
Het gebruik van 'u' als beleefdheidsvorm stamt uit de middeleeuwen. In die tijd wordt het woord 'du' gebruikt om iemand in het enkelvoud aan te spreken. De meervoudsvorm is 'ghi' of 'ge'. Maar omdat taal constant verandert, verdwijnt du in de loop van de 16e eeuw.
bom {de} bomb {znw.}
They said it was "come-as-you-are." Ze zeiden 'kom zoals je bent'.
thought of B&J – what you reap is what you sow. [...] gedachtegoed van B&J' – wat je geeft, krijg je terug.
Oh God, I'm sick. Ik ben ziek. I am sick.
Wie A zegt, moet ook B zeggen - Als je ergens mee begint, moet je het ook afmaken. Eerlijkheid duurt het langst - Een leugen komt op een gegeven moment uit, maar de waarheid blijft altijd waar. Men mag een gegeven paard niet in de bek kijken - Als je een cadeau krijgt, wees daar dan niet kritisch op.
In de volgende voorbeelden vervangt 'van A naar B' in feite het werkwoord 'reizen' of 'rondtrekken' volledig: Met een Houston camper van a naar b (www.worldticketcenter.nl) De snelste en goedkoopste manier van A naar B.
Vertaal maagd van Nederlands naar Engels
virgin; Virgo; maiden.
Een vraag die we vaak horen, 'hoe zeg ik', 'bel ik u gelegen'? Je kunt dit niet rechtstreeks in het Engels vertalen. De beste vertaling is: 'Do I call you at a convenient time' of 'Is it convenient for you'.
mes {het} knife {znw.} Dat is geen mes, dít is een mes. expand_more That's not a knife, this is a knife.
Spreekwoorden: (1914) Wie a zegt, moet ook b zeggen, d.i. men moet voortgaan gelijk men begonnen is; of ook: na de eerste schrede kan men niet meer stilstaan; fr.
Enkele aanhalingstekens worden het meest gebruikt. Ze hebben verschillende functies: ze kunnen onder andere citaten weergeven, ironie aangeven en woorden in zelfnoemfunctie markeren. Dubbele aanhalingstekens worden vrijwel alleen gebruikt om citaten weer te geven.
Als een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter en valt de punt, het uitroepteken of het vraagteken binnen de aanhalingstekens. enkele aanhalingstekens gebruiken voor het hele citaat en dubbele aanhalingstekens voor dat woord. Jan zei: 'Ik wil geen thee. ' 'Heb je ook zo'n lieve knuffelbeer?