Groen combineren met geel
Nog een mooie combinatie met groen is geel. Groen wordt gezien als een koele kleur en geel als een warme kleur. Combineer je deze twee kleuren dan is jouw kamer perfect in balans!
Complementaire kleur groen. De complementaire kleur van groen is magenta, een kleur die omschreven wordt als paarsachtig rood. Ook hiervoor geldt dat groen naast magenta nóg groener lijkt.
Heb je een mooie limegroene tas of ander accessoire op de kop getikt? Ook die kun je het beste combineren met een basic look in zwart, wit of grijs. Ook mooi: limegroen in combinatie met beige, donkerbruin of denim. Hoe je limegroen ook wil dragen deze herfst, je komt er sowieso fris en fruitig mee voor de dag!
Combineer mosgroen met andere groentinten voor een evenwichtige en harmonieuze uitstraling. Ook de combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en warme kleuren als cognacbruin of okergeel, laten deze prachtige kleur sprankelen.
Warme groenen hebben namen als Cardamom Seed (een olijfgroen), limoen, mosgroen, pistachegroen en appelgroen.
Aan je groene broek kun je kleuren en tinten toevoegen zoals zwart, oranje, fuchsia, geel, blauw, donkerbruin, beige-crème en natuurlijk wit. En vergeet niet dat de kleurencombinatie die je kiest voor je look past bij de mode van dat seizoen, aangezien niet alle tinten passen bij de verschillende seizoenen..
Monochrome Chic: groen met groen combineren
Zoals veel natuurlijke kleuren heeft groen een rustgevend effect. Monochrome outfits in groen zijn daarom bijzonder geraffineerd: ze ogen nooit te druk, maar ook nooit saai. Probeer eens een volledig groene combinatie.
Het maakt niet uit waar je begint in de kleurencirkel, zolang de kleuren maar buren zijn. Olijfgroen kan met heel veel kleuren gecombineerd worden. Wat dacht je van olijfgroen met zwart of grijs, zalm, donkergroen of geel? Maar ook olijf gecombineerd met roze in verschillende tinten is prachtig.
De betekenis van groen: ontspannend en rustgevend!
Omdat de kleur groen de bloeddruk kan verlangen en rustig maakt. Groen wordt geassocieerd met genezing, gezondheid en balans. Deze positieve kleur zorgt voor balans, vernieuwing en veiligheid.
Do's met geel in je interieur
Combineer geel altijd met basiskleuren zoals wit, zwart of antraciet. Hierdoor blijft de kleur geel in z'n kracht en versterken de kleuren elkaar.
Onder warme kleuren verstaan we kleuren zoals rood, oranje, bruin en roze (al hebben sommige roze tinten ook een koele ondertoon). Blauw, groen, grijs, en paars zijn dan juist weer koele kleuren.
Ben je juist op zoek naar warmte? Dan zijn saliegroen en okergeel een goede mix. Andere kleuren die goed bij saliegroen passen zijn taupe, bruin en grijs. In plaats van een muur verven, kun je met accessoires in saliegroen stylen.
Zwart, grijs en zelfs wit gaan prima samen met beige maar ook meer gekleurde accessoires in kleuren als blauw, groen en pasteltinten gaan goed samen met beige.
Denk er dan eens over na om smaragdgroen als accentkleur te gebruiken. Combineer de kleur met wit, beige, grijs en neutrale kleuren om het geheel licht en rustig te houden. Denk hier ook aan licht hout en materialen.
Al is dit wel afhankelijk van het soort groen. Ook jij kunt dus groen met blauw dragen als je weet wat je kleurtype en kleurcontrast is. Groen en blauw liggen naast elkaar op de kleurencirkel en dat betekent dat het kleurcontrast tussen deze twee kleuren lager is dan tussen groen met roze en groen met violet.
Combineer een opvallende groene broek dus met zachte, neutrale kleuren zoals roze, licht blauw, turkooispastel, wit of ecru. De groene broek komt zo helemaal naar voor.
Normaal beige: Over het algemeen is de kleur beige het beste te omschrijven als licht bruin of tan. Opvallende en felle kleuren passen hier het leukste bij. Ze brengen de outfit tot leven zonder dat er teveel contrast is. Rood, geel, blauw, paars, groen, het kan en mag allemaal.
Dit zijn bijvoorbeeld beige, maar ook delicate grijze en bruine tinten. Maar kaki kan nog meer! Als je dapper bent en een bijzonder stralende look wilt creëren, moet je kaki met felle kleuren combineren. Sterke kleuren, zoals rood, roze, oranje of limoen, laten de natuurlijke groene tint echt schitteren.
Eigenlijk is groen ook een aardetint, en daarom past deze kleur goed bij grijs. Olijfgroen of bosgroen staan bijvoorbeeld prachtig bij grijs. Ook kun je grijs in je huis prima combineren met groene planten, dit zal prachtig staan.
Groen in combinatie met zachte basiskleuren
Grijs, beige en off-white kleuren zijn steeds een perfecte match met groen. Ook natuurlijke kleuren en materialen zijn een ideale partner voor een groene tint. Denk maar aan een terracotta verfkleur of een houten wandplank.
Saliegroen: subtiel en sereen
Saliegroen is een sfeervolle groene kleur die in ieder interieur past. Het is een subtiele en natuurlijke groentint die kalmerend en sereen werkt. Deze groene verfkleur wordt vaak voor de slaapkamer gebruikt. Wit of frisse groentinten: hiermee creëer je een kalme en frisse uitstraling.
Dan moet je kijken naar de ondertoon: heeft het groen een eerder blauwe ondertoon (zoals cobaltgroen), dan heb je te maken met een koude kleur. Heeft het groen daarentegen een gele ondertoon (zoals sapgroen), dan heb je een warme kleur.
De koude kleuren zijn paars, blauw en groen. Zet je die bij elkaar in een tekening, dan 'voelt' de tekening wat koeler aan.