De beste led kaarsen zijn de kaarsen van het merk Kenn. Zij verkopen zowel diner led kaarsen als stomp led kaarsen en hebben zelfs thee led lichten in hun assortiment. Daarbij zijn de led kaarsen van Kenn vriendelijk voor je portemonnee. ✗ Niet in veel kleuren verkrijgbaar.
Batterijen in led kaarsen
De AA en AAA batterijen hebben een gemiddelde brandduur van 200 uur. Dit is wel afhankelijk van de kwaliteit van de batterij. Het kan dus meer of minder branduren zijn. De ronde platte batterij heeft een gemiddelde brandduur van 80 uur.
Kwaliteit LED-waxine/theelichtjes DORSETTO (6 stuks) met afstandbediening 100% waterdicht dit is echte top kwaliteit de LED-waxine/theelichtjes hoeven maar 3,5 uur opgeladen te worden en dan branden ze 105 uur. Op de afstandbediening zit een aan en uit knop.
Sojakaarsen bevatten geen paraffine waardoor er tot maar liefst 90 % minder roet vrij komt dan bij een standaard paraffine kaars. Daarnaast kennen sojakaarsen als groot voordeel dat de was van de kaars eenvoudig te verwijderen is wanneer er gemorst is.
Deze unieke LED kaarsen zijn uitgerust met lampjes die bijna niet te onderscheiden zijn van een echte kaarsvlam. De lampjes geven een warm licht af en dansen rond als een echte vlam. De kaars lijkt niet alleen echt te branden, hij is ook gemaakt van echt kaars was.
In LED-kaarsen worden meestal AAA batterijen gebruikt. Daarnaast worden er ook vaak knoopcellen gebruikt, vaak is dit bij gebruik in kleinere verlichtignsets. Dat zijn 3V lithium knoopcellen of 1,5V alkaline knoopcellen.
Een led kaars is eigenlijk niets anders dan een nep kaars die bijna niet van een echte is te onderscheiden. Het enige verschil is dat er geen echt vlammetje in zit, maar een led lampje dat een echt vlammetje imiteert. Sommige van die nep vlammetjes flikkeren zelfs een beetje.
Een kaars uitblazen is ongezond vanwege de rook
Dat komt vooral door de rook die ze bijna onvermijdelijk inademen. Een uitgeblazen maar nog nagloeiende lont is niet langer warm genoeg om het kaarsvet om te zetten in kooldioxide. Door die onvolledige verbranding ontstaat een walm waar onder andere fijnstof in zit.
Kies voor kaarsen zonder paraffine
Kaarsen op basis van natuurlijke was zijn een stuk gezonder omdat daar geen paraffine in zit. Anderzijds zijn ze duurder in aankoop. Denk bijvoorbeeld aan sojawas, bijenwas, koolzaadwas en raapzaadwas.
Gezonde (geur-)kaarsen bestaan niet. Kaarsen zullen altijd fijnstof uitstoten, maar je kunt er wel voor zorgen dat de hoeveelheid binnen de perken blijft. Bijvoorbeeld door kaarsen niet in een luchtstroom te zetten. Voor het open raam, bijvoorbeeld.
De meeste led waxinelichtjes gaan namelijk minstens 250 branduren mee en er is geen kans op rommel van kaarsvet.
Uit onderzoek is gebleken dat een kaars ongeveer gelijk staat aan 80 Watt. Een elektrische kachel daarentegen verwarmt met een vermogen van 1600 Watt. Je hebt dan ongeveer 20 kaarsen nodig om een ruimte te verwarmen.
Het is inderdaad zo dat je iets minder stroom verbruikt, maar bespaar je ook werkelijk? Kaarsen kosten al gauw 30 cent of meer per stuk en hebben zo'n 8 - 10 branduren. Voor 3 cent per uur heb je dus een brandende kaars die redelijk wat licht geeft.
Dit komt door de LED technologie. Deze is uiteraard anders dan bij een gloeilamp het geval is. LED lampen kunnen dus ook nooit brandgevaar veroorzaken of verbranden. Een LED lamp produceert licht op een 'koele' en duurzame manier.
Branduren - gaat tot wel 50 branduren mee. The Ritual of Sakura is geïnspireerd op de Japanse traditie van Hanami die je inspireert om schoonheid te vinden in elk moment. Gebruik tip: Laat een kaars bij het eerste gebruik minimaal 3-4 uur branden, totdat de toplaag helemaal gesmolten is.
Houd het lontje kort
Hoe korter de lont, hoe minder kans op walmen. En op gaten. Krimpt de hoeveelheid was van de kaars sneller dan het lont? dan kunt u het lontje bijknippen.
Waxinelichtjes 2.0 – alle voordelen zonder de nadelen
De brandtijd is veel langer dan traditionele kaarsjes, tot wel 30 branduren. Doordat je geen paraffine brandt in huis en er geen fijnstof vrijkomt, is het niet schadelijk voor de gezondheid.
HEMA kaarsen zijn gemaakt van de beste kwaliteit paraffine.
De brandende lont met een stokje of pincet in het hete kaarsvet buigen is uiteindelijk de beste manier om een kaars te doven. Hierbij komt geen walm vrij. In principe hoeft u het stokje niet schoon te maken. Gebruikt u een pincet, dan kan hier wat kaarsvet op komen.
Wat zit er achter? Voor vuur is zuurstof nodig. Zuurstof zit in de lucht. Als je de kaars afdekt met een pot, kan er geen verse zuurstof bij en zal de vlam doven.
Oude kaarsen of restjes kaarsvet kun je makkelijk omsmelten, zo maak je er weer een nieuwe kaars van. Dit doe je door de kaarsen au bain-marie te smelten. Vul een pan met kokend water en plaats hierop een metalen bakje met kaarsresten. Door de warmte zal het kaarsvet vanzelf smelten.
Bewegend vlammetje bij ledkaarsen
Deze zijn gemaakt van plastic of rustiek. De kaarsen hebben bovenin een gat waar het bewegend vlammetje in is geplaatst. In de kaars zelf zit het lampje. Het lampje schijnt door het gat heen naar het bewegend vlammetje.
Timer op vlamloze kaarsen
Met de timer aan staan de led kaarsen 6 uur aan en dan gaan ze vanzelf. Vervolgens gaan ze weer automatisch na 18 uur aan. Dat betekent dat ze elke dag om dezelfde tijd aan gaan. En daar hoef je niks voor te doen!
"Je kan eenfotodiode voor het kaarsje plaatsen en hier een versterker op aansluiten. Het licht valt dan op de fotodiode en de signalen worden dan naar de versterker geleid," vertelt Andries Lohmeijer, eigenaar van laboratorium KITT Engineering.