Bel bij parkeeroverlast dan ook met de gemeente of meld het via hun website. De politie grijpt alleen in als een verkeerd geparkeerde auto, motor of ander voertuig zó geparkeerd staat dat het gevaar oplevert voor anderen. Alleen in dat geval kunt u bellen met 0900-8844.
Als het een openbare parkeerplek is, is het iedereen wettelijk toegestaan daar de auto te parkeren. Ook als dat negen weken lang is. Dat het niet vriendelijk is dat hij jullie niet terwille is, is slechts dat wat er aan het begin van deze zin staat: het is niet vriendelijk. Maar het mag dus wel.
Mocht er dus iemand op je privéterrein staan en je hebt niet aangegeven dat het om eigen grond gaat, dan mag zo'n auto blijven staan. De politie bellen of de auto weg laten slepen heeft ook niet veel zin, want de parkeerder is gewoon rechtsgeldig.
Eén meter afstand
Als je tussen twee auto's wil parkeren die voor en achter je staan, moet je zien dat je daarvoor voldoende plaats hebt. De wet zegt namelijk dat je minstens één meter afstand moet laten tussen jouw auto en de auto's die voor en achter je geparkeerd staan.
Het maakt niet uit of je met twee wielen half op de stoep staat of dat je de auto helemaal op het trottoir neerzet. In principe zijn beide situaties verboden. Dat heeft te maken met de hinder die je voor voorbijgangers op de stoep veroorzaakt. Het trottoir is namelijk bestemd voor voetgangers.
Wanneer is er sprake van gevaar of hinder bij parkeren? Een voertuig zodanig op de weg laten staan dat gevaar of hinder wordt of kan worden veroorzaakt of verkeer in gevaar wordt gebracht of kan worden gebracht. Daarbij kan het gaan om gevaar voor personen en goederen.
Te klein voor een formele oprit
Want in het regelement verkeersregels en verkeerstekens staat dat dit soort stukjes grond te klein zijn voor een formele oprit. Dat is de reden dat ze gezien worden als onderdeel van de openbare weg. Dat betekent dat je daar dus niet mag parkeren, ook al is het eigen grond.
Je mag maximaal 2 uur parkeren, behalve als een opschrift of onderbord een kortere parkeertijd geeft.
Bel bij parkeeroverlast dan ook met de gemeente of meld het via hun website. De politie grijpt alleen in als een verkeerd geparkeerde auto, motor of ander voertuig zó geparkeerd staat dat het gevaar oplevert voor anderen. Alleen in dat geval kunt u bellen met 0900-8844.
bel het telefoonnummer 14 020. De gemeente is 24 uur per dag bereikbaar voor het wegslepen van verkeerd geparkeerde voertuigen. met het online formulier. Ook als een voertuig verkeerd geparkeerd staat, maar geen directe overlast veroorzaakt kunt u het melden met het online formulier.
Wegslepen wegens inbreuk op het eigendomsrecht
Eigenrichting is verboden, maar dit betekent niet dat men alles dient te dulden. Dit betekent dat als de politie niet meewerkt er een takeldienst ingehuurd dient te worden indien het voertuig echt van het terrein af moet.
Als u dus een parkeerplaats koopt die gelegen is op een stuk grond dat al 30 jaar openbaar is, is het technisch gezien dus openbare weg en mag iedereen er parkeren. Een bordje neerzetten met de tekst 'eigen terrein' verandert hier strikt genomen niets aan.
De bekeuring voor verkeerd parkeren van een voertuig kost € 100. Voor het onterecht parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats is de hoogte van de boete € 400. Officieel heet een bekeuring een aankondiging of kennisgeving van beschikking en wordt ook wel proces verbaal genoemd.
In Nederland is het niet toegestaan om je auto op de stoep te parkeren. Volgens de wetgeving is het alleen toegestaan om je auto in een parkeervak te parkeren, of aan de rijbaan. Uiteraard is elke situatie uniek en zijn er ook uitzonderingen.
Deze boetes variëren van 58 euro tot 345 euro, afhankelijk van de ernst van de inbreuk: Op een overtreding van de eerste graad, bijvoorbeeld het niet respecteren van een parkeerverbod, staat een boete van 58 euro.
Soms is een oprit onderdeel van de openbare weg, bijvoorbeeld als de oprit over een stoep loopt. De oprit wordt dan niet beschouwd als 'eigen terrein' en u mag uw auto daar niet parkeren. Als u een boete hebt gekregen voor het parkeren op een oprit, kunt u in beroep gaan.
Op de naheffingsaanslag ziet u verschillende bedragen staan. U moet het niet of te weinig betaalde parkeergeld alsnog betalen en daarbovenop een boetebedrag en eventueel administratiekosten aan de gemeente. De boete is in de meeste gemeenten tussen zestig en zeventig euro.
Staat de auto langer dan drie weken stil, dan zou de accu wat uitgeput kunnen raken. ,,Een auto heeft stille verbruikers: denk aan de klok, radio of het centraal vergrendelingssysteem. De auto verbruikt daar ook stroom mee als hij stilstaat. Dan kunnen er accuproblemen ontstaan.
Hoe lang mag een auto maximaal op dezelfde plaats geparkeerd staan? Het is verboden auto's, sleepwagens en aanhangwagens met een toegestane maximummassa van meer dan 7,5 ton langer dan acht uur binnen de bebouwde kom op de openbare weg te parkeren.
Je mag zoveel auto's in de straat parkeren als je zelf wil. Zolang de auto verzekerd is en aan zijn belastingverplichtingen voldoet, is er geen wet die het verbied om meerdere auto's in een straat te zetten.
41 procent van de Nederlanders zegt over een eigen oprit of privéparkeerplek te beschikken.
Bij woningen waar op eigen terrein kan en mag worden geparkeerd, is in principe één inrit per woning toegestaan. Bij de inrichting van het bestemmingsplan is of wordt geen rekening gehouden met meerdere inritten t.b.v. een woonkavel.
Een inrij is elke in- of uitrit waardoor een voertuig van de openbare weg naar de private eigendom kan in- of uitrijden. Het gaat dus om iedere zichtbare oprit, garage of poort, die bruikbaar zijn voor voertuigen.