Milde peelings. Milde of oppervlakkige peelings bestaan meestal uit alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) en maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen.
Je kan peelings indelen in 3 types: mechanische, enzymatische, of op basis van fruitzuren. Mechanische peelings zijn de typische scrubs met een voelbaar scrub-deeltje er in. Door het wrijven van dat deeltje over de huid verwijder je de dode huidcellen.
Een enzyme peeling is aan te raden voor degene met een gevoelige of geïrriteerde huid omdat deze milder is dan andere peelings. Terwijl enzymen en papaja-extracten de huid diep reinigen, zorgt sheaboter voor een zachte en verzorgde huid.
De beste peeling is een AHA & BHA serum met natuurlijke fruitzuren. De meest bekende exfolianten zijn Alpha Hydroxyzuren (zoals Melkzuur) en Beta Hydroxyzuren (zoals Salicylzuur). Precies ook de ingrediënten van Flow's AHA & BHA Peeling Serum.
3. Wat mag je niet doen vooraf aan een peeling? Je mag minimaal 2 dagen voor aanvang van een peeling geen harsbehandeling hebben gehad op de plaatsen waar de peeling wordt aangebracht. Daarnaast mogen ook geen zelfbruiningsproducten minimaal 2 dagen voor de behandeling worden gebruikt.
Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de huid en de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan dit soms enkele dagen tot een ruime week zichtbaar zijn. Na 2-3 dagen start het vervellen, en kunnen er op sommige plaatsen korstjes ontstaan..
6 tips voor huidverzorging na een peeling:
Maak geen gebruik van een hete douche, sauna, zwembad of stoombaden tot twee weken na de behandeling. Scrub of verdun de huid niet met ingrediënten zoals retinol, vitamine A-zuur, glycolzuren en/of salicylzuren tot vijf dagen na de behandeling.
Lange tijd was een peeling van het gezicht vooral voorbehouden aan de huidspecialist, die het professioneel uitvoerde in diens salon. Tegenwoordig kun je chemische peelings voor het gezicht, professionele facials, ook thuis doen.
Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities: Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren.
Over het algemeen kun je elke vier tot zes weken een chemische peeling laten doen. Sommige peelings, zoals degene gericht op acné, kunnen om de twee weken gedaan worden (totdat je de gewenste resultaten bereikt hebt).
Een scrub bevat korreltjes (bijvoorbeeld minuscule stukjes abrikozenpit of soms zelfs suiker of zout), die letterlijk de dode huidcellen wegschuren. Een peeling bevat geen grove deeltjes, maar haalt de dode huidcellen weg met (natuurlijke) chemische stofjes. Hier worden vaak fruitzuren voor gebruikt.
Is een peeling en exfoliant hetzelfde? Ja, een peeling en exfoliant zijn hetzelfde. Het is een verzamelnaam voor het product dat de huid ontdoet van dode huidcellen, de huid en poriën diep worden gereinigd op basis van fruitzuren.
Doet een (chemische) peelingbehandeling pijn? Nee, de behandeling doet geen pijn. De peeling is een krachtige behandeling die jouw huid aanzet tot verbetering. De peeling die gebruikt wordt is “begrensd” dit houdt in dat het nooit te diep of te sterk in jouw huid kan doordringen.
De rimpels die door de jaren ontstaan op de gezichtshuid, zoals fronsrimpels en liprimpels zijn hardnekkig. De huid is daar taai geworden, waardoor een gewone peeling weinig effect heeft. De Fenol peeling is daardoor de beste peeling om rimpels te verwijderen en de strakke huid te herstellen.
Door een peeling wordt het proces van vernieuwen versnelt. Na een peeling toont de huid egaler, frisser en jonger. Tegelijkertijd voorkomt het ook de vroegtijdige vorming van lijntjes en rimpels, what else do you want? Een huid die nooit wordt gepeeld wordt dikker, stugger en grauwen.
Geen make up of andere producten aanbrengen buiten diegene die bestemd zijn voor uw huid en om te gebruiken na een huidverbeterende peeling. Het is beter de huid minimaal 48 uur te laten rusten alvorens terug make up aan te brengen.
De eerste dagen na een peeling kan de huid wat onrustiger worden ivm onzuiverheden, dit is een normaal proces. Het beste resultaat is na een week zichtbaar. Zeer zeldzaam: In sommige gevallen kunnen er kleine korstjes ontstaan, wat na enkele dagen vanzelf geneest.
Na de gezichtsbehandeling met de Chemische Peeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 6 weken. Gedurende 4 tot 6 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt.
4. Hydrateer maximaal. Breng een vochtinbrengende crème aan om de droge huid gehydrateerd te houden en om het vochtniveau te herstellen. De vochtinbrengende crème moet vrij zijn van agressieve chemicaliën en irriterende stoffen (zoals zuren en anti-acnémiddelen) die jouw toch al gevoelige huid van streek kunnen maken.
Hoe vaak gebruik je een peeling:
Dat maakt het mogelijk om ze heel flexibel in je verzorgingsplan op te nemen. Zeker 1 keer per week, maar het kan nodig zijn om ze 2 tot 3 keer per week te gebruiken.
Voor een behandeling tegen pigmentvlekken en de verbetering van de huidstructuur is de TCA-peeling een optie. Trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel afkomen. Hierdoor droogt de bovenste huidlaag op en zal deze verdwijnen.
De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt vanaf 15 tot 60 minuten, afhankelijk van het type peeling. Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen.
Bij een peeling brengt de huidtherapeut glycolzuur, een fruitzuur met een etsende werking op de huid aan. Hiermee wordt een dun laagje van de buitenste huidlaag verwijderd, waardoor de talg makkelijker kan afvloeien. Dit heeft een positief effect op acne.
Een chemische peeling is bij veel huidproblemen effectiever dan een microdermabrasie behandeling. Maar als je deze twee methoden met elkaar combineert, krijg je een behandeling die de huid op verschillende manieren zowel mechanisch als chemisch zal exfoliëren.