Om vlooien te voorkomen bij uw hond kunt u maandelijks een pipet aanbrengen op de blote huid van de hond.
Hoe vaak moet ik vlooiendruppels toedienen bij mijn kat? De meeste merken vlooiendruppels, bijvoorbeeld Advantage, kunt u het beste 1 keer per maand toedienen. Dat geldt het gehele jaar door aangezien ook in de winter vlooien uw kat en uzelf kunnen belagen. Denk daarbij ook aan de omgeving van uw kat.
Behandel altijd alle dieren tegelijk, zeker ook de katten die buiten komen. Herhaal de behandeling middels een pipet in de nek elke maand. Bij een ernstige besmetting of een vlooienallergie kan het raadzaam zijn om de behandeling reeds na 3 weken te herhalen.
Hoe vaak katten ontvlooien? Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel, maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt.
Spot-on vlooienbehandelingen worden gewoon met een pipet in de nek van je hond aangebracht en houden je hond een maand lang vrij van vlooien. Spot-on behandelingen werken doordat het actieve ingrediënt via de huid en de haren over het lichaam van je hond wordt verspreid.
Dit zorgt er niet alleen voor dat vlooien, vlooienlarven en teken gedood worden, het heeft ook een afwerende werking. De Advantage pipetten doden de vlooien binnen 24 uur en beschermen je kat gedurende drie tot vier weken tegen nieuwe soortgenoten.
Altijd je handen wassen nadat je anti-vlooienmiddel hebt gebruikt. Je huisdier niet aaien direct na de behandeling. Raak je huisdier zo min mogelijk aan, vooral niet op de plaats waar je het anti-vlooienmiddel hebt gebruikt. Doe je dat wel, dan kun je in aanraking komen met de stoffen.
Vlooien komen vooral voor in de zomer en herfst maar kunnen ook gedurende de rest van het jaar problemen veroorzaken. Vlooien zijn lichtschuw en vliegensvlug. Ze kruipen diep weg in de vacht, waardoor ze bij sommige dieren lastig te vinden zijn.
MIDDELEN VOOR BESTRIJDING VAN VLOOIEN
Makkelijk in gebruik, een keer per maand toedienen en na 2 dagen ook waterbestendig. Tabletten. Snelle werkzaamheid (binnen 30 minuten), een keer per maand geven, veilig met aanraken, geen vlekken op de huid. Kan niet van de huid worden gewassen.
Behandel daarnaast ook de omgeving met een speciale omgevingsspray tegen vlooien. Behandel bij een vlooienuitbraak één keer per maand de omgeving gedurende drie maanden. Daarna kunt u vier keer per jaar de omgeving preventief gaan behandelen.
Elke maand ontvlooien
Mocht je kat een vlooienallergie hebben is het helemaal van belang de kat wel elke maand een pipet te geven; het dier heeft namelijk extra veel last van een vlooienbeet.
Deze dieren kunnen vlooieneitjes achterlaten in jouw huis of kunnen jouw kat besmetten doordat jouw kat deze prooidieren vangt en opeet. Het is daarom verstandig om ook jouw binnenkat regelmatig te behandelen tegen vlooien.
Een vlooienband is ongetwijfeld de eenvoudigste, goedkoopste en meest praktische oplossing. De Floremo vlooienband voor honden werkt na 24 uur en gaat tot 8 maanden mee. Dat is veel langer dan de meeste pipetten.
Een wasbeurt op 60 °C doodt de vlooienlarven. Kam je huisdieren regelmatig met een ijzeren vlooienkam. Kom je vlooien tegen, leg ze dan in een bakje water met wat afwasmiddel. Geef je huisdier (in overleg met de dierenarts) preventief antivlooiendruppels, zodat eventuele vlooien zich niet meer voort kunnen planten.
Volwassen vlooien gaan vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar.
Toch adviseert de toxicoloog om de gebruiksaanwijzing van de middelen goed te volgen en minimaal 24 uur na de behandeling van de hond het dier op de behandelde plek niet aan te raken.
Een gemakkelijke manier om te zien waar de vlooien zitten, is door te zoeken naar vlooienpoepjes. Deze zwarte of donkerrode korreltjes vind je op de plekken waar de vlooien zich verzamelen. Hoe mee vlooienpoep je vindt, hoe meer vlooien je in huis hebt.
Dit kunt u doen door de hond strikt elke 4 weken met een goed en betrouwbaar antivlooienmiddel te behandelen. Doe dit ook als u geen vlooien ziet bij uw hond!
Vlooien kunnen niet tegen hitte en hetzelfde geldt voor voor hun eitjes en hun larven. Was je met vlooien besmet textiel op 60 graden (of zelfs nog hoger), dan kun je er donder op zeggen dat Familie Vlo & Co. de wasbeurt niet overleeft.
Gaan vlooien vanzelf dood? Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar.
Als ze eenmaal een hond bereikt hebben, voeden ze zich met zijn bloed. De meeste vlooien vestigen zich op de rug, in de lies of in de oksels van je hond. En wist je dat vlooien ook met gemak overspringen naar een andere hond?
Vlooien zitten vaak in vloerkleden, tapijten, gordijnen en kleedjes. Maar ook in bed zitten vaak vlooien. Het is dan ook slim om al het textiel te wassen op 60 graden. Niet alleen volwassen vlooien sterven dan, ook de vlooieneitjes, larven en poppen gaan kapot.
Vlooien zitten vooral graag in de vacht rond de staart en rug. Sommige katten ontwikkelen een vlooienallergie. Eén vlooienbeet kan dan al leiden tot zeer heftige jeuk bij de kat waarbij ze zichzelf tot bloedens toe kunnen krabben of openbijten.
Gebruik een anti-vlooienmiddel met als werkzame stof selamectine. Wij adviseren voor de bestrijding van vlooien een vlooienmiddel met als werkzame stof Selamectine. Het is een breed werkend en veilig vlooienmiddel.
Vlooien zijn namelijk niet aan 1 soort gastheer gebonden. Ze hebben wel een voorkeur voor honden of katten, maar vinden het prima om op beide diersoorten te gaan zitten – en soms zelfs op mensen! Het goede nieuws voor huisdiereigenaren is dat vlooien ons dus wel kunnen bijten, maar niet op mensen kunnen overleven.