Na 24 populaire producten te hebben onderzocht gedurende 13 uur en 9 daarvan te hebben getest, hebben we vastgesteld dat de Nivea Naturally Good deodorant de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.
Als je op zoek bent naar een deodorant die effectief werkt tegen zweetgeur, dan is een deodorant met aluminium de beste optie. Aluminium werkt door de zweetklieren tijdelijk te blokkeren, waardoor je minder gaat zweten. Dit helpt om de geur van bacteriën die in zweet groeien te verminderen.
Benzyl alcohol is een veelgebruikte geurstof. Deodorant met benzyl alcohol is veilig te gebruiken. Als je een parfumallergie hebt, kun je beter een deodorant zonder parfum kiezen.
Spray is minder effectief
Toch raad ik je aan om een goede roller of tube te gebruiken in plaats van een spray. Een van de redenen: de effectiviteit. Uit onderzoek blijkt dat slechts 11,4% van een spray de huid bereikt. De overige 89,6% komt in de lucht terecht.
Een gezonde deodorant is een deo zonder aluminium, alcohol en synthetische parfum. Als het gaat om het kiezen van de beste deodorant, kan je een voorkeur hebben voor een deostick, deo roller of deo spray.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.
Geen deodorant of anti-transpiratiemiddelen dragen kan voor- en nadelen hebben, afhankelijk van hoe jij en anderen denken over je natuurlijke lichaamsgeur. „Als je stopt met het dragen van deodorant of anti-transpirant, kun je na verloop van tijd een sterkere geur ontwikkelen”, volgens dermatoloog Amanda Doyle.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
De Power of Zen deo beschermt je extra tegen de geur van stress- en hormoonzweet. Naast natriumbicarbonaat bevat het ook zinkoxide dat een dubbele werking heeft tegen zweet door emoties, hormonen en stress. De geur van rozen en lavendel neutraliseert zweetgeurtjes niet alleen, het zorgt ook voor extra ontspanning.
Natuurlijke kledingvezels, zoals katoen en linnen, ademen over het algemeen het beste. Daar zweet je het minst in als het warm is. Katoen is een ademde stof en neemt vocht op. Nadeel is wel dat de stof op een gegeven moment gaat plakken als je veel zweet.
Anti-transpirant deodorant bevat alcohol en parfum. De alcohol doodt de bacteriën die de vieze geurtjes veroorzaken. De parfum maskeert de naar zweet stinkende lichaamsgeur. Een anti-transpirant is een goede keuze als je wat tegen vieze geur wilt doen en niet tegen het zweten (vocht) op zich.
Parfum als alternatief voor deodorant gebruiken is ok voor noodgevallen, maar niet ideaal. Behalve dat parfum meestal veel duurder is dan deodorant is het ook gewoon een ander product. Een deodorant bevat een geurneutraliserende technologie en kan (in het geval van een antiperspirant) ook vocht tegen houden.
Wie snel last heeft van huidirritatie, kiest een extra zachte deodorant voor de gevoelige en allergische huid. De beste deo voor als je een huidaandoening hebt. Zoals een allergische huidreactie, huidirritatie, eczeem en psoriasis. Dit type deodorant bevat geen parabenen, is parfumvrij en hyperallergeen.
Natriumbicarbonaat of baking soda is een natuurlijke stof die ontzurend en antibacterieel werkt en slechte geurtjes neutraliseert. Het is daarom erg geliefd om er zelf deodorant mee te maken. Maar heb je een gevoelige huid, dan kan dit (na een tijd) voor huidirritatie zorgen.
Vele onnatuurlijke 'te lekkere' deodorants irriteren de huid, verstoren de huidflora onder je oksels, geven snel een allergische reactie, zorgen voor uitdroging van de huid, werken hormoon-verstorend, plamuren je huid dicht, verstoren de afvoer van afvalstoffen, irriteren je lymfeklieren, zorgen voor rare ontstekingen ...
Citroen is een frisse deodorant
Geen probleem als je een citroen in huis hebt! Dep het sap van de citroen onder je oksels en je zal een hele avond heerlijk fris blijven ruiken. Door de antibacteriële werking gaan alle bacteriën onder je oksel dood en voorkom je nare geurtjes.
Vaak is de oorzaak van overmatig zweten niet bekend. Waarschijnlijk komt het door een prikkel om te gaan zweten in de hersenen. Bij dertig tot vijftig procent van de mensen die overmatig zweten, komt het in de familie voor. Het overmatig zweten kan ontstaan onder invloed van psychische factoren.
Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Het betekent dat u meer zweet dan eigenlijk nodig is om uw lichaam te beschermen tegen oververhitting. Zweten is normaal bij warmte, inspanning, spanning en emotie.
Azijn – je kunt azijn op dezelfde manier gebruiken. Doe het in de wasmachine met je wasmiddel of week je kleren een nachtje in een mengsel van drie delen water met één deel azijn voordat je ze wast. Denk eraan: meng nooit azijn met bleekmiddel.
– De huid van de oksel moet van te voren echt heel goed droog zijn. Eventueel kan je de huid zelfs even droog fšhnen. – Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt.