India is het goedkoopste land ter wereld met een CPI van 26,27.
De goedkoopste landen ter wereld zijn Paraguay, Zimbabwe, Argentinië, de Filippijnen en Pakistan. Deze resultaten uit een onderzoek van Mercer waren al langer bekend, maar Reishonger komt nog maar net kijken.
Moldavië
Het allergoedkoopste Europese land om een huis te kopen? Dat is Moldavië! Deze voormalige Sovjetstaat ligt tussen Oekraïne en Roemenië en er wonen in het hele land ongeveer evenveel mensen als in West- en Oost-Vlaanderen samen.
Nederland staat op de wereldranglijst van dure landen op de zestiende plaats als gekeken wordt naar de kosten van levensonderhoud. Wie eraan denkt om veel goedkoper te gaan wonen, dient zuid- of oostwaarts te trekken en Europa vaarwel te zeggen.
Het kleine Transnistrië is vrijwel onbekend.
En dat al voor de 12de keer intussen! Je leest het goed, intussen voor de 12de keer prijkt Noorwegen helemaal bovenaan als 's werelds beste land om te leven, met een score van maar liefst 94,4%. Zij lieten naar verluidt de beste score optekenen op het gebied van levensverwachting, onderwijs en levensstandaard.
Volgens de Verenigde Naties is Noorwegen het beste land ter wereld om te leven. UNDP, de ontwikkelingsorganisatie van de VN, heeft gekeken naar verschillende aspecten van de leefomstandigheden in verscheidene landen en op basis daarvan een overzicht opgesteld. De lijst is maandag vrijgegeven.
Niet alleen in Pekela liggen de prijzen gemiddeld nog onder de 250.000 euro. Na die gemeente is Kerkrade de goedkoopste gemeente van Nederland.
De goedkoopste gemeenten
In de gemeente Pekela – gelegen in provincie Groningen – werd veruit de laagste koopsom betaald. Gemiddeld was de koopsom in deze noordelijke gemeente 230.800 euro. Op plek nummer twee staat Kerkrade – een gemeente in Zuid-Limburg – met een prijs van gemiddeld 237.800 euro voor een woning.
Uit een studie van 132 landen blijkt Zwitserland het duurste land ter wereld om in te leven. Er werd onder andere gekeken naar de kost van boodschappen, kleding en een accommodatie. Ook België staat in die top 20. Samen met Noorwegen en IJsland is Zwitserland de duurste plaats ter wereld om te wonen.
Vliegtickets KLM duurder door gestegen olieprijzen: retourtje New York kost 30 euro meer. Luchtvaartmaatschappij KLM verhoogt vanaf aanstaande vrijdag de ticketprijzen voor langeafstandsvluchten vanwege de sterk gestegen olieprijzen. Ook de Franse zustermaatschappij Air France verhoogt haar prijzen.
Dinsdag en woensdag zijn doorgaans de goedkoopste dagen om te vliegen. Het beste is om aan het begin van de week te vertrekken (tussen maandag en woensdag) en later in de week terug te keren (tussen dinsdag en donderdag).
De grootste kans op een goedkoop ticket heb je door zo'n 4 tot 3 maanden voor vertrek te boeken. Wie pas later zin krijgt er even uit te vliegen doet er goed aan 8 tot 5 weken voor vertrek een vliegticket te boeken, dan komen de 'bodemtarieven' in zicht. De goedkoopste vluchten boek je gemiddeld 8 weken van tevoren.
Waar komt die inflatie ineens vandaan? Dat het leven nu in zo'n rap tempo duurder wordt, komt vooral door de hoge energieprijzen, zoals gas, elektriciteit en stadsverwarming. Deze waren goed voor iets meer dan de helft van de totale inflatie. Naast energie werd ook voeding duurder, vooral vlees, groenten en fruit.
Denemarken heeft het hoogste prijsniveau – 47 % boven het EU-gemiddelde – en blijft veruit de duurste EU-lidstaat.
Ons land staat op plaats 22 van de duurste landen om te wonen. Dat kan je wel eens in je portemonnee voelen. Toch is het hier bijna 50% goedkoper om te leven dan in het duurste land ter wereld. In Spanje ben je beter af.
De absolute winnaar is Tilburg: daar krijg je het meest voor het geld dat je in een huis stopt. In het tweede kwartaal van 2021 steeg de gemiddelde prijs van een koophuis naar 410.000 euro, bijna 20 procent meer dan tien jaar geleden.
De veiligste gemeenten liggen in Overijssel: Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland hebben de minste criminaliteit. Juist de chique gemeenten met veel villawijken scoren goed op natuur. Wassenaar, Rozendaal en Bloemendaal zijn hier de uitblinkers. Amsterdam, Roermond en Maastricht hebben juist veel winkels en horeca.
'Antilla' is 1 miljard dollar waard
Het duurste huis ter wereld staat in Mumbai, India en is zo'n 1 miljard dollar waard. Het huis met 27 verdiepingen werd gebouwd in opdracht van een rijke man in India, Mukesh Ambani, en staat in schril contrast met de talrijke sloppenwijken die zich in de regio bevinden.