Als beste uit onze beste wereldstekker test is de TravelMore Universele Wereldstekker met USB-C en 4 USB Poorten gekomen. Deze wereldstekker beschikt namelijk over 4 USB poorten en een USB-C poort, dit zijn meteen de meest gebruikte USB poorten ter wereld.
In Nederland worden stopcontacten van type C en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Nederland. Jouw stekkers passen.
Een wereldstekker heb je nodig als je je elektrische apparaten wil gebruiken in het buitenland. Bij Blokker ben je hiervoor aan het juiste adres.
Hoe werkt een wereldstekker? Een wereldstekker heeft één stekker die geschikt is voor een bepaald type stopcontact. Op deze stekker zit een universeel stopcontact voor stekkers met verschillende typen uit verschillende landen. Zo kun je dus apparaten uit China, India of Amerika gebruiken in het Europese stopcontact.
Europese vasteland: (meestal) geen reisstekker nodig
Op het Europese vasteland hoef je geen extra oplader of reisstekker mee te nemen. De stopcontacten zijn allemaal van het type C, E, F of (in het geval van Zwitserland en Liechtenstein) H. Dat wil zeggen: met 2 ronde ingangen, horizontaal naast elkaar.
In Nederland hebben wij stopcontacten met type C. Door die reden is het niet mogelijk om jouw elektrische apparaten in Groot-Brittannië zomaar op het lichtnet aan te sluiten.
De stekkers in Amerika hebben twee platte pinnen (Type A). In Nederland worden Type C stekkers gebruikt met twee ronde pinnen. Je kunt een specifieke reisstekker meenemen met een eenvoudige overgang van ronde naar platte pinnen of een wereldstekker die voor meer landen te gebruiken is.
Dit kan. Maar als ik jou was zou ik dat europees verlengsnoer tegelijk kopen met de wereldstekker. Dan weet je zeker dat ze in elkaar passen. Ja dat kan, aangezien de wereldstekker er juist voor zorgt dat jouw Europese stekker in het Amerikaanse (of andere) stopcontact kan.
Je hebt een reisstekker voor het Verenigd Koninkrijk (type G) of een universele wereldstekker nodig. Deze reisstekker of een wereldstekker is onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels of via anwb.nl/webwinkel.
Moet ik aparte stekkers voor Egypte meenemen? Reisstekkers voor Egypte Egypte heeft dezelfde netspanning en stopcontacten als in Nederland en België, 220 volt. Aangepaste stekkers of adapters zijn dus niet nodig.
Je kunt jouw elektrische apparaten gebruiken in Engeland, want de netspanning (230 V) is hetzelfde als in Nederland. Je hebt geen spanningsomvormer nodig in Engeland, als je in Nederland woont. Om zeker te zijn controleer je het etiket op het apparaat. Sommige apparaten hebben nooit een omvormer nodig.
Je hebt een reisstekker voor de Verenigde Staten (type A of B) of een universele wereldstekker nodig. Let op: een reisstekker zet geen voltage om.
Je hebt een reisstekker voor Zuid-Afrika (type M) of een universele wereldstekker nodig.
Als beste uit onze beste wereldstekker test is de TravelMore Universele Wereldstekker met USB-C en 4 USB Poorten gekomen. Deze wereldstekker beschikt namelijk over 4 USB poorten en een USB-C poort, dit zijn meteen de meest gebruikte USB poorten ter wereld.
Stopcontact type A
Deze stekker komt onder andere voor in Midden- en Noord-Amerika, delen van Zuid-Amerika, Japan en Saoedi Arabië. Deze stekker heeft twee platte pinnen waar soms gaatjes inzitten. Je kunt je Nederlandse stekkers niet in deze stopcontacten steken.
Op het Europese vasteland heeft men een standaard voor verschillende soorten stopcontacten. Hoewel verschillende types niet allemaal compatibel zijn, hebben ze allemaal 2 pinnen van 4,8 mm in diameter, 19 mm lang en een hartafstand van 19 mm. Het verschil zit grotendeels in de manier van aarding.
Drinkwater. Het kraanwater in Groot Brittannië, is veilig om te drinken. Alleen het water kan chloor bevatten waardoor het niet heel lekker is. Daarom raden we het aan om flesjes water te kopen bij de supermarkten.
Om al jouw elektrische apparaten te blijven gebruiken in Engeland heb je een type G reisstekker nodig. Dit type reisstekker geldt namelijk als norm in Groot-Brittannië. De Britse stopcontacten bevatten drie rechthoekige openingen en staan geregistreerd als BS 1363.
Bijvoorbeeld in Groot-Brittannië en Zwitserland. Want daar is de netspanning 220 volt, net als bij ons. In dat laatste land heb je trouwens alleen voor geaarde stekkers een verloopstekker nodig. - Let op: een verloopstekker zorgt alleen dat je Nederlandse apparaat in het buitenlandse stopcontact past.
Als u een paar dagen van huis bent, kan het helemaal geen kwaad om een aantal stekkers uit de stopcontacten te halen. Elektrische apparaten kunnen namelijk ongemerkt veel stroom gebruiken, ook als ze uit staan.
In het midden van de haspel zit ook een rode knop, waarachter een thermische beveiliging zit die de haspel uitschakelt bij te hoge temperatuur. We willen wel eens weten hoeveel warmte er dan wel in die kabel ontwikkeld wordt als we een elektrisch kacheltje met een vermogen van 3000 W (bij 230 V) aansluiten.
Je kunt een geaarde stekkerdoos eenvoudig herkennen aan de geaarde stopcontacten. Deze stopcontacten hebben namelijk naast de twee openingen voor de stekker, één of twee extra pennetjes aan de rand. Deze pennetjes zijn bedoeld voor de aarding.
Het kraanwater in San Francisco is helemaal veilig om te drinken.
Reisstekker voor Amerika
In de Verenigde Staten wordt gebruikgemaakt van type A stopcontacten en in Nederland van type C. Om toch uw apparaten met een Nederlandse stekker op te kunnen laden, heeft u een reisstekker nodig.
Je hebt een reisstekker nodig in Vietnam, als je in Nederland woont. Je kunt ook een spanningsomvormer nodig hebben.