Als je je telefoon niet meer kunt updaten, bijvoorbeeld omdat het toestel te oud is, dan kunnen er problemen ontstaan. Je telefoon kan bijvoorbeeld bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Ook wordt je telefoon hoogstwaarschijnlijk een stuk trager en zal de batterij sneller leeg gaan.
Software updates, of besturingssysteem updates, zijn een verzameling kleine en grote verbeteringen. Sommige aanpassingen zie je niet, maar zorgen er achter de schermen voor dat je smartphone sneller wordt of dat je batterij langer meegaat. Er is ook aandacht voor veiligheid.
Je kunt snelle beveiligingsmaatregelen later opnieuw installeren of wachten tot ze permanent worden geïnstalleerd als onderdeel van een standaard software-update. Als je bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, krijg je toegang tot de nieuwste functies, beveiligingsupdates en oplossingen voor problemen.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Samsung stopt met het uitbrengen van software-updates voor de Galaxy S10, S10 Plus, S10e en Galaxy A50. De smartphones hebben jarenlang beveiligingspatches en meerdere Android-versies ontvangen, maar nu breit Samsung er een eind aan.
De update verwijderen en opnieuw downloaden
Als u de nieuwste versie van iOS of iPadOS nog steeds niet kunt installeren, probeert u de update opnieuw te downloaden: Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'. Zoek de update in de lijst met apps. Tik op de update en daarna op 'Verwijder update'.
Tik in Instellingen op 'Algemeen' > 'Software-update'. Op het scherm zie je de versie van de iOS die nu geïnstalleerd is en of er een update beschikbaar is. Om automatische updates uit te schakelen, tik je in Instellingen op 'Algemeen' > 'Software-update' > 'Automatische updates'.
De iPhone 6s (Plus) uit 2015 heeft nog de meeste updates gekregen en is ook ondersteund in iOS 15. Deze uitgebreide ondersteuning is met iOS 16 gestopt, Apple biedt de oudere toestellen zoals de iPhone 6s, iPhone SE en iPhone 7 geen ondersteuning meer.
Om te zorgen dat je persoonlijke gegevens op je smartphone beschermd blijven tegen inbraak door hackers én te zorgen dat je software up-to-date is, is het belangrijk om altijd de software te updaten als er een update klaarstaat.
Een software-update duurt circa 30 minuten om te voltooien. Terwijl de update wordt uitgevoerd, kunt u de tv niet gebruiken. WAARSCHUWING: De apparatuur kan beschadigd raken.
Conclusie. De iPhone 7 is al wat ouder, maar is nog steeds snel genoeg voor dagelijks gebruik. Wel zal je merken dat de batterij wat meer moeite heeft met zware taken als mobiele games. De camera is niet bijzonder, maar volstaat voor basisgebruik prima.
Apple biedt gemiddeld 5 jaar software-ondersteuning aan iPhones, soms 6 jaar als de hardware krachtig genoeg is. Dat is veel langer dan bij Android! In 2021 koos Apple er bijvoorbeeld voor om de iPhone 6S (2015) en de iPhone SE (2016) binnen de boot te houden. 6 jaar ondersteuning dus.
Het is dus niet meer de jongste iPhone, maar in het geval van de iPhone 8 is dat helemaal niet erg. Het toestel wordt nog lang van software-updates voorzien en heeft aan snelheid geen gebrek. Over de vraag of de iPhone 8 nog bruikbaar is in 2022, kunnen we dus kort zijn: ja!
Het is niet meer mogelijk om iOS 16 te downgraden en terug te keren naar iOS 15.7, of eerder. Apple heeft dit op 30 september 2022 stopgezet.
Je ziet nu de melding dat er een update beschikbaar is. Tik op de installatielink en accepteer de voorwaarden. Ga een half uurtje iets anders doen, bijvoorbeeld onze iOS 16 tips lezen. Tik eventueel op de knop Installeren zodra het downloaden voltooid is.
iOS 16 is een toffe update. Dankzij het compleet vernieuwde vergrendelscherm zie je ook echt dat er een update is. Het geeft hetzelfde gevoel als de widgets in iOS 14, waarbij je je telefoon veel beter kon aanpassen op jouw wensen. Je iPhone voelt weer als nieuw.
iOS 16.0.2
Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je iPhone, waaronder: De camera kon trillen en onscherpe foto's produceren bij het maken van foto's met bepaalde apps van derden op de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max.
Je kunt met een iPhone 5S en 6 dus niet de nieuwe functies en mogelijkheden van iOS 13 gebruiken. Dit komt omdat de iPhone 5S en 6 niet over de technische aspecten beschikt om deze nieuwe functies te kunnen uitvoeren. Maar maak je geen zorgen: je kunt deze toestellen gewoon blijven gebruiken zoals je gewend was.
De belangrijkste reden om de nieuwste updates te downloaden en te installeren is om beschermd te blijven tegen beveiligingsrisico's. In de loop der tijd verliest je software namelijk zijn effectiviteit waardoor het voor hackers en cybercriminelen makkelijker wordt om in te breken.
Het belang van updaten
Door te updaten werk je je computerprogramma's en apps bij naar de nieuwste versie ervan. Door te werken met de laatste versie loop je de minste kans op virussen. Een virus maakt namelijk gebruik van kwetsbaarheden in oudere versies van programma´s.
Windows 10 biedt u de keuze om zelf te bepalen wanneer en hoe u de meest recente updates wilt ontvangen zodat uw apparaat soepel en veilig blijft werken. Als u niet gereed bent voor het ophalen van aanbevolen updates, kunt u ervoor kiezen het downloaden en installeren hiervan tijdelijk te onderbreken.
De iPhone 8 presteert beter dan de iPhone 7
De Bionic chipset van de Apple iPhone 8 beschikt over zes kernen, dit zijn er twee meer dan de A10 processor van de iPhone 7. Dit zorgt ervoor dat de iPhone 8 een stuk sneller, krachtiger en zuiniger is dan zijn voorganger.