Dan gaat het over het vinden van jouw authentieke kern: wat vind jij echt leuk, hoe gedraag jij je vanuit je natuurlijke kern, welke kleding draag je écht graag, van wie houd je echt, welk werk boeit je echt, wat is echt belangrijk voor jou? Al die sub-vragen kleuren samen jouw authentieke kern in.
Je identiteit vormt zich door niet alleen hoe je bedraad bent, maar ook ervaringen in het verleden, de boodschappen van je ouders en belangrijke anderen. Wie je bent is ook 'je bewustzijn van jouw doen, denken en voelen'. Door je hiervan bewust te zijn, kan je bewuste keuzes maken.
Je identiteit vormt zich door een heel scala aan dingen: karaktertrekken en aanleg, boodschappen van ouders en belangrijke anderen in je leven, ervaringen in het verleden en ervaringen in het heden.
Wie ben ik? is een komisch Nederlands spelprogramma waarbij twee teams bestaande uit elk drie kandidaten moeten raden wie, wat of waar ze zijn. Het format is gebaseerd op het gelijknamige programma uit België. Net als bij het programma Dit was het nieuws is het spel slechts een middel en niet zozeer het doel.
Hoe stel je jezelf voor in een sollicitatiegesprek? Vertel hoe je heet en hoe oud je bent. Je kunt ook kort iets over je woonsituatie vertellen, maar dit is niet verplicht. Houd de introductie kort en wees enthousiast en oprecht en zeg kort iets over je passies in het leven.
Ideeën voor het wie ben ik spel
Zijn/haar favoriete restaurant. Een toiletrolhouder. Zijn/haar allereerste liefde.
Mobiele app
Kantel je telefoon en houd deze op je voorhoofd. Stel vragen aan je mede-spelers om er binnen twee minuten achter te komen 'wie jij nu eigenlijk bent'. Heb je geraden welke naam er op jouw mobiel te zien is?
Wie je nu bent wordt gevormd door jouw achtergrond, opvoeding en ervaringen. Dit alles vormt samen jouw zelfbeeld. Aan de hand van dit zelfbeeld ga jij je gedragen, zo presenteer je je aan de buitenwereld. Wat je laat zien is meestal het gevolg van wat je zelf ziet.
' wordt vaak onbewust gevormd door allerlei externe factoren, zoals wat je doet, wat anderen over je zeggen, door hoe je eruitziet of wat je bereikt hebt of bezit. Maar dit soort uiterlijke kenmerken komen niet per definitie overeen met hoe jij jezelf ziet, hoe je je voelt en hoe je over jezelf denkt.
Hoe beter je kijkt des te beter je dit beseft: wie je wilt zijn is wie je al bent, de versie van jezelf zonder de overbodige zaken. Onderzoeken wie je wilt zijn is een pad van eliminatie en zelfacceptatie. Je onderzoekt wat jouw natuur is, gooit de rest overboord en omarmt wat overblijft voor wat het is.
Maar eerst brengt hij je ernaartoe. Wat antwoord je als iemand vraagt: Wie ben jij? Waarschijnlijk zeg je in eerste instantie je naam. Zo stel je je voor en je probeert een goed beeld neer te zetten bij die naam.
De naam Ben is een Hebreeuwse jongensnaam en betekent "zoon van". Het Arabische "Bin" (بن) of "Ibn" (ابن) of "Ben" (dialectaal Arabisch) betekent overigens ook "zoon van". Hoewel Ben vaak een korte vorm van de naam Benjamin is, kan Ben (wat in het Hebreeuws 'zoon' betekent) ook een naam op zich zijn.
Speel “levend wie is het?”: Neem een kind in gedachten. Alle kinderen gaan staan en mogen om de beurt vragen stellen (Heeft het kind bruin haar?). De kinderen die passen bij de vraag blijven staan, de anderen gaan zitten. Tot er iemand overblijft.
Caroline Tensen maakt comeback als presentator.
Een van de meest populaire spellen aller tijden is 'Wie is het? '. De deelnemers moeten raden welk gezicht de tegenstander verborgen probeert te houden. En het raden kan best moeilijk zijn, de truc is om slimme vragen te stellen en op die manier de identiteit te achterhalen.
Dit product bestaat uit twee sterke plastic borden, een rode en een blauwe. Elk bord bevat 24 verschillende personages. Je kunt dit product personaliseren door verschillende foto's, van 24 verschillende personen, te uploaden. Ze kunnen jouw vrienden, familie, kinderen, ouders, broers en zussen, collega's zijn...
Dan gaat het over het vinden van jouw authentieke kern: wat vind jij echt leuk, hoe gedraag jij je vanuit je natuurlijke kern, welke kleding draag je écht graag, van wie houd je echt, welk werk boeit je echt, wat is echt belangrijk voor jou? Al die sub-vragen kleuren samen jouw authentieke kern in.
Wie is Het is geschikt voor spelers vanaf 6 jaar.
In dit klassieke snelle raadspel voor gezinnen krijgen spelers drie spelfiches en trekken ze elk een kaart om zonder te kijken in de hoofdband te schuiven. Als je aan de beurt bent, draai je de timer om en stel je "ja" of "nee" vragen om erachter te komen wat je bent: een dier, voedsel of voorwerp!
Stel jezelf de vraag: gaat hij/zij het kunnen vinden met andere mensen in mijn leven? Kan ik overweg met zijn/haar familie en vrienden? Hebben we gedeelde interesses? Als je graag dingen samen doet kan dat een duurzame basis voor een relatie zijn."
Door bewust naar jouw reactiepatronen te kijken en deze onder de loep te nemen, achterhaal je of jouw gedrag nog wel past bij wie je echt bent. Mijn boodschap is dan ook: ga aan de slag met zelfreflectie. Dit geeft je inzichten in je gedrag en de achterliggende beweegredenen. Zo vergroot je jouw zelfkennis.”
Vind je jezelf leuk? Waarvoor zou jij bereid zijn een risico te nemen in je leven? Wat wil jij het liefste bereiken in je leven? Waar zie jij jezelf over 5 jaar?