Als je gedisciplineerd bent doe je wat er van je wordt verwacht, ook als je het niet wilt of geen zin hebt. Je bent goed op de hoogte van regels en afspraken. En als er iets niet duidelijk is, vraag je om uitleg van je leidinggevende. Zelfdiscipline is jezelf aanzetten om iets te doen of juist niet te doen.
jezelf dwingen om iets te doen of na te laten. zelfbeheersing: jezelf beheersen. gehoorzaamheid aan jezelf om je aan afspraken te houden. jezelf aanzetten of jezelf motiveren tot iets (het gedisciplineerd uitvoeren van een taak of handeling) of je ergens van kunnen onthouden.
De persoon doet wat hij of zij moet doen, ook als hij of zij er geen zin in heeft. Iemand met discipline kan zichzelf aan het werk zetten. Iemand in het leger heeft bijvoorbeeld veel aan deze karaktereigenschap, omdat hij of zij heel gehoorzaam is. Een leerling kan met veel discipline zijn huiswerk doen.
Discipline (of werkdiscipline) wil zeggen dat je de regels en procedures binnen je bedrijf of organisatie kent en je daarnaar voegt. Heb je problemen of zijn er zaken onduidelijk, dan wend je je tot degene die daarvoor verantwoordelijk is.
Waarom is discipline belangrijk? Discipline helpt dus om onze doelen te behalen. Het is sterker dan de afhankelijkheid van onze wisselende verlangens en is meer dan enkel motivatie. Met discipline doen we wat er van ons verwacht wordt, of wat we van onszelf verwachten, ook als het even niet leuk is.
U neemt uzelf voor een bepaalde activiteit met regelmatige frequentie te doen. In het begin bent u lekker op dreef, maar naar verloop van tijd loopt u tegen de muur van discipline op. De aandacht verslapt, de frequentie daalt om soms zelfs uiteindelijk volledig te verwateren.
Hoewel motivatie en discipline twee verschillende dingen zijn, heb je beide nodig om je doelen te bereiken. Motivatie helpt je om te beginnen met werken aan je doelen en houdt je geïnteresseerd en enthousiast. Discipline is nodig om door te zetten als de motivatie afneemt of als je het druk hebt met andere dingen.
Daarnaast is discipline goed voor fysieke én mentale gezondheid. Het zorgt voor een positieve feedback-loop: meer discipline betekent dat je beter keuzes kunt maken die jouw gezondheid bevorderen en een goede gezondheid betekent dat je makkelijker gedisciplineerd gedrag kunt vertonen.
Discipline is een vaardigheid die jij moet leren en moet laten groeien tot een gewoonte.
Als je meer discipline wilt opbouwen dan is het belangrijk dat je je wilskracht ontwikkelt. Dat je het traint, iedere dag opnieuw. Dat doe je door jezelf te pushen om iets te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Hoe vaker je dat doet, des te sterker je discipline wordt.
Discipline is namelijk meer dan wilskracht, doorzettingsvermogen of volharding. Het is het optimaliseren van je omgeving, zodat je geen wilskracht hoéft te gebruiken — wijst ook 1 onderzoek (mét marshmallows) uit.
Net als alle andere leerprocessen is ook zelfdiscipline te leren. Ook hier geldt, hoe meer je oefent, hoe beter je wordt en hoe makkelijker het ook gaat.. Oefen je minder, dan word je zelfdiscipline ook minder. Iedereen heeft overigens een vorm van zelfdiscipline, maar het is niet bij iedereen even goed ontwikkeld.
Bij de discipline Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg is er vaak sprake van multidisciplinaire samenwerking. Zo staat een Verzorgende IG in contact met professionals in de thuiszorg, activiteitenbegeleiders , huisartsen en behandelend medisch-specialisten. Ook familie wordt vaak bij dit traject betrokken.
Een verpleegkundige houdt zich bezig met het geven van verpleegkundige zorg, zoals: Basiszorg: denk hierbij persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en verschonen. Wondverzorging, observatie en rapportage en gespecialiseerde zorg. Verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van een sonde of een katheter.
Kenmerken van goede zorg
De zorg is veilig. De zorg is cliëntgericht: u krijgt de zorg op het juiste moment en de zorg sluit aan bij wat u nodig heeft. De zorg is beschikbaar voor iedereen die het nodig heeft. De zorg is effectief (heeft een goed resultaat) en doelmatig (is niet te duur)
Wat is het verschil tussen motivatie en discipline? Motivatie gaat over onze bereidheid om een taak uit te voeren, terwijl discipline gaat over het uitvoeren van een taak ondanks de bereidheid. Anders gezegd: motivatie is doorgaan als je NIET wilt stoppen en discipline is doorgaan als je WEL wilt stoppen.
Motivatie heeft invloed op de initiatie, richting, intensiteit en volharding van het menselijk gedrag. Motivatie ontstaat uit een samenspel tussen de biologische (aangeboren) en cultuurafhankelijke (aangeleerde) eigenschappen van een individu en de omgeving van dat individu.
Door te werken met voorbeelden uit de dagelijkse realiteit van je studenten, stijgt de motivatie. Voorzie je studenten in authentieke taken. Ga voor jezelf na wat je belangrijk vindt in je OPO en expliciteer dat voor je studenten. Wees zelf enthousiast en gepassioneerd over je OPO.
Kwaliteiten zijn de unieke en persoonlijke eigenschappen die bij mensen horen. Bescheidenheid is bijvoorbeeld een kwaliteit, daadkracht en zelfstandigheid zijn dat ook. Kwaliteiten en karaktereigenschappen zijn vaak verbonden met een bepaald type persoonlijkheid.
Wat zijn kwaliteiten? Kwaliteiten zijn persoonlijke eigenschappen die iets zeggen over wie je bent, bijvoorbeeld 'gestructureerd', 'expressief' of 'empathisch'. Het zijn kenmerken die niet zijn aangeleerd, maar die je van nature in je hebt. Je hoeft er dan ook niet je best voor te doen om ze in te zetten.
Wat zijn valkuilen? Valkuilen zijn geen zwakke punten of negatieve eigenschappen van je persoonlijkheid. Toch ervaren veel mensen hun valkuil als een zwak punt, omdat ze die niet begrijpen of weten hoe ze te veranderen. Een valkuil is juist een richtingaanwijzer om je te leiden naar jouw kwaliteiten.
Discipline is zelftucht; dwang; ook: vakgebied.